Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jeżówkowe-Love 10:39, 10 sie 2020

Do góry
I kilka kwiatków .. zdjęć mało bo jakoś w tym upale mi nie wychodzą
Jeżówkowe-Love 10:36, 10 sie 2020

Do góry
Limki na rabacie od ulicznej

Jestem z nim mega zadowolona bo.. po pierwsze są u mnie dopiero drugi rok a już piękne wielkie kwiatostany mają przechodniom też się podobają
A po drugie .. W tym miejscu była tylko paskudna twarda jak skała glina a teraz ta ziemia zaczyna wyglądać jak ziemia
Ogród Małej Mi 2017 10:07, 10 sie 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu jaki Ty masz cudny kolorek budleji.
Ja mam jedną granatowa co już kwitnie. Może i ładna. Ale z daleka nie jest widoczna w ogrodzie. A druga jasno wrzosowa. Jeszcze nie kwitnie.
Jezowkowo,hortensjowo,daliowo też ładnie.
Um i te czerwone rybki hmm marzenie
Pozdrawiam

Faktem jest , że ta budleja jet najładniejsza z 3 które mam. Niestety przesadzana wiosna i jest dość marna

Ogród Małej Mi 2017 10:00, 10 sie 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Rzadko zaglądam ale jak wlazłam to choć trochę pisma obrazkowego zobaczyłam u Ciebie nadszedł czas ułatwień i drzewo bym też ścięła żeby było łatwiej obierać... A z myślą o przyszłości kupiłabym niskopienne

Ta żółta róża pod oknem piękna i długo kwitnie. A przecież ma już kilka dobrych lat. Ze stipą tak zwiewnie

Mączniak na klonach to i ja mam, ale nigdy nie mam kiedy opryskać ..wiec stan taki istnieje.
Wełnowce miałam na storczykach i niestety tylko chemia je uratowała.

Drzewa przytnę i to mocno, jak katalpę uwaliliśmy na maksa Tylko ciągle rozbijamy się o brak czasu.

A jak czas to spędzam go z wnukami.. szybko rosną i niedługo pies z kulawą nogą nie zajrzy Pójdą swoja drogą..

Wrzucę trochę prywaty z wczoraj..

Niedługo skończy 5 lat, ale zastartował jako czterolatek Byłam mega dumna z obydwu Muminków. I jak zajmować się ogrodem?? Jak to też ciekawe widoki

A starszy to już pełna nonszalancja

Nie mniej przyjemne od ogrodu

Ogród bez reguł 09:57, 10 sie 2020

Do góry
Kochani
Staw jest Mamowy , a ja skwapliwie korzystam z zapożyczonego krajobrazu, a i czasem nogi moczę .
Staw jest po przeróbce, był trochę większy. Obecnie ma jakieś 30tys. litrów. Są tam ryby, są żaby, bywają zaskrońce W miejscu, gdzie teraz bujają nasturcje, wiosną kwitną hiacynty. A po drugiej stronie wespół w zespół posadziłyśmy hortensję ogrodową, krwawnicę, trzykrotki Andersona i parę innych drobiazgów. Dzięki temu, że są ryby, nie ma w ogrodzie komarów (a u mnie są ).

A ja jestem po drugiej stronie furtki
Pamiętajcie o ogrodach 09:53, 10 sie 2020

Do góry
greg66 napisał(a)

U mnie nadal upał, komary tną niemiłosiernie a tu trzeba na ślimaki zrobić obchód
więc idę wczoraj około 30 zabiłem

No super fotka haha.
Ogród Małej Mi 2017 09:48, 10 sie 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu rdesty ma szkółka przy drodze Rzeszów Kolbuszowa, po prawej stronie jeszcze przed Kolbuszową, wcześniej po lewej jest stacja paliw, a po prawej firma produkująca cegłę kratówkę.
Z zaproszenia na kawkę chętnie skorzystam, o ile nie boisz się wirusa. Niestety dopiero jak przestaniemy jeździć na działkę, bo teraz po pracy jeździmy tam codziennie, a w soboty i niedziele również. Chcemy maksymalnie wykorzystać wakacje.
Do ciebie zaglądam regularnie, ale widzę że też mało czasowa jesteś, więc głowy nie zawracam. A jeszcze ten wirus... Szkoda gadać.

