Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:37, 26 cze 2012

Luiza/Kasia dzięki! Tę znalazłam sama, chyba też linka (ale z alle) wrzucałam. Wygladala tak samo, ale ta moja kosztowala 2000 zl!!! Musze sie tej przyjrzec!! Cena super!! Ciekawe z czego jest, tamta byla tekowa... ta ławka wśród róż... cudo Dzieki wielkie!!!
Szkoda ze niedostepna, pewnie od razu bym kliknela... zapytalam kiedy bedzie dostepna... a moze to pomylka z ta cena??

Dzisiaj wybieram sie do tej szkolki polecanej przez Ciebie!!!

popcorn 19:28, 26 cze 2012

Czekam na info z fajneceny.pl dot. ławki.
A tymczasem znalazłam na alle, taką:
http://allegro.pl/meble-ogrodowe-lawka-lite-drewno-180cm-marlboro-i2423872845.html

też sporo tańsza!!! Oj będę miała tę ławkę niedługo!

popcorn 19:39, 26 cze 2012

Byłam w tej szkółce polecanej przez Kasię. Dzięki za namiar! Jest zaraz przy drodze na Rzgów, w miejscowości Gospodarz, przy skręcie na miejscowość Guzów i Prawda. Spora! Same byliny, trochę tujek. Cisów brak I większości tego co chcę ostatnio też nie było (róże angielskie, konwaliki, carex siderosticha variegata, przetacznik, szałwia omszona biała).
Ale kupiłam i tak kilka sadzonek, wydałam wszystkie pieniądze jakie miałam w portfelu (zaskakująco dużo wydałam na poczcie i kilkadziesiąt zł tylko mi zostało w portfelu...)

Krysiu nie kupilam Ci Twoich traw Pennisetum byla tylko czerwona (nie zimuje zbyt specjalnie, raz mialam i przemarzla, tylko do pojemnikow ewentualnie) - i do tego po 20 zl Byla jeszcze mała Hameln, ale nie wiem czy chcesz taką odmianę? Jak chcesz to popatrz sobie jak wygląda, podjadę raz jeszcze (nie mam tam daleko z przedszkola Gabi). Red Baron była, ale nędzne kilka ździebełek i po 12 zł Więc nie kupiłam - jak chcesz kupię, ale wydaje mi się że drogo za marną sadzonkę... Szkoda nie wzięłam aparatu, zrobiłabym Ci fotki, ale liczyłam że kupię...

Żurawek mieli całe mnóstwo, i host - po szklarni dla jednych i drugich Sprzedająca jest Ukrainką i słabo się zna, ale dogadać się można. Minusem jest że rośliny nie są opisane - kupiłam 2 hosty i żurawkę, ale nie wiem jakie i pani też nie wie, wie tylko że to funkia i żurawka

Jutro zrobię fotki - lilie w donicy przy wejściu kwitną na całego, no i nowe zakupy znów pod płotem czekają
popcorn 21:08, 26 cze 2012

W mojej miejscowości jest jedna pani sprzedająca głównie zimozielone tujowate roślinki. Mały wybór, ciągle to samo, rzadko kto zagląda więc pani głównie gospodarstwem się zajmuje a nie sprzedażą... zaglądałam w ub roku, w tym byłam dopiero ostatnio...
Jakież było moje zdziwienie, gdy parę dni temu zajrzałam (bo z nuż coś nowego przywiozła, choć rzadko to robi)... a tam stoją 3 piękne spore wypasione śliczne zieloniutkie cisowe kule. 35 zł/szt.
I tak na mnie patrzą, jak przejeżdżam obok... kiedyś w coś/kogoś wjadę bo zamiast na drogę wypatruję czy jeszcze są... tylko nie mam ich gdzie wcisnąć Brzoskwinia musiałaby wylecieć...
anna_studio 21:56, 26 cze 2012

Karolina,w normalnej cenie...tzn. w jakiej ??? jestem ciekawa...kupować nie będę...u mnie mam inne.Jeśli nie chcesz pisać to proszę na prv. albo pozostanie mi ciekawość...
popcorn 21:57, 26 cze 2012

Ania jest link nad fotką ławki, 699 zł, chyba z wysyłką... Ostatnio jak znalazłam te łąwki to identyczne były po 2000 z transportem - najtaniej!
pozdrawiam
iwonaz 21:58, 26 cze 2012

Pomidorki wymiatają...świetny pomysł! Rozchodniki cieszą oko, przetaczniki uwielbiam, ale mam tylko jeden ...ojej tyle rzeczy widziałam a teraz chaos w głowie...wątek masz po prostu długi

Ławeczka wymarzona ...chciałabym taką mieć Ostróżki strasznie są kruche, moje najpierw zbeształ ciężki deszcz a teraz od kilku dni wieje, że musiałam je przywiązać do tarasu bo pewnie też by się połamały a nie zdążyły w pełni zakwitnąć.

Dzwonki spod Augustowa śliczne...ja mieszkam 30 minut za Augustowem więc zapraszam jak będziesz przejazdem
popcorn 22:03, 26 cze 2012

Iwonko bardzo mi miło! Zapraszam! A jak będę w okolicy to się wproszę - chętnie! Może masz w okolicy jakieś fajne szkółki, tam też robię zakupy - dla Teściów (na działkę pod Augustowem, 30 arów prawie samego trawnika

Dzisiaj złamała mi się trzecia ostróżka, pełna biała buu już mam niezły bukiet w domu, ale wolałabym w ogródku przed domem... sam wiatr ją złamał, ptaszory zostawiłam leżące na ziemi...

Dzwonki to dzwonki skupione, bardzo się rozrastają, jak Cię odwiedzę to Ci przywiozę

pozdrawiam!!
Karolina

PS bój się, będę tam w połowie lipca
grama 22:17, 26 cze 2012

Miło mi baaardzo, dzięki.
popcorn 22:18, 26 cze 2012

grama napisał(a)
Miło mi baaardzo, dzięki.