Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 22:31, 26 cze 2012

popcarol napisał(a)
Byłam w tej szkółce polecanej przez Kasię.
Krysiu nie kupilam Ci Twoich traw Pennisetum byla tylko czerwona (nie zimuje zbyt specjalnie, raz mialam i przemarzla, tylko do pojemnikow ewentualnie) - i do tego po 20 zl Byla jeszcze mała Hameln, ale nie wiem czy chcesz taką odmianę? Jak chcesz to popatrz sobie jak wygląda, podjadę raz jeszcze (nie mam tam daleko z przedszkola Gabi). Red Baron była, ale nędzne kilka ździebełek i po 12 zł Więc nie kupiłam - jak chcesz kupię, ale wydaje mi się że drogo za marną sadzonkę... Szkoda nie wzięłam aparatu, zrobiłabym Ci fotki, ale liczyłam że kupię...

Karolina dzięki ja się wstrzymam do sierpnia do wystawy w Zd-Woli ,bedzie duzo wystawców a ja do tego czasu przygotuj sobie miejsce
Diana 22:44, 26 cze 2012

Karolinko ja na ławeczkę też czekam mój M nie jest pewien,a ja myśle o niej juz długi czas !!!!!!!! Jest w mojej okolicy mam adres i tak wybrać sie nie mogę żeby podejrzec jak na żywo wygląda o ile mają na żywo.Jak chciałam kupic moja huśtawkę to niestety nie było na stanie.....zaliczka i przyjeżdzały pod zamówienie zadzwonie jutro jak będzie tutaj na miejscu obfocę
popcorn 08:13, 27 cze 2012

Krysia - ok, więc dobrze że nie kupowałam w takim razie! Mam nadzieję że dostaniesz tańsze/ładniejsze w Zduńskiej! Przypomnisz mi prosze w sierpniu kiedy będzie ta wystawa? Pamiętam tylko że w którąś niedzielę

Diana - mówisz o ławeczce z Fajneceny.pl? Jeśli tak będę wdzięczna za info i fotki jak tam dotrzesz. Super że masz blisko!! Pozdrawiam Karola
popcorn 08:52, 27 cze 2012

Fotki! Trochę prześwietlone, ale są Słonko wreszcie wyszło!

Ale przedwczoraj mieliśmy super tęczę - cały łuk było widać, a obok druga, częściowa, mniej wyraźna

Wczorajsze zakupy za kwotę 55 zł. Hosta mniejsza 8 zł, większa 11 (bo mi zabrakło, miała kosztować 15). Szałwie po 5 zł/szt (są 2), P. Hameln małe sadzoneczki P9 po 5 zł/szt, 2 szt; spora Molinia 8 zł (eksperymentalnie bo nie wiem co to za trawa). I żurawka za 8 zł.

Ktoś wie co to za żurawka?

Szałwie dosadzę przed domem (będzie już 5 sadzonek), to samo hosty. Trawy na trawiastą rabatę. Miał być trzcinnik Karl Foerster ale nie było Więc na raze będzie P. Hameln - 2 nowe + 1 duża która już tam rośnie i 1 zwykła z ub roku która słabo odbija
Rabata trawiasto-rozchodnikowa:
Trzcinnik kwitnie:

I z góry:
Ana 08:57, 27 cze 2012

świetne zakupy za świetne ceny
też ostatnio polowałam na trzcinnik, ale akurat nie było....spodobał mi się całkiem niedawno
popcorn 08:58, 27 cze 2012

Winorośl zawiązała grona - nierówne, ale to zależy od odmiany. Ale będą! Po raz pierwszy!

Zaraz zakwitną tawułki :

A żurawki od dawna kwitną:

Miskant Variegata rośnie na szerokość

Zabłąkana stara lilia przy tarasie pięknie wygląda i pachnie:

I łubin - pewnie niespecjalnie pasuje ale podoba mi się, przypomina mi Babciny ogródek z dzieciństwa...:

Niedawno kupiony przetacznik Christa muszę chyba podwiązać, bo cały oklapł od tych wiatrów...

popcorn 09:01, 27 cze 2012

Aniu - dzięki Fajnie że zaglądasz

Pierwsza jeżówka ciągle kwitnie, reszta nadal w pączkach:

I lawenda Za rok może wszystkie 30 krzaczków zakwitnie, wreszcie będzie widać obwódkę może

Ciemiernik ciągle atrakcyjny, z nasiennikami:

Borówki niedługo będą - mniam!

I pierwsze zurawinki (niestety z 9 sadzonek przetrwały tylko 4, chyba za sucho miały :/

Rzut oka na warzywnik - zielono! Uwielbiam czerwiec!

Groszek

Róże w fasoli

Macierzanka kwitnie - dziwacznie wygląda

Lilie w donicy przy wejściu - mmm

jotka 09:08, 27 cze 2012

Witaj U Ciebie już jeżówki kwitną ???

Po jakim czasie żurawinki zaowocowały ? Moje ciągle się aklimatyzują i "siedzą w miejscu"...
Warzywnik imponujący, a róże w fasoli to tylko Ty masz
popcorn 09:16, 27 cze 2012

Jolu tylko jedna jeżówka kwitnie, jakaś dziwna odmiana (nie pamiętam co to...) reszta "tych zwykłych" w pączkach, ale dużo im nie brakuje
Żurawinki wsadzałam wiosną, łądne rozrośnięte krzaczki. Ale spora część wyschła To moje drugie podejście, kilka ubiegłorocznych krzaczków też załatwiłam... te rosną pod borówką amerykańską, mają sporo cienia i dużo wody - pewnie dlatego im dobrze. W Warzywniku też mam jeszcze nie przesadzone 2 borówki, ale tam słonecznie i bardziej sucho. Pewnie dlatego nie dały rady żurawinki tam

pozdrawiam!
popcorn 09:17, 27 cze 2012

Ku pamięci - nie wiem czy to tę szkółkę Anita polecała, ale jest blisko Bożenki/Bogdzi - może się kiedyś wybiorę?
KORWIN-KOCHANOWSKI ANDRZEJ. SZKÓŁKA ROŚLIN OZDOBNYCH. URZĄDZANIE ZIELENI
SIENKIEWICZA 16
95-020 NOWY BEDOŃ , ŁÓDZKIE
Telefon : (42) 213-25-44