Dzięki, ostatnio tam nie zajeżdżam, bo ...nie mam miejsca na dobrocie, ale rdesty są fajne i bym reszce gdzieś je upchnęła. Muszę zrobić trochę rewolucji, mam nawet plany w głowie, tylko czasu brak.

Wirus na powietrzu w dystansie jest niegroźny Natomiast informuję wszem i wobec, że wierzę w wirusa. Znam przypadki jego działania i nikt mi swojej teorii spiskowej nie wciśnie. Wirus istnieje, robi spustoszenie w niektórych organizmach, a ja nie wiem jaki mam organizm i co sobie wirus w nim upatrzy. Wolę uważać, natomiast bez histerii Wylądować na kwarantannie tez nie mam ochoty.. wiec dystans, dystans ..ogród duży i sprzyja dystansom

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:23, 10 sie 2020

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:13, 10 sie 2020

Do góry
A teraz dla odmiany coś miłego, zobaczcie co znalazłam wczoraj za moim ogrodzeniem

A ja się zastanawiałam, gdzie są moje wsadzone wiosna dynie...
Okazało się, że mój brat, wykorzystał prawie cały przerobiony kompost, żeby podsypać cokoły nowego ogrodzenia dla wyrównania terenu a ja właśnie w ten kompost na górce, wsadziłam kilka nasionek dyni. No więc jak on podsypywał te cokoły widocznie nasionka poleciały z kompostem ciut za ogrodzenie no i wyrosły piękne egzemplarze. Pewnie nie dotrwają do jesieni bo je ktoś zerwie szkoda ale nie mam jak ich teraz zabezpieczyć/przesadzić
Sezon 2017 u Hanusi 09:09, 10 sie 2020

Do góry
Podobno grzmiało na Pomorzu, ale do mnie niestety nie doleciało, ale i tak dziś spadła temperatura do 20 C rano, a w południe ma być 27 C.
Współczuję tym, co mają na liczniku 35 C!

Sezon 2017 u Hanusi 09:05, 10 sie 2020

Do góry
BasiuLT, Borówki na półmetku. Dom z wnukami odebrał swoją działkę, teraz czekam na przyjazd kolejnych pomocników z drugiego domu. W międzyczasie robię dla siebie na zimę: soki , borówkę w soku własnym pasteryzowaną, i dżem. Aha, i nastawiłam 3 litry z cukrem na słońce, za 5 dni doleję tam %%, i będzie nalewka.

Czyli normalka u mnie. Dzisiaj jadę podlać, bo wczoraj było marne ciśnienie, Wszyscy podlewają, bo chcą coś uratować z tego co zasiane.

Brzoskwinie dziś zbiorę, pewnie koszyk się uzbiera. W międzyczasie jem surowiznę prosto z drzewa.

I taki u mnie początek sierpnia. W tygodniu, chyba zostanę na 2, 3 noclegi, bo i inne prace wykonać trzeba. W taki upał to najlepiej w ogrodzie, w domu się duszę jak w saunie.
Miłego tygodnia!

Ogród bez reguł 08:51, 10 sie 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Asiu co to za roślina? u mnie się taka wysiała na rabacie. Kompletnie nie mam pojęcia skąd. Chyba ptaki przyniosły.
Tu na razie jest klepisko.... 08:11, 10 sie 2020

Do góry
Poszlam dzisiaj na inspekcje i 3 graby zrobiły się brzydkie...
Co to może być?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:48, 10 sie 2020

Do góry
Zamieszkał u mnie królewicz

Moja działka. 06:08, 10 sie 2020

Do góry
A obok vanili po lewej jest limka ,za mała odległość i weszła jedna w drugą,one mają po 10 lat,
Moja działka. 06:04, 10 sie 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Niezłe okazy, szkoda że nie podpisałaś które masz

Ula mam podpisane .
VANILI I MAGICAL

PHANTOM

Moja działka. 05:58, 10 sie 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Hortki Śliczne! Jakie masz odmiany? Ta na ostatnim zdjęciu taka delikatna. Inna niż wszystkie.

Haniu o tą ci chodzi?
To VANILI na pieńku sama wychodowałam.
Do raju daleko - u Ewy 23:52, 09 sie 2020

Do góry
Hortensja ogrodowa You & Me Passion

Przedogródek pod dębem 23:50, 09 sie 2020

Do góry
Przedogródek pod dębem 23:48, 09 sie 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies