Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowy song 13:45, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No nieźle Ewa, ja dziś miałam pierwszy taki konkretnie roboczy dzień w ogródku i właśnie dogorywam, przydałby mi się masaż na ... wszystko

Moja p. doktor powiedziała mi, że mam się oszczędzać...i jak z tym żyć ))masaże sobie zamierzam kupić bo w kolejce to rok czekania.
No to czas zacząć... 12:24, 18 mar 2016

Do góry
śliwa to propozycja, może być inne drzewo z tych co w poprzednim poście pisałam - zależy co lubisz, ale to jest dosyć tanie a efektowne drzewo, na jesieni kupowałam dla rodziców 8 szt, szczepionych na wysokości ok. 180 cm po 50 zł i też są posadzone wzdłuż takiego klinkierowego ogrodzenia jak Twoje (niestety nie mam zdjęć).
Tylko trzeba się liczyć z koniecznością regulowania korony.

Pokaż fotkę tej drugiej strony, minimalny odstęp pomiędzy takimi drzewami to powinno być ok. 3 m - ja bym właśnie taki szpaler zrobiła wzdłuż całego frontu.

Przed zawilcem jest jarzmianka - do wyboru to lub to (w kolorze białym) - i zawilce i jarzmianki to rośliny do cienia i pólcienia, na północną wystawę jak znalazł (wieczorkiem wrzucę Ci fotki z jakichś inspiracji).
Tak, szmaragdy oczywiście od początku ogrodzienia - nie jestem mistrzem w rysowaniu, to widać .

Ta moja wersja tańsza od Twojej, cis na pniu może nawet 400 zł kosztować, a za tą sumę możesz już kupić nawet 8 śliw jak dobrze poszukasz.
Takie ustawienie stożków bukszpanowych pozwoli pozasłaniać te wszystkie rurki, których nie chcemy tam widzieć.
Acha zamiast Hakonechloa Aurea może też być carex Elata Aurea albo carex Everillo (droższy) - oba są w seledynowym kolorze, ale i hakone i te carexy nie są zimozielone.

A jak się prezentuje szpaler takich śliw przy ogrodzeniu to zobacz u Anetty

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=2

No to czas zacząć... 11:48, 18 mar 2016

Do góry
Iwula napisał(a)

dzięki za rady!!!!
Na szczęście już jest postanowione świerk idzie out.
A co do drzew to jeszcze nie wiem albo Umbra albo śliwa.

Słuchaj Toszki, ja się bardzo dużo nauczyłam czytając jej porady i mam nawet plik z jej cennymi wpisami, żeby potem nie tracić godzin na szukanie informacji

No tak, nie dopisałam, że ostatnia fotka z ogrodu Dominiki, jeden z pierwszych wątków, który pochłonęłam
No to czas zacząć... 11:45, 18 mar 2016

Do góry
A może tak?

Oczywiście symetrycznie z drugiej strony bramy też śliwa.
Na tej fotce z zimozielonego masz bordowe drzewo przy bramie, a obok Rh.
Na Łowieckiej 11:41, 18 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Piękne!!! takie eleganckie i wytworne a jednocześnie delikatne

Edyta ma rację, Mistrzostwo przez duże M

lindsay80 napisał(a)
ojej, to już jest mistrzostwo świata - super Ci to wyszło!

omelka1 napisał(a)
To jajo to mistrzostwo świata!!!!!!!!!

Cieszę się, że się podoba
No to czas zacząć... 11:33, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A Variegatusy w plecach za rodkami tak wyglądają:

Miłego oglądania

zdjątko pochodzi z zachwycającego ogrodu Dominiki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:18, 18 mar 2016

Do góry
świetnie wyszło, skąd Ty te pomysły oryginalne bierzesz?

Puszki też od jakiegoś czasu zbieram
Na Łowieckiej 10:57, 18 mar 2016

Do góry
ojej, to już jest mistrzostwo świata - super Ci to wyszło!
Pogubiłam się po drodze... 10:45, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne seslerie, napisz na prive gdzie kupowałaś.

Chciałam nadrobić wszystkie zaległości u Ciebie, ale nie da rady, wiec zacznę czytać od tego miejsca żeby być już na bieżąco.
daj spokój nie nadrabiaj dopiero teraz się powoli sezon zaczyna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:40, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gosia, zahaczyłaś dziś o giełdę rano, jak planowałaś?

w locie dosłownie ale kupiłam co chciałam
Pogubiłam się po drodze... 10:29, 18 mar 2016

Do góry
Piękne seslerie, napisz na prive gdzie kupowałaś.

