Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

kasiula79 13:22, 27 wrz 2013

baraga1904 napisał(a)
...podglądam realizacje projektu Gardenarium... zazdraszczam kulek cisowych...u nas nie ma niestety...

Aguś ale Śląska do Krakowa masz chyba tyle samo co ja (km oczywiście)
kasiula79 13:24, 27 wrz 2013

atena35 napisał(a)

Też mam ambrowca

Tosia jestem zakochana w tym drzewie.
ale w innym też - tylko nigdzie u nas nie mogę go namierzyć - chodzi o grujecznika japońskiego.
kasiula79 13:25, 27 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Mnie kuszą trawki w kulach, ale potem jak ciąć te kule? Deptać po trawach? Jak rozkładać materiał na ścinki? Takie mam dylematy, które powstrzymują mnie od zadarniania czymkolwiek między kulami. Jak sobie z tym radzicie? Ten kulkowy widok z trawami cudowny jest i kusi.

Monia nie wiem jak to wyjdzie z cięciem - zobaczymy na wiosnę.

najwyżej będę się gimnastykować
kasiula79 17:58, 27 wrz 2013

hortensje nad wrzosami przekwitły całkowicie - obecnie maja kolor brązowo-różowy:

wrzosy (bladoróżowe) i wrzośce:

bozka 21:02, 27 wrz 2013

Kochana a możesz zdradzić w jakiej szkółce kupowałaś kulki cisowe, bo ja ma rzut beretem do Krakowa
kasiula79 21:14, 27 wrz 2013

no pewnie - w szkółce na Marchołta
ana_art 21:40, 27 wrz 2013

oj z frostami CUDNIE! dobrze że zrezygnowałaś ze stip bo one niepewne chociaz wyglądają ładnie... Większość moich roślin jest 'z Polski' . 150km to norma Nie wspomnę o bukszpanach wrocławskich...
A ambrowiec marzenie, chcę też kupić. Czytałam ostatnio artykuł o nich i nawet M się zadeklarował że możemy pojechać po ładny egzemplarz. Mam tylko wywiad telefoniczny zrobić
kasiula79 08:53, 28 wrz 2013

ana_art napisał(a)
oj z frostami CUDNIE! dobrze że zrezygnowałaś ze stip bo one niepewne chociaz wyglądają ładnie... Większość moich roślin jest 'z Polski' . 150km to norma Nie wspomnę o bukszpanach wrocławskich...
A ambrowiec marzenie, chcę też kupić. Czytałam ostatnio artykuł o nich i nawet M się zadeklarował że możemy pojechać po ładny egzemplarz. Mam tylko wywiad telefoniczny zrobić

ze stipami - dobrze że podpytałam wcześniej co do ich zimowania, chociaż z frostami też niewiadoma...no i cieszę się że sie podoba, bo przyznam że mi samej też się podoba, a jak podrosną to liczę na lepszy efekt

ambrowce widziałam ładne w Rzeszowie, ale jazda z Łomży do Rzeszowa po jeden egzemplarz to chyba przesada i M chyba by tego nie "przełknął"

ja teraz nigdzie nie mogę namierzyć grujecznika, a zachorowałam na niego bardzo...
butterfly 13:17, 28 wrz 2013

Kasiu, a gdzie widziałaś te ambrowce ? - ja dzis zrobiłam najazd na parę szkółek i tylko jednego bardzo lichego znalazłam w Zielonej Dolinie...
A grujeczników rzeczywiście, ni hu hu...
kasiula79 17:51, 28 wrz 2013

butterfly napisał(a)
Kasiu, a gdzie widziałaś te ambrowce ? - ja dzis zrobiłam najazd na parę szkółek i tylko jednego bardzo lichego znalazłam w Zielonej Dolinie...
A grujeczników rzeczywiście, ni hu hu...

Beatko odpowiedziałam na priv