Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:56, 29 wrz 2013

Do góry
a werbena sama się nie wysiewa?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:30, 29 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może tutaj?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie

nie, gdzieś w gazecie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:29, 29 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aniu widziałam w Twoim wątku że w zeszłym roku kupiłaś żurawki Georgia Peach, Pytanie czy jesteś z nich zadowolona i czy może widziałaś inne pomarańczowe odmiany. Zależy mi na razisto pomarańczowym kolorze przez prawie cały sezon i nie wiem która będzie najodpowiedniejsza Georgia Peach czy Peach Crisp czy Peach Flambe a może Sweet Tea.

tak jak pisze Danusia georgia peach jest różowa, w tej chwili nawet bordowa bym powiedziała bardzo ją lubię i mam w kilku miejscach sporo i polecam jeśli ktos szuka koloru od różu do bordo

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:05, 29 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
myślę że tak , ja ostatnio jak opróżnialam kompostownik to wszytko dałam na rabatę. Wyczytałam że takie wyściełanie jest dobre dla roślinek

Może tutaj?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:38, 28 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam jeszcze ubiegłoroczną, ale przepisu Ci nie podam bo nie pamiętam. W tym roku będziemy robić wino z winogron

Aniu masz winogrona u siebie? Czy kupujesz na wino?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 28 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A jaki macie przepis na nalewkę, bo ja po raz pierwszy robie z malin i w necie znalazłam. U mnie w tym roku nalewkowo. Zawsze robiłam z aronii i wiśni, a w tym roku mam z czarnej porzeczki (pycha!!!), jeżynowa sie robi i malinowa. Rozpijamy sie
ja mam jeszcze ubiegłoroczną, ale przepisu Ci nie podam bo nie pamiętam. W tym roku będziemy robić wino z winogron
Mój mały raj na ziemi :) 22:06, 28 wrz 2013

Do góry
a trawy na różanej....fiufiu
Mój mały raj na ziemi :) 22:05, 28 wrz 2013

Do góry
Anula anioła wcześniej nie widziałam... intryguje mnie to drzewko ze złotymi liśćmi i kuleczki, bo raczej nowe...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:00, 28 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu powiedz mi słoneczko czy wysypywanie pod rośliny przesianego kompostu coś daje ?
Sadząc rośliny nie dawałam w dołki kompostu bo go jeszcze nie było ,czy teraz jak dosypię na wierzch i pazurkami wymieszam to coś da czy nie koniecznie ?
myślę że tak , ja ostatnio jak opróżnialam kompostownik to wszytko dałam na rabatę. Wyczytałam że takie wyściełanie jest dobre dla roślinek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:58, 28 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje nie związane i nieokryte przeżyły... Ale to Wrocław a nie Podlasie....
:jak pszczelarska pogoda się sprawdzi to kto wie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:56, 28 wrz 2013

Do góry
AlKa napisał(a)
Jak kupowałam stipy to sprzedawca powiedział,że trzeba zwiazać i okryć, ale nie wiem jak to w praktyce wyglada
moje były tylko wyżej podsypane korą, w ogrodniczym miał związane i też nie przeżyły... kupując je w tym roku wziełam pod uwagę, że nie przeżyją, a jak mnie zaskoczą to będę uszczęśliwiona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 28 wrz 2013

Do góry
Nula napisał(a)

Aniu a czy przykrywasz je czy czymś ,czy kopczykujesz?Jestem zielona jeśli chodzi o trawy,ale jestem nimi zachwycona.Cudnie wyglądają u Ciebie
rozplenice, miskanty, zebrinusy i giraffe, związuję i podsypuję wyżej korą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:18, 28 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
No doczytałam do końca i powiem, że masz prawo być padnięta na twarz... trawy cudniste, kulki pod brzozą prezentują się idealnie. Sadzenia czosnków nie zazdroszcze brrrr, nie lubie ich sadzić a czekają na mnie...
Ja dzisiaj miałam totalnego lenia, okropny ból głowy i na NIC nie miałam siły

Ja się zbroiłam na dzisiejszy dzień od tygodnia ladowałam akumalatorki
Z tymi czosnkami to sobie dałm popalić. W przyszłym roku zebrinusy przesadzam... Ale postanowiłam w to miejsce wsadzić czosnki... I sadziłam je w doniczch.... Masakra!!!

I chciałam ogłosić, że plan przesadzania jesiennego wykonałam w 100%
Jeszcze tylko kosodrzewiny z hostowiska muszę wkopać... Dumam czy przed płot czy w innym miejscu...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 28 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ooo witaj jak miło, że do mnie trafiłaś trawy które u mnie zimowały juz dwa lata to rozplenice , zebrinusy, giraffe, miskant gracilimus, miskant variegatus, hakone, red baron. Jedną zime zaliczyły frosted curls, miskant morning light, carexy w dwóch odmianach ale nazwy nie znam. Nie przeżyła ostatniej zimy stipa. Chyba niczego nie ominełam

Aniu a czy przykrywasz je czy czymś ,czy kopczykujesz?Jestem zielona jeśli chodzi o trawy,ale jestem nimi zachwycona.Cudnie wyglądają u Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:22, 28 wrz 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Ewa z powyższego wnioskuję że frosted curls przetrwały jedną zimę
bardzo dobrze wnioskujesz Część traw jest u mnie dwie zimy, a część tylko jedną, ale licze na kolejne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:21, 28 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu frosted curls zmarzły?
Kurcze to nie dobra wiadomość ale okrywałaś na zimę ?
nieeee napisałam jedną zimę zaliczyły bo mam te trawy od ubiegłego roku, czyli zaliczyły u mnie te zimę i mają się wyśmienicie. Tylko stipa poległa!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:18, 28 wrz 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Ogród wygląda obłędnie !
Marzenko jak z zimowaniem kiścieni, okrywasz je ?
Co do malin od dzieciństwa pamiętam, że jakoś specjalnie się nie rozłaziły, czasem coś wyrosło pół metra dalej ale to się wyrywało by ładnie w rządku rosły. Teraz mam trzyletnie i nic sie nie rozłazi także spokojnie
no widzisz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:17, 28 wrz 2013

Do góry
No doczytałam do końca i powiem, że masz prawo być padnięta na twarz... trawy cudniste, kulki pod brzozą prezentują się idealnie. Sadzenia czosnków nie zazdroszcze brrrr, nie lubie ich sadzić a czekają na mnie...
Ja dzisiaj miałam totalnego lenia, okropny ból głowy i na NIC nie miałam siły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:03, 28 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Widziałam w necie jak budować płotki z tyczek bambusowych aby ograniczać ich wzrost
Ponadto są posadzone w rogu działki przy macie i nie mają gdzie się rozłazić
he no ale one żekomo ziemią idą, odazu się usprawiedliwiam to tylko słyszane, doświadczenie nie mam. Przypomniałam sobie, że kiedyś u mojej babci ogród był malinami zarośnięty strasznie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:54, 28 wrz 2013

Do góry
Nula napisał(a)
Aniu czy rozplenice zimują u Ciebie?Mieszkam dość blisko Ciebie (no u mnie bardziej biegun )i zastanawiam się nad trawami.Mogłabyś mi jakieś polecić .Pozdrawiam serdecznie
ooo witaj jak miło, że do mnie trafiłaś trawy które u mnie zimowały juz dwa lata to rozplenice , zebrinusy, giraffe, miskant gracilimus, miskant variegatus, hakone, red baron. Jedną zime zaliczyły frosted curls, miskant morning light, carexy w dwóch odmianach ale nazwy nie znam. Nie przeżyła ostatniej zimy stipa. Chyba niczego nie ominełam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies