Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 12:24, 16 lip 2012

siaaska napisał(a)

i idą kolejne liliowce, szkoda, że kwiat jest jeden dzień, ale pąków na razie dośc dużo

Bajeczne są i kolorki fajne. Przydały by się mi takie w ogrodzie Dostałam od Teściowej ale żółte i pomarańczowe a za takimi kolorami nie przepadam :/ Będę musiała poszukać.

Asiu, jak się okazuje, mam sporo roślin, tylko nie znam ich nazw, ot taki przypadek ogrodnika ale drzewa w moim ogrodzie znam wszystkie
te co dostałas od teściowej też są piękne i długo kwitną i jak połączysz je z czymś innym, podkreśli to ich urodę
podam namiary na liliowce, ale w domu zostawiłam wizytówkę
fajnie, że zostajecie w swoim domku
Milka 12:24, 16 lip 2012

odwiedziliśmy Wojsławice,; ten obszar i roślinność tam zgromadzona, zawsze wywierają ogromne

wrażenie; zachwycaliśmy się głównie drzewami, mój M. je kocha, a parę z nich rośnie u nas, choćby

daglezja, która tam sięga nieba i nie umiem sobie nawet wyobrazić, że kiedyś u nas taka będzie;

metasekwoja, mamutowce, świerki, które są takie wielkie, miłorzęby, no i magnolia parasolowata, tu

zobaczyłam, jakie to ogromne drzewo; jak rozrosną się moje 3, to strach myśleć!!

ale najbardziej zachwycałam się cedrem libańskim, jaki wielki i piękny, a szyszki bajeczne, białe

a to parę ujęć, które umieszczam u siebie, z sobą włącznie

Milka 12:59, 16 lip 2012

A tu parę fot roślin i pni
świerk pospolity; cis; buk; sosna

majkel0326 13:04, 16 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko,cofnęłam się kilka stron,żeby nadrobić zaległości,a tam jakie cudowne liliowce zobaczyłam Kocham je,a Twoje są prześliczne!

Maju, masz piękne lilie, ale liliowce jednak są inne i chyba jak w kępie rosną, bardziej mnie do siebie zaczynają przekonywać przy okazji święta liliowców była sprzedaż w Wojsławicach, ale nie były za ciekawe; dostałam od babki wizytówkę i mówi, że ma więcej i prowadzi sprzedaż wysyłkową
będę musiała zerknąć, jak co podam ci namiary
pozdrawiam

Masz rację,że liliowce najładniej wyglądają w kępach.Moje są młode,jeszcze wszystko przede mną A o namiar poproszę jakby coś Ja liliowce kupuję na targach Gardenia,maja co roku spory wybór i jak na razie wszystkie rosną.
grupa_trzyma... 13:08, 16 lip 2012

piękna ogrodniczka, w pieknym miejscu, wśród pięknych kwiatów...czego chcieć więcej. Pozdrawiam moją kochaną Irenkę!
Milka 13:17, 16 lip 2012

majkel0326 napisał(a)

Irenko,cofnęłam się kilka stron,żeby nadrobić zaległości,a tam jakie cudowne liliowce zobaczyłam Kocham je,a Twoje są prześliczne!

Maju, masz piękne lilie, ale liliowce jednak są inne i chyba jak w kępie rosną, bardziej mnie do siebie zaczynają przekonywać przy okazji święta liliowców była sprzedaż w Wojsławicach, ale nie były za ciekawe; dostałam od babki wizytówkę i mówi, że ma więcej i prowadzi sprzedaż wysyłkową
będę musiała zerknąć, jak co podam ci namiary
pozdrawiam

Masz rację,że liliowce najładniej wyglądają w kępach.Moje są młode,jeszcze wszystko przede mną A o namiar poproszę jakby coś Ja liliowce kupuję na targach Gardenia,maja co roku spory wybór i jak na razie wszystkie rosną.

Moje też młode, ale juz pieknie się rozrastają; nadal będę kupować i podaję ci namiar, gdzie kupiłam swoje; babka ma niesamowite odmiany, takich nawet nie ma w Wojsławicach

http://www.ismena.olsztyn.pl/
Milka 13:20, 16 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
piękna ogrodniczka, w pieknym miejscu, wśród pięknych kwiatów...czego chcieć więcej. Pozdrawiam moją kochaną Irenkę!

Agnieszko, ogrodniczka w tym miejscu, poczuła się jak pyłek na wietrze! jak pomyślę o wieku drzew, co widziały, jakie wielkie, to nic, tylko czytać w naturze; zresztą na bilecie jest motto;

,, Otwartą księgą jest Natura
dla tego, co w niej czytać umie"

a ja pozdrawiam Was wszystkich i może u Ani sie spotkamy, niby taki odległy był termin, a to już tuż, tuż
grupa_trzyma... 13:23, 16 lip 2012

Bardzo chciałabym być u Ani, ale to będzie decyzja z rodzaju tych: dziś hasło i ruszamy w drogę. Nie planuję, bo do końca mamy produkcję i musimy tu być.
Milka 13:27, 16 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Bardzo chciałabym być u Ani, ale to będzie decyzja z rodzaju tych: dziś hasło i ruszamy w drogę. Nie planuję, bo do końca mamy produkcję i musimy tu być.

No tak, samo życie ale czasami ad hoc jest najlepiej
tyle pomysłów mi się kotłuje w głowie, ze aż mnie złości przymus pracy, no ale za coś trzeba je realizować a ja, to się prawie wywczasuje u Ani, i kombinuję, jak coś z roślin jeszcze od niej przywieź; chyba tylko szczoteczka do zębów ze mną poleci
monteverde 13:44, 16 lip 2012

Superaśna wycieczka do Wojsławic, Irenko ty wśród tych wszystkich liliowców wyglądasz jak piękna lilia Landini