moje limki sadzone są co 70cm. Serbów w szpalerze nie mam, ale z tego co pamiętam (bo mam w projekcie, ale nie wymieniałam thuj) właśnie miały być co metr. Szczerze mówiąc nie wiem , mam dwa serby i one są jednak dość szerokie. Sylwia chyba sadziła co metr. Może spytaj jej
Dzieki, Anett. Lecę do Sylwii. Ale juz Twoja informacja, że są dość szerokie jest ważna. Jakie wysokie sadziłaś? Ile rosną u Ciebie - drugi sezon, czy dłużej?
u mnie wszystko poza thujami nie rośnie dlużej niż drugi sezon Serba pierwszego sadziłam dwa lata temu, miał mniej więcej z 1,6metra i metr szerokości. Zaraz poszukam jakiejś fotki. U mnie one nie rosną w szpalerze. Jeśli mają tworzyć gęsto ścianę to pewnie co metr będzie oki bo one raczej są wąskie 'w przyszłości'
No własnie mam jedno miejsce, gdzie ma być gesto - bo muszę przykryć dom Sąsiada i wejść czubkami w okna na piętrze, z których "patrzą" Dzieci Sąsiada idealnie na nasz taras. Mało komfortowe. Tam posadzę co metr. Ale pozostałym nie chcę deformować pokroju "choinki" i chyba posadzę rzadziej. Nie chcę męczyć Danusi tymi pytaniami, więc jeśli masz jakąś fotkę swojego świerka - będę dźwięczna
ja miałam właśnie w projekcie serby na przeciwko tarasu by zasłonić dom sąsiadów, ale szkoda mi było wykopywać 15 thuj, pozatym zal mi byłosąsiadów bo jak by serby poszybowały to mieliby ciemnice w sypialni, a ona i tak od 'ciemnej' strony. A teraz żałuję...
zdjęcie z 9.2011
teraz trudno zrobić mu fote bo on rośnie w rogu za dwoma innymi świerkami
i z góry
Dzięki za fotki. Obejrzałam też wojsko Oli. Czy Ty widziałaś, ile Ola zapłaciła za te piękne świerki...? Ech.... a ja sądziłam, że mamy tu dobrą cenę...