jak miały trudniej i były młodsze, były ładniejsze, czyli trzeba je stale dzielić
marcinki lub astry jesienne
molinia przesadzona została przycięta i ogołocona, teraz nie jest ładnie, ale za rok może...
to może...to potem
odmiana niska, cięcie w marcu i w czerwcu
ta po takim cięciu
ciekawa jestem
na brzegu już są konwalniki, tu jeszcze nie
jak to się sprawdzi
one idą rozłogami..
jak je rozmnożyć..ucinasz kawałki, lepiej odrywasz z jakimś korzonkiem, wsadzasz, uklepiesz po wierzchu, to lubią i rosną
rozplenice Moudry przycinam na etapie kwitnienia, bo sieje się w trawniku i koszenie, to masakra
rozplenica Medium Boy
ma na końcu kwiatostanu białe kotki
i nowa rabata w tle
trawnik nie koszony od 2 miesięcy, zatem jest jak jest najtrudniej psie gówna zbierać
dawno tego nie robiłam, a lubiłam, bo od razu powolutku zmiany oglądałam
Anafalis
ciekawy, jak ma warunki, jak lawenda, jest najpiękniejszy
trąci srebrem
zwykłe rozchodniki są najpiękniejsze, mam dużo odmian, ale te są najfajniejsze, jednak
Miskant Malepartus, po 6 latach dopiero nabiera masy, ma bardzo trudne warunki, przystosował się
przy domku miskanty Memory i rozplenice o wysokim kwiatostanie, nazw nie pamiętam
osiągnęły ponad 3m, ale że tam sucho, to się nie pokładają, sadziłam w 2014
rozplenica Medium Boy ma piękne kępy, trzeba 3m na 1 sztukę
Miałaś wyjątkowe szczęście z tymi ptakami. U mnie też wyjadają szczególnie po koszeniu. Ale te ptaki to jakieś giganty musiały byc, szpak takich dziur nie robi. Jeż raczej po wierzchu.
Widać że mokro i łatwo było im wydziobac inna sprawa, że pędraki korzenie podgryzają to łatwo im było wyciagac. Darń nie była gleboka. Mogłaś sprawdzić jakie są korzonki w tej wykopanej darni.
Zainteresowała mnie ta folia czarna gdzie to widziałaś. U mnie w jednym miejscu przy świerkach widze że się panoszą może bym rozłożyła taka folie.
Gigi ładne można też posadzić do donicy i na zimę do domu.
Jaki urodzaj papryczkowy i nie tylko. Nowy ogródek bardzo ładny.