Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:24, 17 mar 2016

inag napisał(a)
Jak tak czytam o tych żelach i hybrydach to mam ochotę wrócić do nich

Miałaś.i czemu przestalas?
Asiuniaa 21:46, 17 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

A dziekuje to mile niezmiernie
A zapomnialam wspomniec farba sa psikniete delikatnie ale galzki z lasu i to nie zerwane z drzewa a zbierane

Delikatnie a robi dużą różnicę. Bardzo estetycznie to wygląda. Naprawdę masz talent dziewczyno. Ja jutro spróbuję zrobić jajo z gipsu. Podobają mi się wianki z mchem ale dostać ani znaleźć nie mogę.Może poszukam w swoim brzozowym zagajniku jakichś suchych gałązek i coś stworzę. Tak się naoglądałam u Ciebie, Polinki i inag że jestem natchniona
nawigatorka 21:59, 17 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

Delikatnie a robi dużą różnicę. Bardzo estetycznie to wygląda. Naprawdę masz talent dziewczyno. Ja jutro spróbuję zrobić jajo z gipsu. Podobają mi się wianki z mchem ale dostać ani znaleźć nie mogę.Może poszukam w swoim brzozowym zagajniku jakichś suchych gałązek i coś stworzę. Tak się naoglądałam u Ciebie, Polinki i inag że jestem natchniona
natchnienie często niezbedne.ciesze sie ze dziala
Bardzo milo slyszec mi takie mile opinie
A co do wianka to w wiekszej kwiaciarni powinnas dostac slomiany albo styropianowy wieniec a mech w lesie.oczywiscie tez na gieldzie ale najlatwiejsza chyba taka droga.troche cienkiej zylki i juz.a ile satysfakcji.polecam.jak bedziesz szukala galazek to i mchu mozesz
A dodam tylko ze do robienia wianka z takich duzych galezi potrzeba duzo zylki,mocny drut do skrecania no i troche tych galezi.a do tego czas i cierpliwosc wskazane.trzymam kciuki
Asiuniaa 22:06, 17 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
natchnienie często niezbedne.ciesze sie ze dziala
Bardzo milo slyszec mi takie mile opinie
A co do wianka to w wiekszej kwiaciarni powinnas dostac slomiany albo styropianowy wieniec a mech w lesie.oczywiscie tez na gieldzie ale najlatwiejsza chyba taka droga.troche cienkiej zylki i juz.a ile satysfakcji.polecam.jak bedziesz szukala galazek to i mchu mozesz
A dodam tylko ze do robienia wianka z takich duzych galezi potrzeba duzo zylki,mocny drut do skrecania no i troche tych galezi.a do tego czas i cierpliwosc wskazane.trzymam kciuki

Jutro mam dzień domowy. Porządki i dekoracje wiosenne. Może w odwrotnej kolejności bo jak zacznę z tym gipsem, mchem i gałeziami.... Dziękuję za rady. Mam nadzieję, że będę mogła się Wam pochwalić swoją radosną twórczością
nawigatorka 22:08, 17 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

Jutro mam dzień domowy. Porządki i dekoracje wiosenne. Może w odwrotnej kolejności bo jak zacznę z tym gipsem, mchem i gałeziami.... Dziękuję za rady. Mam nadzieję, że będę mogła się Wam pochwalić swoją radosną twórczością
to zdecydowanie lepsza kolejnosc: dekoracje i sprzatanie.bo bedzie co
lindsay80 22:15, 17 mar 2016

ładny ten wianek dla klientki, ale u Ciebie zawsze wszystko ładne.
polinka 22:16, 17 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Opowiem Ci co wiem. Hybrydowy lakier to taki trwaly specjalny lakier utwardzany w lampie uv.praktycznie niezniszczalny.mozna go troche zadrapac ale ogolnie twardziel z niego.ale wiadomo paznokiec rosnie a lakier niestety nie.zatem co ok dwa tygodnie nalezy go nałożyć na nowo by zakryc odrost. Ale by nalozyc nowy lakier trzeba albo odmoczyc stary a acetonie albo spiłowac poprzednia warstwe.ani jedno ani drugie nie jest zdrowe dla naturalnych paznokci.
Dlatego często naklada sie najpierw na paznokcie zel a dopiero na zel hybrydowy lakier. Wtedy przy nakladaniu nowej warstwy lakiery spiłowujesz nie wlasny paznokiec a warstwe zelu.zelu dobrze zrobionego praktycznie nie zauwazysz.

Ok, Zrozumiałam. Czyli najpierw żel, póżniej hybryda.
A co z szorowaniem paznokci? Mimo, że używam rękawiczek w ogrodzie to i tak zawsze gdzieś ta ziemia wejdzie pod paznokcie.
I tak średnio ile czasu zajmuje takie uzupełnianie?
nawigatorka 22:22, 17 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
ładny ten wianek dla klientki, ale u Ciebie zawsze wszystko ładne.
nie zawsze.ale tego nie pokazuje
nawigatorka 22:25, 17 mar 2016

polinka napisał(a)

Ok, Zrozumiałam. Czyli najpierw żel, póżniej hybryda.
A co z szorowaniem paznokci? Mimo, że używam rękawiczek w ogrodzie to i tak zawsze gdzieś ta ziemia wejdzie pod paznokcie.
I tak średnio ile czasu zajmuje takie uzupełnianie?
ostatnio u Oli pisalam.ze.uzywam podwojnych rekawiczek.nie z uwagi na paznokcie a na skore dloni.wiec mi nic nie wchodzi.
U mnie zel plus hybryda do godziny,sama hybryda ok 40min.kiedys bylo to dla mnie niewyobrazalne znalezc ten czas.a teraz jade nawet z mlodsza corka i nie ma problemu.umawiam sie zawsze z wyprzedzeniem i juz.
jankosia 22:26, 17 mar 2016

Nieuporządkowany dom, nieposprzątany ogród, nic nie ogarnięte, nawet kable wystają mi ze ściany czekając na jakiś kinkiet. Jak już jestem na bieżąco to odkładam napisanie czegokolwiek a potem ...znowu nie jestem w temacie... Wrr
Nie mam czasu ani ochoty robić dekoracji świątecznych - tak generalnie. A wchodzę tutaj i nadal mi się nie chce a potem pokazujesz coś jedno, drugie, trzecie... Tu widzące wieńce, tu stroiki, jajka... Za chwilę jakaś zimna porcelana się pojawia i już kombinuję na czym tu by wypróbować. Jajo- hmm, może zdarzyłabym zrobić... Weź, ja nie wiem skąd ty bierzesz tyle energii. Musisz jechać chyba na tych samym prochach co Nikita i popcorn Może byście mi działeczkę odstąpiły? Bo mnie z tego nadmiaru rzeczy do zrobienia to już chyba deprecha jakaś dopada
Ale udało się i zaznaczyłam miejsce do którego jestem na bieżąco. Ha!