Se, se, se, se, se

Toszko - żarcik,
Agatko - byłam, widziałam i o mało nie zadeptałam Twojej wiosny. Bo wiesz, ja jak słoń w składzie...
Gosiu - mam białego w ilości sztuk - czy

. Zostawiłam Ci link ze stronką o pielęgnacji amaryliska
Janinko - a czy kwitły ci co roku z tej samej cebuli? Jak ją przechowywałaś?
Dziewczyny. Może opiszę co chodzi mi po głowie. Otóż w części gdzie ma być cisowy ekranik/żywopłot na murku ogrodzenia-siatki chcę postawić trzy sztuki ścianek szarych, które przypominałyby mur. Przed każdą ze ścianek posadzę pięknego graba, którego będę ciąć w stożek lub sześcian - się zobaczy. Chcę zrobić takie nawiązanie w temacie do muru.Pomiędzy ściankami i po ich bokach będzie rósł cis - docelowo na wysokość tych ścianek.
Ponieważ eM nie chce się zgodzić na tuje, do wysłonięcia garażu sąsiada i koło brzozy posadzę drzewka grabowe i będę je ciąć w żywy zielony mur. Tak zimą nie będzie zielony. Myśle w tamtym miejscu nad serbami. Aby wysłonić się znacznie od sąsiadów - tu Lenka wie o co chodzi bo w realu widziała - kilka takich grabów formowanych chcę posadzić jednak w rabacie podwyższonej. Ale nie tam gdzie miskanty, a na ściance przyległej. Cały czas mnie korci na takie drzewka, kwadraty, które formuje się albo na linkach albo na kijkach bambysowych na płaską ściankę. Widziałam bardzo dużo takich rozwiązań w projektach angielskich. Może to zamiast grabów sześcianów. I co najważniejsze Em akceptuje te pomysły, podobają mu się, jedynie te trzy ścianki trochę go drażnią...!!!
Uff, opisałam się a teraz burza mózgów...
Postaram się zrobić rzut na działkę