oj z frostami CUDNIE! dobrze że zrezygnowałaś ze stip bo one niepewne chociaz wyglądają ładnie... Większość moich roślin jest 'z Polski' . 150km to norma Nie wspomnę o bukszpanach wrocławskich...
A ambrowiec marzenie, chcę też kupić. Czytałam ostatnio artykuł o nich i nawet M się zadeklarował że możemy pojechać po ładny egzemplarz. Mam tylko wywiad telefoniczny zrobić
ja miałam właśnie w projekcie serby na przeciwko tarasu by zasłonić dom sąsiadów, ale szkoda mi było wykopywać 15 thuj, pozatym zal mi byłosąsiadów bo jak by serby poszybowały to mieliby ciemnice w sypialni, a ona i tak od 'ciemnej' strony. A teraz żałuję...
zdjęcie z 9.2011
teraz trudno zrobić mu fote bo on rośnie w rogu za dwoma innymi świerkami
i z góry
u mnie wszystko poza thujami nie rośnie dlużej niż drugi sezon Serba pierwszego sadziłam dwa lata temu, miał mniej więcej z 1,6metra i metr szerokości. Zaraz poszukam jakiejś fotki. U mnie one nie rosną w szpalerze. Jeśli mają tworzyć gęsto ścianę to pewnie co metr będzie oki bo one raczej są wąskie 'w przyszłości'
moje limki sadzone są co 70cm. Serbów w szpalerze nie mam, ale z tego co pamiętam (bo mam w projekcie, ale nie wymieniałam thuj) właśnie miały być co metr. Szczerze mówiąc nie wiem , mam dwa serby i one są jednak dość szerokie. Sylwia chyba sadziła co metr. Może spytaj jej
wow cudniste te surfinie a Ty promienna na tej foteczce. Miałam w tym roku żółty milion ale zmizerniał mi strasznie nawet do pięt nie dorastał temu Twojemu ...
I żeby pozostałym klimacie kulam Ci piękne tulipki na okrągości
dziewczynki kochane bukszpanki siem już u mnie nie zmieszczą... narazie... jedyne co się jeszcze zmieści to cebulki. Całą zimę czekamy na wiosne, a one są wynagrodzeniem tego czekania. U mnie kwitną około miesiąca a później szybkie lato i znowu zima