Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Świerk serbski - Picea omorika 11:15, 12 mar 2018

Do góry
PO nadchodzących mrozach czyli pod koniec marca.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:13, 12 mar 2018

Do góry
Bardzo ładnie było w donicach, modrzew super wygląda.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 11:09, 12 mar 2018

Do góry
Oczywiście, że się przydadzą, sama mam 3 tys. starej cegły z odzysku, kiedyś je wykorzystam w jakimś warzywniku wersja "extra"
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:56, 12 mar 2018

Do góry
Elu, ależ gdzie tam, po prostu wprawiłaś mnie w zakłopotanie i nie znam odpowiedzi.
Ja bym posadziła, ale jak wiadomo mężowie mają zawsze jakieś ale co do szkodliwości drzew, bluszczu na ścianach itd. Więc nie chcę się narażać poradą nikomu Ja daleka jestem od złości. 8 rok cierpliwie doradzam. Może kilka razy na 65 tys, postów mnie poniosło, ale czasem też muszę odreagować. Naprawdę się nie złoszczę.

Ogród pełen słońca 10:49, 12 mar 2018

Do góry
Byłam - widziałam ogród Mamy
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:16, 12 mar 2018

Do góry
Mnie też Irenko skręca, ale rozsądek wziął górę i czekam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:15, 12 mar 2018

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Danuś wianek utkałam ...już sąsiadka zauważyła i przyszła pochwalić
Czytam, o oborniku i śmieję się jak nie wiem
...ja sezon zaczęłam już w tygodniu, rabaty uporządkowałam, przycięłam trawy, uschnięte byliny. Dzisiaj cięłam tuje i hortensje.... jak fajnie!!!!!!!

....chociaż wyczytałam w prognozie, że tylko tydzień będzie na plusie a potem znowu przymrozek do -8

Ja się przymierzam też, ale na razie klops. Pokaż zdjęcie koniecznie.

Ja z porządkami czekam, bo nie chcę dwa razy robić. Przewiozłam już kordyliny i tęgosze do namiotu, gunnera (puszcza liście) i szałwia ananasowa jeszcze w garażu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:13, 12 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Dziękuję Danusiu, dziś wiosnę czuć

Wczoraj u mnie w namiocie było 27 stopni, trzeba było otwierać drzwi. Fajnie było posiedzieć w słoneczku i popatrzeć na cokolwiek zielonego co mam.

Aurelllia napisał(a)
Piękne są dalie Cieszę się, że nie tylko mnie ich urok zachwyca i jest dużo ich fanów na Ogrodowisku

Ja tak na dobre się przekonałam, co prawda z wykopywaniem też to ciężka robota, ale miałam pomocników męskich, więc tak kręgosłupa nie odczułam.

kasiek napisał(a)
O rany - dwa piesie - ale masz urodzaj Z powiewem wiosny, ciepłem słońca i kolorem pierwszych kwiatów sprowadziłaś jeszcze wierną psia miłość... Jednym słowem recepta na szczęście
Ależ dalie piekne, bardzo mi się podobają, ale przeraża mnie praca przy nich - zwłaszcza to noszenie, już z kanami mam kłopot ... Za to u Ciebie będę się napawać i tyle

Kasiu, ujął mnie swoją urodą i tym, że bał się strasznie. Jedno życie psie szczęśliwe. Co prawda zeżarł skórkę od pomarańczy - mały kawałeczek mi spadł na podłogę i mam kłopotMa ktoś pomysła co zrobić?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:06, 12 mar 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzięki Danusiu za radę, nie wiem jaki ten obornik będzie. Może już trochę zleżały? Wiem tylko, że w stajni producenci obornika bardzo się starają i cały czas produkcja trwa.
Ale czy dobrze zrozumiałam, jeśli nie w dołki tylko tak ogólnie przekopię całą rabatkę na sztych z obornikiem, to obojętnie jaki by nie był można wszystko sadzić? czy też nie?

