Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 12:53, 01 cze 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
U mnie też jest jej mniej,ale to chyba dlatego,że ją pilnuję i sprawdzam pod liśćmi,czy czegoś "nie nabroiła".
W cieniu - zacieniona 12:38, 01 cze 2012

Do góry
Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
W cieniu - zacieniona 12:34, 01 cze 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
Bardzo lubię róże,mam nawet założoną małą różankę otoczoną szpalerem z bukszpanów,ale na mojej leśnej zacienionej jest z nimi problem...wkoło pełno różnego robactwa z lasu.Z liliami mam mniejszy problem...tylko poskrzypka,ale ja każdy ma...trudno mi się zdecydować...lubię i jedne i drugie.
W cieniu - zacieniona 12:26, 01 cze 2012

Do góry
Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
W cieniu - zacieniona 10:54, 01 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

orliki są na mojej liście zakupów Już nie mogę się doczekać ......... są śliczne
Bardzo łatwo rozmnażają się przez siew,ale siewki są niejednorodne i kwitną dopiero w następnym roku,kupując gotową roślinkę w doniczce wiemy co mamy.Ich dodatkowym walorem jest to,że odstraszają ślimaki.Pozdrawiam.

Tego Bogusiu nie wiedziałam, więc tym bardziej się cieszę, że i u mnie już rosną orliki, ale żeby ślimaki odstraszać...super
o mało mi szczęka nie opadła jak usłyszałam 98 lilii, ależ będzie wonnie jak zakwitną; uwielbiam lilie, za kwiat i zapach czekam zatem, jak zakwitną
Jak zaczęłam liczyć,to zdziwiłam się ogromnie,nie spodziewałam się,ze jest ich aż...tyle.Gdzie one się pomieściły??? Miejsca nie mam zbyt dużo,ale mają wyścielone pod nogami innymi kwiatami i dlatego nie zajmują dużo miejsca.dziękuję za odwiedziny w ten deszczowy i bardzo chłodny poranek,u nas tylko +7...zimnica i awaria lodówki wygoniła mnie z zacienionej i siedzę w domu.
W cieniu - zacieniona 10:47, 01 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

orliki są na mojej liście zakupów Już nie mogę się doczekać ......... są śliczne
Bardzo łatwo rozmnażają się przez siew,ale siewki są niejednorodne i kwitną dopiero w następnym roku,kupując gotową roślinkę w doniczce wiemy co mamy.Ich dodatkowym walorem jest to,że odstraszają ślimaki.Pozdrawiam.

Tego Bogusiu nie wiedziałam, więc tym bardziej się cieszę, że i u mnie już rosną orliki, ale żeby ślimaki odstraszać...super
o mało mi szczęka nie opadła jak usłyszałam 98 lilii, ależ będzie wonnie jak zakwitną; uwielbiam lilie, za kwiat i zapach czekam zatem, jak zakwitną
W cieniu - zacieniona 09:48, 01 cze 2012

Do góry
Lilie....trochę się nazbierało.Wczoraj policzyłam i mam 98 cebul - dwie nie zakwitną,jedną niechcący złamałam t...m.Zaglądanie do środeczka to niezła zabawa...w niektórych widać już kolory.
Moje roślinki 21:29, 31 maj 2012

Do góry
Pierwsza naparstnica niedługo zakwitnie

Lilie w towarzystwie liliowców

Goździki brodate,szkoda,że nie mogę przesłać ich zapachu

Moje roślinki 10:25, 31 maj 2012

Do góry
Vivo,Bożenko,tą czerwoną sałatę na prawdę polecam.Kupiłam nasiona z ciekawości,a okazało się,że jest bardzo dobra,nie robi kłopotów,a przy tym ciekawie wygląda
Viva,ogród dopiero będzie kolorowy jak zakwitną lilie,mieczyki i jednoroczne.Sama już na to czekam z niecierpliwością
Hirutkowy raj:)) 23:03, 30 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Krysiu poogladałam lilia bardzo wcześnie zakwitła ,ale piękna jest.hosty oczy cieszą ,a robale paskudne!
Padło tyle różnych propozycji jak sie tego pozbyć ,że ja już mieszać nie będę.Ale trzymam kciuki aby sie powiodło!

