Marto-Magnolio-cudna ta Twoja lawenda...niesamowicie wyglądają te lawendowe poduchy...pewnie trochę schodzi na jej cięciu ?..drewutnia mnie się podoba
a co do domku, to oglądając zdjęcie też z eM stwierdziliśmy że" mały domek"...a tu proszę takie zaskoczenie
Babeczki od wczoraj czyli od momentu jak Magnolia wrzuciła swoje pole lawendowe u Malkul myślę i wciąż mi te obrazy wracają i wracają
Nie wiem czy mogę pożyczyć sobie te fotki ale może tak : https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=611#post_0
Pomysł jest taki:
- wsadzić po bokach pasy lawendy (nie mam kiedy przesadzić czosnki więc chyba zostaną tak jak je powtykałam :/ )
- środkiem dać stipy lub ostnice lub inne pierzaste traffki
- między traffki gdzieniegdzie dać jakiś kolorowy akcent, może jeżówki ?
Co o tym myślicie? Każda opinia i ocena będzie dla mnie cenna.
Nie będzie zbyt monotonnie ?
Magnolia to co tu pokazujesz to mistrzostwo świata.
Elegancja, szyk, nostalgia .... CUDO ! Ach ach !!
Zresztą wszystkie Twoje pomysły łącznie z projektem dla kokoszki są wręcz nie do opisania !
Ja zmagam się z pomysłem na 1 (słownie jeden ! ) gazon i w głowę zachodzę jak go upiększyć. Pozwolisz, że ukradnę ten pomysł z lawendowym polem ?
Pozwolisz ?
A może znajdziesz kiedyś czas i wpadniesz do mnie na chwilę, okiem znawcy rzucisz i może jakiś pomysł podsuniesz ?
Przepraszam Gosiu, ze Ci Twój wątek zaśmiecam ale nie mogłam się powstrzymać
Pozdrawiam miłe Panie
Byłam i fotki raniuszków nie było... potem zajrzę jeszcze raz... ostatniego zakupu świecznicy odmiany nie ustalę... wyszło jak zwykle Zajadę do Pana i się zapytam co kupiłam Wiem, że powinne kwitnąć w przyszłym roku
A tu dziś na początku rabaty kopałam.... posadziłam tam Twoja bordową piwonię.. i dałam jej inna do towarzystwa (chyba różowa0..bo się dusiła na rabacie bylinowej. Musiałam przekopać złocienie różowe (boję się, czy nie będą atakować piwonii..najwyżej znów będzie eksmisja.. dla złocieni) wyciepać ....grrrr nazwa wyleciała.... i cebulki, cebulki, cebulki.. już z kłami wiec robota kopciuszka. Dużo strat.. i wyciepane wszystkie siewki jeżówek, naparstnic, orlików.. No i jeżówki też posadziłam ciut inaczej. I ledwo żyję...
Za to parocja z ognikiem pięknie się prezentują.... parocja pięknie sie wybarwi.. jedne drzewo co mnie nie zawiodło w tym roku....
Edit.. tulipanowiec i magnolia Yellow River też dały czadu
mogłabys spróbować. A. tak rozmnażał z kawałków- z pi etka, bez pietki, nawet częśc z pędów kwiatowych mu wyszło. Tylko że wiosna i latem, teraz jest słabiej. Ale jakbyś w tunelu próbowała, to może sie uda.
Po pierwsze to nie porządku, nie dość, ze Twój ogród zachwyca nieustannie to jeszcze Magnolia dołuje przeciętniaków równie kuszącymi i pachnącymi kompozycjami
Oj, dziewczynki pięknie macie
Świetnie, ze macie ochotę dzielić się z nami na forum takimi wyjątkowymi pomysłami!
Jarząby są tak pieknę, że momentami żałuję iż rosną na tarasie i "spacerowicze" ich nie widzą. Fajnie by wyglądały gdzieś przed domem...
eM juz nawet wysunął pomysł aby zamiast grabów (no właśnie miałam zadzwonić w ich sprawie!) posadzić przy ogrodzeniu jarząby...hmm...i co Wy na to?