Jeśli obornik świeży, to nie można sadzić na nim. A jeśli zleżały (zapytaj ile czasu leży?) to sadź. Zleżały nie pachnie brzydko. Właściwie nie ma zapachu - tak to można sprawdzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:05, 12 mar 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
No i gdzie te krokusiki? Bo porządeczek jest na pewno najlepszy

U mnie jeszcze nic nie kwitnie oprócz przebiśniegów, a i porządeczku nie ma, bo ziemia zmarznięta. Wychodzą tylko listki od krokusów, kwiatów niet

Ponieważ ma być mróz w weekend, wstrzymuję wszelkie prace, bo potem bym musiała drugi raz to robić. Przeczekam zimne dni.
Świerk serbski - Picea omorika 08:03, 12 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jeśli chcesz je ciąć w żywopłot formowany to możesz nawet nożycami szpalerowymi.
A jeśli tylko wyrównać wysokość, to tnij pojedynczo tylko wierzchołki, a boczne tylko te, co najbardziej wystają.

Dziekuje Danusiu,

U mnie ma być żywopłot. Wiec nie moge za bardzo pozwolic zeby urosły w górę bo potem nie dam rady okiełznać, prawda?
A myslisz ze ciac juz teraz?

Pozdrawiam,
Magda
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 01:08, 12 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z cegły będzie bardzo ładny warzywnik.

Sznurki rozciągnięte, szalunek ustawiony. We wtorek wylewam pierwszy fundament - grubość 20 cm i wysokość 20cm (zbrojony). Na nim będę kładł cegły na wysokość około 40 cm. Rozmiar grządki 220 cm x 100 cm (pozostałe będą miały szerokość 120 cm).

Będę wklejał zdjęcia z budowy - może komuś się przydadzą.
Wrzośce - Erica 22:02, 11 mar 2018

Do góry
'Golden Starlet' - żółty, kwiaty białe
'Golden Sport' - żółty, kwiaty ciemnoróżowe
'Dezember Red' - zielony, kwiaty purpurowo-fioletowe
'Myretoun Ruby' - zielony, kwiaty rubinowe
'Whisky' - pomarańczowo-miedziany, kwiaty ciemnoróżowe

Z tych odmian stworzysz ładny gobelin gdy posadzisz co najmniej po 15 szt każdej odmiany.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:29, 11 mar 2018

Do góry
A tego to ja nie wiem
Chciałaś porady co posadzić, a nie było nic o odwodnieniu. To nie sadź.
Będzie byle jak, ale nie zniszczy się odwodnienie.

Nie wiem jak zbudowane to odwodnienie, co i jak. Nie wiem, po prostu nie wiem.

Jezu, to posadź dalej od domu zmieniając układ tej rabaty, masz miejsce.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 21:27, 11 mar 2018

Do góry
Od momentu gdy zaczynają rosnąć.
Cisy kule tez opryskuję.
Paprocie ogrodowe 20:38, 11 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja mam więc wiem, że ładne.

Mam w domu jeden okaz Adiantum. Jeszcze malutki, ale to moje oczko w głowie. Cudne jest. Zatem ogrodowo też postanowione. Dziękuję.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:39, 11 mar 2018

Do góry
Ten buk nie może być bo jest za szeroki, nie jest po prostu kolumnowy.
Może być bukszpan, nie może być trzmielina, będzie za pstrokato z hortensjami. Mogą być też miniaturowe świerki zielone szczepione na pniu, aby było jednolicie zielono.
Buk może być Rohan Obelisk. Może być grab Fastigiata, zielony zamiast buka.

W sumie to może też być drzewo kuliste na pniu, wysoko 220 cm pieniek.
Paprocie ogrodowe 17:34, 11 mar 2018

Do góry
Ja mam więc wiem, że ładne.
Bambusy 17:33, 11 mar 2018

Do góry
U nas się nie sprzedaje, a dzieli się lub wymienia. Sprzedawcy trzeba szukać w sklepach internetowych.
Jak przyciąć gałęzie jabłonce 17:25, 11 mar 2018

Do góry
Teraz czekaj na nowe przyrosty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies