Elu Ten stary dom i hortki bardzo pasuja do siebie, tworza calosc. Gora to nie bluszcz, to winogrona
Tez kiedys mialam trojklapowca, tez przyciagal osy Usunelam, a on ciagle odrasta od korzenia, nie do zniszczenia jest...Ale piekny jest, to trzeba mu przyznac
Namawiaj siostre na roze i powojniki, sa tak piekne odmiany i zapachy, ze och i ach
Witam. Przejrzałam wątek. Z fot wynika, że to dosyć spory ogród ile ma działka. Drzewa też dosyć spore. Ładne nasadzenia tawula piękna lubię ją jak kwitnie i też ją mam. Trochę za mało fot aby coś więcej powiedzieć. Zdecydowałas się na forum to teraz od wiosny trzeba cykać co się dzieje .
A skąd jesteś.
Pozdrawiam.
Paweł w zieleninie? Może masz i rację ale w istocie ludzkiej też.
Dzięki za podpowiedź, że to mahonia maleństwo więc nie rozróżniamy nigdy się tymi krzaki nie interesowała. U ciebie Santolina też srebrzysta.
Zaglądam, ale się nie wpisuje czekam na nowy ogród.
Pozdrawiam
Mirka myślałam że piszę u ciebie a to u mnie napisałam. U mnie też śniegu jak na lekarstwo tylko w cieniu i to minimalnie. Na oczku jest spory lód w nocy jednak mróz.
Siałam wczoraj stipe do skrzynek.
U mnie tylko w cieniu, ale też minimalnie śniegu.
Mirka siałam wczoraj stipe trzeba czekać ok 3 tygodni aż wejdzie. Dzisiaj wytrzachałam werbenę do gruntu.
Paweł dzięki dla mnie to wsio rano podobne liście bo maleństwo. Taki ziarno przyniosły i wyrosło i się cieszę. Zresztą mam dużo samo siejek szczególnie brzoz i sosen następnie berberysy i tuje.
Aurelia u mnie też takie tulipy. Boję się aby bazanty je nie wydziobaly, a mam ich dosyć dużo bażantow, sypie im owies i pszenicę chodzą wypasione. Kupiłam wczoraj zboże i słonecznik.
A pogoda dzisiaj piękna.
O czym tu pisać nie było mnie byłam na wyjeździe w górach tam jest dużo śniegu.
Witam. Gdzie u ciebie zima nie widzę. Wszystko kwitnie. Wiem, że w Szczyrku pięknie, narty same się proszą o szybką jazdę.
Ale dobrze, że jest zima. Ostatnio przegladalam foty w zeszłym roku u nas o tej porze też było dużo słońca, a za dwa dni śniegu nasypalo i zimą trwała i trwała. A w 2013 r. 6 kwietnia bylo 40 cm śniegu nie mogliśmy wjechać na działkę a za tydzień też nie można było wjechać śnieg stopnia i zrobiło się jezioro.
Taki to nasz klimat.
Mam dużo przyciski szczególnie krzaków i sosen jeszcze w lutym może w przyszłym tygodniu jak nie będzie mrozu i śniegu. Brzozy odpuszczę dopiero w czerwcu. Mam bardzo dużo zrzutów suchych z brzozy jak siana na łące.
Nie chciało mi się nic robić dzisiaj.
Siedziałam na słońcu i podziwiam samoloty na dużych wysokościach jak zakręcoją na pierwszy krąg nad Piaseczno.
Ptactwo też dzisiaj nie próżnowalo mam kosy w kurnikach siedza i mnóstwo sikorow i sojki niezła Zabawa ta obserwacja jak latają do karmnik i dziobia słonine.
Ciesz się, że masz zimę przynajmniej biało wszędzie. To pierwszy dzień od dawien dawna że słońcem u nas też szaro biuro i ponuro. Gdzie niegdzie jeszcze jest śnieg gdzie słońce nie dochodzi.
Chodziłam dzisiaj po oczku jest dosyć gruby lud ziemia zmarznieta. W dzień na plusie w nocy na minusie to dobrze bo woda schodzi pod ziemią do melioracji.
Aurelia zajrzałam bo mam trochę fot zrobionych dzisiaj przy okazji ładnej pogody. Zrobiłam fofy fraw są piękne o tej porze pióropusze niczym pióra strusie.
Sa piękne teraz może przyjść w śnieg i mróz i skończy się ten piękny widok.