Chciałam nadrobić wszystkie zaległości u Ciebie, ale nie da rady, wiec zacznę czytać od tego miejsca żeby być już na bieżąco.
Moja "przyziemna" :) pasja 08:53, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale porządeczek zrobiłaś! Ja też dziś popracowałam, tak się potleniłam, że teraz najchętniej już bym szła spać

Ja podłam o nietypowej dla mnie porze .
Potrzeba ogrodowej zmiany 07:44, 18 mar 2016

Do góry
Hej Ewo jak lindsay80 jest u Ciebie to jest dobrze (ma piękny ogród )
Będę zaglądać i śledzić postępy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:15, 18 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Poczytałam o ćwiczeniach i oczy mi z orbit wyszły, niesamowita jesteś. Podziwiam!

Staram się
No to czas zacząć... 00:06, 18 mar 2016

Do góry
evik0 napisał(a)
Wow, super propozycje! właśnie podjęłam decyzje ze na mojej rabacie tez bedą variegatusy Lindsay pliss zerknij do mnie bo widzę ze to co proponujesz Iwonce u mnie chyba tez by się sprawdziło.
Iwona przepraszam ze "podbieram" Ci cennego forumowicza;p

I polecam Ci wisienki. Sama posadziłam w zeszłym roku. Są ładne, i ponoć bezproblemowe. Czytałam o nich sporo

Zajrzę.
Ja tam w projektowaniu rabat to nie jestem specjalistką, ale tyle już tu ogrodów pooglądałam, tyle inspiracji zapisałam, że czasami coś mi wpadnie do głowy, niegłupiego
Za to z zagospodarowaniem swoich rabat zawsze mam problem i wątpliwości
Potrzeba ogrodowej zmiany 00:04, 18 mar 2016

Do góry
Hej, przybywam, dziś na chwilkę, też mam na froncie przy ogrodzeniu wiśnie Umbraculifera, a pomiędzy nimi róże Artemis, zakładałam ta rabatę latem więc jeszcze efektu nie ma, ale ja już ją lubię
Ta róża dorasta do 1,2m na wysokość i na szerokość. Dziś już nie dam rady, ale jutro podrzucę Ci jakieś inspiracje.

U Ciebie to jest strona południowa więc słoneczka dużo, jeśli zdecydujesz się na róże to stipa z nimi będzie bardzo fajnie wyglądać i do tego może jeszcze niebieskie albo różowe szałwie (ja mam niskie różowe jeżówki Butterfly Kisses). A jeśli nie stipa to może sesleria jesienna?
Nie wiem jak szeroką masz tą rabatę, bo opisana jest tylko długość, faktycznie fajnie by było upchać tam kilka kulek bukszpanowych, żeby zimą nie było łyso, tylko wtedy to chyba bym z tej obwódki bukszpanowej zrezygnowała.

Iglaki jak dla mnie out - wszystkie.
Ogrodowy song 23:22, 17 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)
U mnie ogrodowo bardzo się rozkręciło;posadzone cisy, miłorzęby, przesadzone krzewuszki oraz pęcherznice, ścięte wszystkie trawy, przycięte wrzosy.Jutro sadzenie szmaragdów oraz cisów...bo brakło; mam się odgrodzić to trochę tego trzeba Myślę jeszcze nad zakupem amanogawy..tylko z wyborem miejsca dla niej jeszcze się waham. To tyle na dobry początek

No nieźle Ewa, ja dziś miałam pierwszy taki konkretnie roboczy dzień w ogródku i właśnie dogorywam, przydałby mi się masaż na ... wszystko
Typografia ogrodu 22:22, 17 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ładny ten wianek dla klientki, ale u Ciebie zawsze wszystko ładne.
nie zawsze.ale tego nie pokazuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:20, 17 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Mam takie zaległości na forum, że nie wiem co gdzie się dzieje A u Ciebie pewnie już jaja zrobione??

Wczoraj była próba, ale pękło, dziś to mi kręgosłup pęka po całodziennej akcji ogród - zostawię sobie jajkowanie na weekend, do soboty pogoda u nas ma być więc chcę podziałać jak najwięcej.
Typografia ogrodu 22:15, 17 mar 2016

Do góry
ładny ten wianek dla klientki, ale u Ciebie zawsze wszystko ładne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies