Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród z tatarakiem w tle 23:31, 05 paź 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Dziękuje Iwonko Ciesze sie, ze Ci sie podoba mój ogródek, a róze są wspaniałe-ciągle kwitną i pachną z daleka

Przypomnisz mi Kasiu nazwy twoich róż? Bo zapisywałam, ale nie zapisałam z czyjego ogrodu i teraz mam miszmasz w nazwach
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:25, 05 paź 2015

Do góry
Trzmielinę posadzisz w zależności od wielkości sadzonek. Ładnie się rozrasta. W jednym miejscu mam 3 sztuki w szpalerze, a w innym jako dywan powtykane małe gałązki, co się ukorzeniły. Pomysł z trzmieliną fajny
O....! 23:22, 05 paź 2015

Do góry
Pięknie uchwycony Ogród. Mirko, postarałaś się zrobić śliczne fotki. Marzenko, ty masz mistrzowski ogród. A jaka powierzchnia. Cudownie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:13, 05 paź 2015

Do góry
Olu, świetnie Marcinki przemyciłaś przy Vanilkach. Ładne zestawienie kolorystyczne wyszło. Pozdrawiam
Na Łowieckiej 23:11, 05 paź 2015

Do góry
Ilonko, przybywam i macham. Nie masz czasu ostatnio? Pozdrowienia zostawiam
Czasem słońce czasem deszcz 22:43, 05 paź 2015

Do góry
Ewa, widziałam plany, chyba musisz troszkę przerzedzić, bo nie zmieścisz. Może te tawułki tam się nie zmieszczą. Ale ogólny zarys podoba mi się.
Zazdroszczę Ci Ambrowca, ja nie mam już miejsca
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 05 paź 2015

Do góry
Ana, pozdrowienia zostawiam. Ostatnio mało Ciebie u Ciebie
Brakuje mi twojego ogrodu w nowych odsłonach i twoich wpisów. Dajecie radę? Wszystkiego dobrego
Ogródek Iwony 22:26, 05 paź 2015

Do góry
Łuki, J dodałam, bo miałam wątpliwości - rosły w różnym miejscu i inaczej się wybarwiły i nie byłam przez to pewna, czy to ta sama odmiana. Dzięki za pomoc
Z Bery Smothie mnie uspokoiłeś, ostatnio zdjęłam jej żwirek, bo rabatę przygotowuję do wiosennej przebudowy. Niedaleko będzie ścianka wodna i trochę poprawiam wygląd wkoło. Nie jestem jeszcze zadowolona do końca z efektu.
Te małe, możliwe że siewki palace purple. Mało ciekawe na razie. Ale szybko urosły I tam mi w donicy nie przeszkadzają. Pasują do berberysów
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:04, 05 paź 2015

Do góry
Violu, macham do Ciebie. Ascot zapisałam sobie, ale i tak nie mam gdzie posadzić
Kosolkowa Pasja 22:03, 05 paź 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Nie wiem jak róż można nie kochać A wiesz ze tez będę miała Leonarda? I to niejednego Jak się tuli róże?

Czemu macie tyle miejsca na róże? Ja już muszę rezygnować, miejsce się kończy, a jeszcze się nie rozbujałam dobrze
Ogródek Iwony 22:01, 05 paź 2015

Do góry
Olga, Edytko,na te kanie ala schabowy narobiłyście mi smaku
Też tak robię
Dziś jadłam rydze, jutro zrobię kanie
Biało różowy ogród za płotem. 22:00, 05 paź 2015

Do góry
Myślałam, że się wpisałam, ale tylko myślałam
Lubię te twoje nasadzenia wg planu. Bardzo ładnie zacząłeś. Gratuluję. Tuje ślicznie będą tam wyglądać. Ja lubię szmaragdowy szpaler. Daje ładne tło
Ogródek Iwony 21:40, 05 paź 2015

Do góry
Łuki, wielkie dzięki za szybkie rozszyfrowanie. Liczyłam na Ciebie.
Czy fotka I i J przedstawia Cinnabar silver?
Jedna rosła w cieniu, druga bardziej na słońcu i różnią się wybarwieniem liści.
Druga rzecz, to Berry Smothie - co mogło by być powodem zbyt jasnego wybarwienia? Może coś jej nie sprzyja, bo to ona, pod taką nazwą ją kupowałam Latem była bardziej wybarwiona

A Palace Purple mnie zadziwia. Zmienia kolor, jak kameleon. Bardzo ją lubię za wybarwienie w słońcu I czerwony i pomarańcz i bordo.

