Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Juzia 22:37, 31 sty 2015

Oooo będzie Tessiowa rabata pod koreanką?
Ładnie
Ewa777 22:37, 31 sty 2015

Iwonko, zdrowia życzę
Fotki zimowa śliczne
Wiesz, że w tym tygodniu będę miała aparat
Iwk4 10:33, 01 lut 2015

Tesiu, mam kilka młodych bukszpanów na kulki, to je tam posadzę, do tego żurawki, w plecki hosty. Przylaszczki obejrzałam i się zachwyciłam. Są śliczne. Kwitnie marzec - maj wg opisu:
przylaszczka
W szkółkach nie widziałam Jak zobaczę, to będę wiedziała, żeby kupić

Karolu, mam kilka bukszpanów, które będę robić na kulki. Tam się znajdą. Nie dam rady wszystkiego kupić, a człowiek by chciał wszystko od razu Pod jodłę posadzę te małe kuleczki I żurawki między nie. Takie:
Na brzeg mam małe trawki: Carex Morrowii „Variegata” tzw.kurze łapki.

Obok trawki widać jeden bukszpan, który chodować będę na kuleczki. One są trzyletnie. Dostałąm kilka od mojej siostry z jej własnego chowu. Będzie dobrze?
kosolka 10:40, 01 lut 2015

http://www.rosliny-magda.pl/search.php?text=przylaszczka tu jest
Iwk4 10:44, 01 lut 2015

Beatko, kuleczki zagłosowane Tylko będą musiały podrosnąć. Chcę kupić większe na inne miejsce. Na wszystko nie dam rady kupić. Tu będą hodowane.

Madziu, dawno cię nie było. Fajnie, ze wpadłąś znowu

Edytko, te fotki z okna były robione, nawet nosa nie wyściubiłam, bom jeszcze chora. Ale jak tak w ciepełku patrzy się przez okno, to zima może być. Gorzej, jak trzeba wyjść, odśnieżyć podjazd i do pracy niektórym jechać.

Bogdziu, choroby okropne. Przydałby się już koniec. U mnie pewnie jeszcze kilka dni. Ale już nie leżę. Wczoraj obiad ugotowałam z pomocą e-Musia. Ale strasznie się przy tym zmęczyłam. Mam całe górne drogi oddechowe zawalone jeszcze.
Iwk4 10:48, 01 lut 2015

Juzia, macham. Teraz czas na pany. Potem realizacja. Bynajmniej nie będę panikować, gdzie co posadzić. Wszystko będzie miało swoje przeznaczenie

Ewuniu, fajnie. Cieszę się. Pewnie nie możesz się doczekać

Olu, toć ta przylaszczka ma cenę zawrotną. A to takie małe coś. No cóż. Na razie nie kupię
Iwk4 10:53, 01 lut 2015

Dziś e-Muś wziął aparat i zrobił kilka fotek. Już z ogrodu. Stwierdził, że nie wie, jak się obsługuje tą moją nową zabawkę, ale nawet mu fajnie poszło

Iwk4 11:19, 01 lut 2015

Magnolia. Zawsze ją chciałam mieć i zawsze się bałam wyboru. Nic o niej nie wiem. Podoba mi się u Madżenki. Znalazłam takie rady:
Madzenka napisał(a)

Jesli to miejsce przy domu a tak domniemywam, to będzie dobre dla magnoli, gdyż lubi cieple i zaciszne miejsca bez przeciągów. Polecam magnolię Nigra, bo powoli rosnie i jest raczej dużym krzakiem niz drzewem (3-4 m docelowej wysokosci), zaleta jest to, ze kwitnie najpózniej wię rzadko zagrażaja jej majowe przymrozki. Widzę, że u Ciebie syberiada....

A tak wygląda: Magnolia Nigra
i tu: Magnolia Nigra

Madzenka napisał(a)

Tak wygląda moja magnolia Betty vel Susan bez kwiatów .

Nigra kwitnie podobnie tylko ma duzo ciemniejsze kwiaty. Moja jest formowana na drzewko ale zwykle sa to krzewy wielopniowe. Ten gatunek żadko wymaraza bo kwitnie w bezpieczniejszym okresie.
A tak wygląda z kwiatami

Tak wyglada Alexandrina (soulangina), która kwotnie wczesniej i zdarza sie jej stracic wszystkie kwiaty w jedna mrożna noc.

I z kwiatami

Mganolie maja piekne ciemnozielone liscie, ktore wygladaja jak nablyszczane/woskowane. Kupuj tylko wiosna gdy są w centrach ogrodniczych z otwierajacymi pakami. Potem nawozenie specjalnym nawozem do magnoli i efekt murowany. Nigry sa dosyć latwo dostępne. Wcale się nie trzeba obawiać magnoli. Ja posadziłam pierwsza na "trawnik i nic wiecej" i skoro u mnie dała rade w tym okresie tzn, że jest bezobsługowa
makkasia 11:42, 01 lut 2015

Mam nadzieję, że zdrowiejesz
Magnolię warto mieć ja mam jedną z mniejszych George henry kern. Jasnoróżową powtarzającą delikatnie kwitnienie późnym latem. W tamtym roku nie było przymrozków wiosennych więc kwitła pięknie i baaardzo długo
eda 14:14, 01 lut 2015

Jolcia wszyscy przeżyją i tak tego mało jest damy radę zdrowiej kochana i przez okno dopinguj innych Zdrówka i miłego