Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

alinak 00:04, 26 cze 2012

noooo Aniu chyba sobie spotkania u ciebie nie odmówię ..... przyjadę ze strojem kąpielowym . mam tylko nadzieje że lilie wodne się nie rozrosną do sierpnia bardzo
barbara_kraj... 00:05, 26 cze 2012

asc napisał(a)

Miałam nosa, gdy pisałam, że mikroklimat Ci się zmieni przez to OKO! Już tyle nowych owadów a jeszcze nie ma roślin.
Oj, co to będzie za rok!!!

Za rok będzie wylęgarnia komarów ....... i jak słusznie zauważyła Celina...już w stawie są żaby
Taki mikroklimat..... i taki super siezrobił, że znów pada deszcz... a ja chcę posiac trawę buuuuuuuuuuu.. na spotkanie niestety juz widze, że nie będzie zielono....grrrr ........ na Dolnym Śląsku na fotach królują kapelusze, a u mnie będzie królowac klepisko......... 1/3 działki bez trawnika
W tym tygodniu zapowadają deszcze..
Witam w nowym tygodniu....

Nie narzekaj, taka aura to dla trawy w sam raz! Ciepło, mokro - trawka wzejdzie w tydzień, a po trzech kosić będziesz
Jak do stawu wpuścisz ryby, to i na karmie dla nich zaoszczędzisz, bo larwy komarów zeżrą))
Konstancja30 00:08, 26 cze 2012

Aniu ... staw ma roślinki ? ... nadrobię jutro bo padam ...

czapkę kucharza dla Adama masz ? ...
Sebek 00:28, 26 cze 2012

Nooo Ania - jako pierwsza masz piękny ogród z basenem - gratuluję
Mala_Mi 01:32, 26 cze 2012

Odpowiem jutro....bo idę spać....... ale poczytałam
Madzenka 06:30, 26 cze 2012

Ja też poczytałam OKO wodne coraz piękniejsze !!! A basen to prawie ma wymiary olimpijskie.....
betysia 07:20, 26 cze 2012

Witaj Aniu Cieplutko
tylko chwile mnie nie bylo a tu tyle nowosci u ciebie lol !!!!
zdjecia cudne, buzia az sama sie smieje!!!
no nic teraz tylko wedke i do ciebie...po zlata rybke !!!! bo ze tam jest to nie mam najmniejszych watpliwosci...takie cudo stworzylas,ze ona pewnie nie czekajac na wyremontowane poddasze juz sie pierwsza "wprowadzila" !
Milego i kolejnego szalonego dnia zycze!!!
buziolki!!!
Mala_Mi 08:45, 26 cze 2012

Kochani - dziękuję za uznanie dla mojej większej kałuży lub czegoś co ma być Okiem wodnym.... mam nadzieję, że zasłuży sobie na uznanie....... ale myślę, że to jeszcze chwilkę potrwa.... bo my w gorącej wodzie kąpani..pomysł - realizacja..tyle, że potem brak czasu i często funduszy stopuje...... i mamy potem takie niewykończone miejsca...... Ma to wadę, bo potem stoi i straszny.....a zaletę, że jak już się zaczęło..to trzeba sprężyć się i skończyć..... Do ogarnięcia jako tako...... potrzeba ...... wiecej niż na chwilę obecną się da..... ale co tam...woda jest ..kilka roślin jest.... najtańsze rybki są po 6 zł .... już sprawdziłam..... pompę z filtrem M wczoraj zamawiał.... bo to mus..... zagospodarwoać jeden brzeg od sklaniaka i kaskadka..... a reszta ......

ALinko - nie mma pojecia jak szybko rosną lilie..ale chyba do sierpnia.... nie zdążą nabrać rozmachu.... nieskończone Oko ale już cieszy (pomijam milczeniem, że niewykończenie też straszy) ale trzeba nauczyć siew życiu patrrzeć na dobre strony..łatwiej żyć..i mniej problemów... jakoś do tej pory mi się udawało...ale presja ogrodowiska jednak robi swoje..... musze wyluzować.......

Basiu - - trawka może i w takich warunkach szybko urośnie...ale problem jest w tym, ze w takich warunkach nie ma możliwości przygotowania terenu pod jej wysiew..... nie urobi na mokro tej gliny pod zasiew..... czekamy, aż klika dni będzie bez opadów.... i jak moi panowie do pomocy będą mieli wolny czas od roboty...... co oznacza, że może to szybko nie nastąpić....... trawka nieposiana nie urośnie....

Konstancja - - czapki dla kucharza nie mam..ale u mnie można bez czapek...w ostatecznosci wiem jak robi sie takie czapki z gazety

Sebek - - to kałuża dla roślin i rybek.... ja tylko wsadziłam siew kolejkę..i wykorzystałam jeszcze wolne miejsce...... w zwiazku z tym muszę oddać pierwszeństwo posiadania ogrodu z prawdziwym basenem ziemnym..... (bo o rozstawianych szpetnikach nie wspominam)

Marzenka - dal takiego kurdupla jak ja...to wszystko ma wymiary olimpijskie

Betysia - - dzięki za uznanie.. ale jak pisałam to kałuża...... ale mnie cieszy..... a po złote rybki pojadę za tydzień..na razie woda się musi odstać.... by mi złota ...ta od życzeńnie zdechła.......

Wiadomosć dla wszystkich...... muszę zestopować z Ogrodowiskeim..i z góry przepraszam wszystkich do których nie bedę zaglądać.... a bardzo bym chciała...... Teraz muszę popracować zawodowo..... ogród i ogrodowisko musi poczekać.... ale obiecjuję, że dla tych co maja trochę czasu i lubia tu zaglądać...wrzucę fotek zawsze klika...byście o mnie nie zapomnieli.......
Buziolki dla wszystkich.......
Evchen 10:49, 26 cze 2012

Oj Aniu... zestopowanie w Twoim wykonaniu, to pewnie "normalne tempo" u mnie
A jeśli chodzi o agroturystykę - jak dla mnie moze być bez wyżywienia, ale z drinkiem na materacyku No i z możliwością złowienia złotej rybki
Martek 15:16, 26 cze 2012

Ja tam stroju nie założę by żab i gości ze stawiku nie wypłoszyć.No i jeszcze grozi wylanie wody ))))))))
To Aniu podobnie jak ja ,czas szkoły minął teraz ogarnąć muszę posesję,dom bo w sezonie zawsze więcej gości
Będę zaglądać czy galerii nie powiększasz
Pozdrawiam ,niech ci praca lekką będzie