Z miskantami e szkółki jako chwast przywędrowało jeszcze coś takiego:

Ogródek Iwony 20:49, 05 paź 2015

Do góry
Gosiu, wczoraj podlewałam bukszpany, a dziś pod nimi ani śladu wody. Ten spory system korzeniowy - to ich atut. każdą kropelkę z ziemi wycisną, jak wody za mało.
Jutro dokończę bukszpany i też tylko podlewać będę.
Aby się dobrze przyjęły. Jest pochmurno, ale deszczu nie widać niestety.
Kosolkowa Pasja 20:44, 05 paź 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

O matko, cudo
Ola, jakie ona ma wymiary na rabacie? Ile potrzebuje miejsca?
Kosolkowa Pasja 20:40, 05 paź 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Tak Olu.
Szczególnie polecam do robienia oprysków roślin kwasolubnych. Ja również robię w sezonie 2-3 opryski całego trawnika. Jak tylko zauważysz, że roślina traci swoją soczystą zieleń lub zacznie przebarwiać liście na żółto, to zrób oprysk w/g zaleceń na etykiecie.

Waldku, dziękuję też za tą informację. Na bukszpany też może być ?
Kosolkowa Pasja 20:39, 05 paź 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

No i tej pannie się coś pomyliło

Ha, ha. U mnie wczoraj się mocno zdziwiłam, jak odkryłam, ze rododendron miniaturowy zakwitł. Jednym ślicznym kwiatkiem
Musze sprawdzić moje zawilce, jak się mają
Olu, śliczna nowa rabata. Będziesz z tego połączenia zadowolona
Ogródek Iwony 20:32, 05 paź 2015

Do góry
E - Marmalade

F - Ginger Ale

G - Palace Purple

H - Mahogane

I - Cinnabar silver

J

Ogródek Iwony 20:31, 05 paź 2015

Do góry
Mam zagwodkę. Chciałabym rozszyfrować nazwy moich z żurawek. Spośród nich znajdują się:
1. Marmalade
2. Lime marmalade
3. Cinnabar silver
4. Ginger ale
5. Krwista
Ale też są inne bez nazwy.
Pomoże ktoś?

Edytowałam, Łuki podał nazwy

A - Peach Flambe

B - Berry Smothie

C - krwista

D - Lime Marmalade

Ogródek Iwony 20:07, 05 paź 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Żurawki dzieliłam 3 dni temu, poszły od razu do ziemi i maja się dobrze Tak mi polecił Luki.
Szkoda zachodu żeby sadzić w doniczkach, a w garazu dodatkowo moga mieć jednak za mało światła i za ciepło

No, Gosia, przez ciebie poszłam dziś przesadzać bukszpany w ogrodzie
Skoro jeszcze ty przesadzasz, Łuki przesadza, to ja do wiosny czekać nie będę.
Zaczęłam prostować dzisiaj moja obwódkę na przedniej rabacie. Planowałam już dość długo i nie miałam odwagi
Bukszpany ładnie się rozrosły, mają bardzo ładną sporą bryłę korzeniową.
Wyznaczyłam sobie linię sznureczkiem, wykopywałam buksiki, na taczce zalałam je wodą, aby porządnie się napiły. Potem wykopywałam dołek, nasypałam kompostu i na to buksiki
Posadziłam je w troszkę większych odstępach. Kilka bukszpanów trafiło na inną rabatę przy Klaine Fontanne. Chcę tam obwódkę w kształcie litery L.
Szybko zrobiło się ciemno, więc nie dokończyłam. Jutro ciąg dalszy prac
Późnym popołudniem.
Mam też sporo sadzonek jeżówek różowych - tych zwykłych. Wysiewałam wiosną i się teraz cały czas zastanawiam, gdzie je posadzić Jutro podejmę decyzję
Pasowałyby ze stipą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies