Ja różom nic nie ujmuję z ich uroku,ale nie mam jakoś do nich ręki niestety A lilie mnie nie zawodzą.W tym roku nie ma u mnie poskrzypki jak na razie.Trochę mnie nawet to dziwi,bo od kiedy mam lilie to co roku musiałam ich pilnować.
Bardzo lubię róże,mam nawet założoną małą różankę otoczoną szpalerem z bukszpanów,ale na mojej leśnej zacienionej jest z nimi problem...wkoło pełno różnego robactwa z lasu.Z liliami mam mniejszy problem...tylko poskrzypka,ale ja każdy ma...trudno mi się zdecydować...lubię i jedne i drugie.
Bogusiu,ogólnie się przyjęło,że róże to królowe wśród kwiatów.Ja się pewnie wielu osobom teraz narażę,ale dla mnie lilie to królowe Są piękne,eleganckie i sprawiają dużo mniej problemów niż róże.Takie jest moje zdanie.Dlatego będę czekać na zdjęcia Twoich kwitnących lilii
Jak zaczęłam liczyć,to zdziwiłam się ogromnie,nie spodziewałam się,ze jest ich aż...tyle.Gdzie one się pomieściły??? Miejsca nie mam zbyt dużo,ale mają wyścielone pod nogami innymi kwiatami i dlatego nie zajmują dużo miejsca.dziękuję za odwiedziny w ten deszczowy i bardzo chłodny poranek,u nas tylko +7...zimnica i awaria lodówki wygoniła mnie z zacienionej i siedzę w domu.
orliki są na mojej liście zakupów Już nie mogę się doczekać ......... są śliczne
Bardzo łatwo rozmnażają się przez siew,ale siewki są niejednorodne i kwitną dopiero w następnym roku,kupując gotową roślinkę w doniczce wiemy co mamy.Ich dodatkowym walorem jest to,że odstraszają ślimaki.Pozdrawiam.
Tego Bogusiu nie wiedziałam, więc tym bardziej się cieszę, że i u mnie już rosną orliki, ale żeby ślimaki odstraszać...super
o mało mi szczęka nie opadła jak usłyszałam 98 lilii, ależ będzie wonnie jak zakwitną; uwielbiam lilie, za kwiat i zapach czekam zatem, jak zakwitną
Lilie....trochę się nazbierało.Wczoraj policzyłam i mam 98 cebul - dwie nie zakwitną,jedną niechcący złamałam t...m.Zaglądanie do środeczka to niezła zabawa...w niektórych widać już kolory.
Vivo,Bożenko,tą czerwoną sałatę na prawdę polecam.Kupiłam nasiona z ciekawości,a okazało się,że jest bardzo dobra,nie robi kłopotów,a przy tym ciekawie wygląda
Viva,ogród dopiero będzie kolorowy jak zakwitną lilie,mieczyki i jednoroczne.Sama już na to czekam z niecierpliwością
Krysiu poogladałam lilia bardzo wcześnie zakwitła ,ale piękna jest.hosty oczy cieszą ,a robale paskudne!
Padło tyle różnych propozycji jak sie tego pozbyć ,że ja już mieszać nie będę.Ale trzymam kciuki aby sie powiodło!
Witaj Celinko lilie trochę stały w domu hosty bardzo lubie ,mam kilka odmian
Turzyca Carex Siderosticha Variegata od Irenki już w ziemi - dziękuję!
Poziomki - słabe fotki, ale są...
Lilie kupione w Biedronce za grosze pięknie rosną. Muszę pamiętać by za rok w marcu kupić więcej - wszystkie białe
Nie wiem dlaczego lilie u mnie w 1wszym roku rosną przepięknie, a potem w gruncie w roku kolejnym marniutko Chyba słaba ta ziemia jednak
Tawuły japońskie się rozszalały i podwoiły swoją wielkość - po kwitnieniu ciacham je na kulki
Jagoda kamczacka - tylko Duet w tym roku ma owoce, Wołoszebnica zmarzła albo coś - w każdym razie owoców niet. Duet:
A powojnik bylinowy kwitnie w najlepsze Ciekawe czy liście mu się przebarwią na bordowe jak u Bogdzi?
Cześć Karolcia! W końcu dotarłam obejrzeć Twoje irysy.Taki żółty też mam,kiedyś wykopałam gdzieś na jakimś bagienku i przywlokłam do ogródka,jakoś sobie radzi Moje lilie są za Twoimi,u Ciebie już nawet kolor widać
dostałam trzmielininy gałązki i zaczynam produkcję
kocimiętka nadal kwitnie
lilie wsadziłam do donicy i czrwone robaki zaprzestały aktaków
mój nowy nabytek tibuchina - zobaczymy jak się uda
Hortensje można mieć, byle nie te, które na zeszłorocznych pędach kwitną. Niektóre są niezawodne, choćby anabelka
U mnie lilie się buntują i - nad czym ubolewam - powojniki!!!