Gdzie? Szukam na fotkach i nie wiem o co chodzi o te zawijasy? Lece zagladnac do ciebie, co to za nowa podporka
Tu sie pusto narazie zrobilo, ale szalwie szykuja sie do kolejnego kwitnienia
Bardzo spodobały mi się wszystkie sierpniowe kadry
Świetne zdjęcia roślin i ozdób.
Ale dla mnie na wyróżnienie ten zestaw zasługuje.
Jezowkowy i daliowy piękny czas.
Dzień dobry wszystkim, proszę o radę. Trawa zasiana dwa tygodnie temu, stan jak widać, nie wiem czy kosić czy czekać aż wykiełkują wszystkie nasiona. Zaczęły oczywiście pojawiać się już chwasty, ale bez tragedii.
Ogólnie pięknie wzeszła, bardzo szybko : w czwartek wieczór siana a we wtorek pojawiły się małe źdźbła, byłam przeszczęśliwa i nie chciałabym zrobić czegoś źle.
Ślę pozdrowienia, Ela.
Jak zwykle zachwycasz swoim ogrodem i wyszukanymi dekoracjami. Jest u Ciebie tak wiele pięknych kadrów, że nie wiadomo co wybrać. Na tym zdjęciu przykuły moją uwagę te drobne fioletowe kwiatuszki, co to jest? Trochę zastanawiam się czy to nie lobelia, ale mam wrażenie że ta roślinka jest trochę wyższa.
Moje storczyki stoją na oknach, ledwo tam się mieszczą. Tylko do zdjęcia postawiłam je na komodzie. Jeden jest w kuchni na stole, a drugi na stoliku w pokoju telewizyjnym.
Też kiedyś zakopywałam skórki z banana pod różami.
Odnośnie wianków, mnie się zawsze chce coś robić i nie mogę się pogodzić z tym, że mam tak mało sił. Ostatnio kombinuję z cementem, zrobiłam 2 misy, 2 dynie, 4 małe domki i nadal robię delfinki i koniki wodne - tych mi trzeba po około 8 -10 sztuk. Zawsze byłam bardzo aktywna i dopóki daję radę robić cokolwiek to staram się zająć czymś ręce.
Róż praktycznie nie podlewam, ale rośliny rosnące w pobliżu podlewam, więc pewnie i im się coś dostanie.
Ela ja zawsze byłam w bezpiecznej odległości i w ruchu, a one razem pracują, więc i tak mają ze sobą stały kontakt. Od dawna przyzwyczaiłam koleżanki, że nie witam się z nikim poprzez przytulanie i za bliski kontakt. Jestem wyczulana na tym punkcie. Tylko do zdjęcia dochodziłam w ostatniej chwili, bo ustawiałam aparat na statywie i dochodziłam do reszty.
Tak sobie pomyślałam, że po latach jak będą wspominały to spotkanie, to na pewno zapamiętają wianki. Ja bardzo rzadko wyruszam gdziekolwiek z domu, ale czasem muszę bo się uduszę tym ciągłym siedzeniem w domu. Poza tym brakuje i kontaktów z ludźmi.
O cynamonie nie słyszałam, żeby dodawać do storczyków. Czasem robię sobie kawkę z cynamonem i spienionym mlekiem.
Dziękuję.
Lipiec i sierpień to dosyć ubogie miesiące jeśli chodzi o kolory.
Coś za coś.
Gdyby chcieć mieć bogatą letnią paletę kolorów, to trzeba by postawić na byliny.
A wtedy wczesną wiosną i zimą byłoby pustawo. Byliny wymagają podlewania.
Trzeba iść na kompromis. Ogród jest za mały na bylinowe łany (wtedy one wyglądają najpiękniej), a jednocześnie za duży, aby większej ilości bylin zapewnić właściwą pielęgnację.
Przytarasowa. Bezobsługowa.
Naprzeciw nasadzenia drzewiasto-krzaczaste. Też bezobsługowe.
Trzon ogrodu to jednak krzewy i drzewa. Może dlatego uwielbiam w ogrodzie jesień.Czekam na nią bardziej niż na lato.
U mnie pracowicie wczoraj chwilę pracowałam i dzisiaj 2,5h udało mi się uporzadkowac facelię, przeryłam w malinach może szału nie ma jednak jestem zadowolona