Witaj Celinko lilie trochę stały w domu hosty bardzo lubie ,mam kilka odmian
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:50, 30 maj 2012

Do góry
Turzyca Carex Siderosticha Variegata od Irenki już w ziemi - dziękuję!

Poziomki - słabe fotki, ale są...

Lilie kupione w Biedronce za grosze pięknie rosną. Muszę pamiętać by za rok w marcu kupić więcej - wszystkie białe

Nie wiem dlaczego lilie u mnie w 1wszym roku rosną przepięknie, a potem w gruncie w roku kolejnym marniutko Chyba słaba ta ziemia jednak

Tawuły japońskie się rozszalały i podwoiły swoją wielkość - po kwitnieniu ciacham je na kulki

Jagoda kamczacka - tylko Duet w tym roku ma owoce, Wołoszebnica zmarzła albo coś - w każdym razie owoców niet. Duet:

A powojnik bylinowy kwitnie w najlepsze Ciekawe czy liście mu się przebarwią na bordowe jak u Bogdzi?
Mój skromny ogródeczek ... 22:44, 28 maj 2012

Do góry
Cześć Karolcia! W końcu dotarłam obejrzeć Twoje irysy.Taki żółty też mam,kiedyś wykopałam gdzieś na jakimś bagienku i przywlokłam do ogródka,jakoś sobie radzi Moje lilie są za Twoimi,u Ciebie już nawet kolor widać
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:55, 27 maj 2012

Do góry
Witajcie !
Dzisiaj znalazłam żłobek na rabatce przed domem.

takie skupisko pajączków miało średnicę 3 cm

przy tarasie żółte lilie już niedługo zakwitną

goździki brodate rozchylają pierwsze kwiatki

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:08, 27 maj 2012

Do góry
dostałam trzmielininy gałązki i zaczynam produkcję
kocimiętka nadal kwitnie

lilie wsadziłam do donicy i czrwone robaki zaprzestały aktaków

mój nowy nabytek tibuchina - zobaczymy jak się uda
Ogród Danuszy - odsłona 2 20:22, 26 maj 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
dzis złapałam lilie wodne
z jednego stawu

i na drugim stawie

Dość wcześnie te lilie kwitną. Taki, choć jeden , staw mieć!!!
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:47, 26 maj 2012

Do góry
dzis złapałam lilie wodne
z jednego stawu

i na drugim stawie

Mój skromny ogródeczek ... 21:20, 25 maj 2012

Do góry
Lilie masz Karolciu ogromne!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:00, 25 maj 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Irenko,melduję,że właśnie zagłosowałam Powodzenia Tobie życzę i trzymam kciuki!!!

Maju, bardzo dziękuję i przy okazji wszystkim innym; ale się porobiło, miało być o ogrodach

lilie tylko w pąkach,a w innym miejscu straszne robale, jakies nowe żreją je masakra

i tu Weroniko info dla ciebie, posadzony liliowiec od ciebie już kwitnie

moje też się szykują; w ubiegłym roku kwitły do października
ogrodoweimpresjejolki 00:15, 25 maj 2012

Do góry
A ja już gdzieś widziałam jego kwiaty...

Hortensje można mieć, byle nie te, które na zeszłorocznych pędach kwitną. Niektóre są niezawodne, choćby anabelka
U mnie lilie się buntują i - nad czym ubolewam - powojniki!!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:08, 24 maj 2012

Do góry
Pomidorki koktajlowe - maluszki - moje pierwsze pomidorowe dzieciaczki

Papryczki

I podobno białe lilie - zobaczymy czy na pewno Posadziłam je na rabatce przy patio

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies