Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:12, 30 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
[b]A tutaj widać 10szt. posadzonych rządkiem, nieprzycinanych. Przez pierwszy rok nie rosły wcale, w ubiegłym po nawożeniu dolistnym dopiero ruszyły. Mam wrażenie, że tam gdzie się prysnęło więcej nawozu to gałązki porosły dłuższe i stąd ich mocne poczochranie Wiosną przesadzam je pod brzozy i przycinam ich poczochrane czuprynki

.

A dalaczego je przesadzasz wiosną??
Ja też mam te thuje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:02, 30 sty 2013

Do góry
Ana, nie oglądałam tego odcinka Mai Ale widziałam gdzie indziej, na żywo taki żywopłocik z Danici

Gosiak, Gabrysia_, Noemi - mi też się te tujki podobają. Mam koło tarasu, kupione okazyjnie, za grosze, od razu takie duże jak widać Obok nich srebrne kule.

A tutaj widać 10szt. posadzonych rządkiem, nieprzycinanych. Przez pierwszy rok nie rosły wcale, w ubiegłym po nawożeniu dolistnym dopiero ruszyły. Mam wrażenie, że tam gdzie się prysnęło więcej nawozu to gałązki porosły dłuższe i stąd ich mocne poczochranie Wiosną przesadzam je pod brzozy i przycinam ich poczochrane czuprynki

.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:08, 29 sty 2013

Do góry
Ale groźny ten skrzydlaty drań! U mnie dzisiaj lód stopniał i brzozy wróciły do pionu. Teraz znowu leje.
Podoba mi się to zestawienie jeżówek u Ciebie

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:06, 29 sty 2013

Do góry
Aldonko, trzymaj się, myślę, że roślinkom nic nie będzie, jedynie te brzozy raczej pozostaną pochylone.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:00, 29 sty 2013

Do góry
Aldonko widziałam Twoja drogę i te brzozy pochylone i rosliny w lodowych skorupkach.... i chociaż pięknie to wygląda jako obrazek to ja jestem przerażona.... co to będzie z roslinami.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:45, 29 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)
podobają mi się bardzo takie kulki ... thuja danica ... czy one są coś nie ten teges? bo na ogrodowisku nie sa popularne?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1500-borowcowy-raj?page=54

Jak dla mnie Danici są bardzo ten teges, zwłaszcza powaliła mnie na kolana aranżacja z ubiegłorocznej wystawy "Zieleń to życie" - mnóstwo tych tuj - jedna przy drugiej, brzozy i wrzosy! Miooodzio! Wydaje mi się, że ich brak popularności na forum bierze się stąd, że te thuje nie są po prostu tak "rasowe" jak bukszpany, czy cisy, można je formować chyba tylko w kulki, poduchy. Nie są tak idealne jak bukszpan.
U Borbetki - zwłaszcza po przycięciu - idealne! Mam chyba ze 12szt. - nawożone bardzo szybko rosną, ale tak trochę nieporządnie, wiosną mus przyciąć.
Lek na całe zło czyli mój ogród 22:06, 29 sty 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)

Aldonko Cudne zdjecia po prostu... Brzozy tez wyglądają zjawiskowo! Będę trzymała kciuki żeby pogoda nie zniszczyła Ci ich ... Było by to straszne ! Może juz u Was tez odwilż przyszła i wszystko stopniało? Ja tez martwię sie o mój ogrodowy " dobytek" i dobrze Cię rozumiem pozdrawiam M
Ps masz bardzo piękny ogród
Roztoczańskie klimaty 15:21, 29 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Poradźcie mi proszę ....chciałabym na wiosnę w tej donicy zrobić jakieś wyższe piętro ale tak, żeby lawenda została ...zaznaczam że donica jest betonowa ...nieocieplona ..... myślałam o brzozie youngi 3 szt ale niewiem czy ona się tu nadaje.....?? Myśle już długo nad ta donicą i wymyśleć nic nie mogę ...a sama lawenda tak jakoś płasko mi się wydaje...
)

Zeta nie chcę Cię martwić, ale w takiej wąskiej i nieocieplonej donicy, w Twoich klimatach, to wszystko może być jednoroczne... Ta lawenda ze zdjęcia już zimowała w tej donicy? Trzmielina na pniu będzie boska (moim zdaniem lepsza niż brzoza, bo dla brzozy za mała donica), tylko nie wiem, czy przezimuje...

Z tematów pobocznych - nawet nie będę się wyrażać w kwestii kasowania zdjęć zanim wszyscy zainteresowani fantastycznymi wnętrzami je obejrzeli Na szczęście obiecałaś poprawę, więc wybaczam Ci I oczywiście będę dziś wieczorem czatować na zdjęcia

Lawenda jeszcze nie zimowała ale u mnie tej donicy spod śniegu nie widać więc myślę że da radę ...ja tutaj zrzucam obok niej śnieg z tarasu więc ocieplona jest śniegiem
A jakie zdjęcia hihih dziewczyny ja przez to wnętrzowisko wylecę z tego forum i nic nie zobaczycie hihhihi
Roztoczańskie klimaty 15:06, 29 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Poradźcie mi proszę ....chciałabym na wiosnę w tej donicy zrobić jakieś wyższe piętro ale tak, żeby lawenda została ...zaznaczam że donica jest betonowa ...nieocieplona ..... myślałam o brzozie youngi 3 szt ale niewiem czy ona się tu nadaje.....?? Myśle już długo nad ta donicą i wymyśleć nic nie mogę ...a sama lawenda tak jakoś płasko mi się wydaje...
)

Zeta nie chcę Cię martwić, ale w takiej wąskiej i nieocieplonej donicy, w Twoich klimatach, to wszystko może być jednoroczne... Ta lawenda ze zdjęcia już zimowała w tej donicy? Trzmielina na pniu będzie boska (moim zdaniem lepsza niż brzoza, bo dla brzozy za mała donica), tylko nie wiem, czy przezimuje...

Z tematów pobocznych - nawet nie będę się wyrażać w kwestii kasowania zdjęć zanim wszyscy zainteresowani fantastycznymi wnętrzami je obejrzeli Na szczęście obiecałaś poprawę, więc wybaczam Ci I oczywiście będę dziś wieczorem czatować na zdjęcia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:43, 28 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No i Marzenko jak Cię nie kochać skoro zawsze mówię i mam ...... Czerwień ramy lustra + biel kory brzozy + zieleń bukszpana, cisu w postaci kul i choiny kanadyjskiej w szpalerze i zwiewna jasna trawka ..... no będzie dobrze , będzie ......

Oj będzie pięknie. Szukałam foteli ale muszą być takie kwiatki jak z Chfsh ?

nie koniecznie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:38, 28 sty 2013

Do góry
Syla napisał(a)
No i Marzenko jak Cię nie kochać skoro zawsze mówię i mam ...... Czerwień ramy lustra + biel kory brzozy + zieleń bukszpana, cisu w postaci kul i choiny kanadyjskiej w szpalerze i zwiewna jasna trawka ..... no będzie dobrze , będzie ......

Oj będzie pięknie. Szukałam foteli ale muszą być takie kwiatki jak z Chfsh ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:08, 28 sty 2013

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:06, 28 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sylwia mam z Berlina zdjęcie brzóz + czerwieni. Wyglądalo to znakomicie. Zaraz poszukam
Tylko pni brzóz nie widać....

No i Marzenko jak Cię nie kochać skoro zawsze mówię i mam ...... Czerwień + biel kory brzozy + zieleń bukszpana, cisu w postaci kul i choiny kanadyjskiej w szpalerze i zwiewna jasna trawka ..... no będzie dobrze , będzie ......
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:37, 27 sty 2013

Do góry
Kuba już zaawansowany

A czerwień w ogrodzie będzie piękna!!! Gdyby nie te moje róże i niebieskości w nasadzeniach to zgodnie z Twoją propozycją byłaby ściana wodna czerwona.... A tak mi nie pasuje. Brzozy+kule+czerwień=miodzio!
Mój mały skrawek ziemi 17:41, 27 sty 2013

Do góry
Witaj wreszcie dotarłem z pozdrowieniami, a jednocześnie przynoszę Ci link.
Wracam z tematu o brzozach, spójrz jaki piękny lasek przy końcu tej strony https://www.ogrodowisko.pl/watek/828-brzoza-betula?page=5 . Czy lubisz brzozy? Ja to uwielbiam i często namawiam do ich sadzenia.
Miłego wieczoru
Rododendronowy ogród II. 21:25, 26 sty 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Co do glicynii, wiem że jest ekspansywna. Przypuszczam też,że jabłonka jej długo nie udźwignie, gdyż jest chora. Dodatkowo robią z niej sito dzięcioły. Raz tylko widziałam je na ogrodzie, ale tato przyłapał je na gorącym uczynku. Mimo wszystko zostawiam jabłonkę i glicynię - dotarła już do samego czubka. Miłej niedzieli

Jak ją glicynia oplecie to potem ona będzie podporą dla jabłonki, a może dac jeszcze jakąs dodatkowa podporę. Ja glicynii nie mam ale jest u sąsiada który nie zyje i rośnie jak chce bo nie jest cięta. Brzozy , sosny wszystko jest jej.Pozdrawiam Aldonko.
Lek na całe zło czyli mój ogród 20:51, 26 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aldonko, obejrzałam twoje irysy i... zaniemówiłam! A już całkiem mowę mi odjęło, jak weszłam na podany link. Co za bogactwo kolorów i form! Mój zbiór, to śmieszny ułamek tego co zobaczyłam!
Chyba się rozchoruję
Różnorodność roślin, jakie uprawiasz porównać można z tymi, jakie w swoim ogrodzie zgromadziła Dzidka. Wpływy angielskie widoczne. Ogrom pracy włożyłaś, no i do tego pasieka! I ten lasek brzozowy! Piękna okolica, w pięknym miejscu usytuowany ogród

Co do irysów, jesienią zamówiłam kilka na stronie, którą u mnie znalazłaś. Już chciałabym widzieć jak zakwitną. Rzeczywiście drogo u niej, ale są niezwykłe. Wybrałam te najtańsze m.in. cynamonowe jabłka.
Na wiosnę planuję zamówić jeszcze kilka.
Co do mojego ogrodu - to prawda o ogromie pracy, ale efektem jest "kolorowy jarmark", a nie zaplanowany ogród. Czeka mnie wiele pracy w tym roku. Okolica bardzo mi się podoba, mimo że mieszkam jakby w skansenie - po obu stronach domu zaniedbane, walące się chałupy, ale dla mnie mają swój urok.
Zdjęcia z dzisiejszego spaceru.

płaczące brzozy

W cieniu drewnianego kościoła 01:58, 26 sty 2013

Do góry
Dom Prezesa

Brzozy, jak ludzie...

... koniec administracyjny K...

Mój ogród 18:34, 25 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Gosiu, dzisiaj musiałam załatwiać pewne sprawy i chodzenie po rozbabranym śniegu na chodniku dało mi się we znaki. Tak więc coraz bardziej wszyscy pragniemy wiosny.
A to wiosenne zdjątko, tak dla dodania sobie kurażu. Moje ukochane tulipanki botaniczne.

Bożenko bardzo optymistyczne zdjęcie, ja już serdecznie mam dość zimy, chcę już sadzić, pielić i tak dalej...

byle do wiosny, w końcu chyba kiedyś nadejdzie

brzozy kupuję w tym roku, bo już pomysł na rabatę z brzozami jest, teraz tylko trzeba realizować
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:30, 25 sty 2013

Do góry
mój sąsiad chciał na swojej działce wyciąć piękne, wiekowe już brzozy, ale pozwolenia nie dostał ...
na szczęście dla mnie, bo brzozy pełnią u mnie rolę tła, ciekawa jestem, czemu nie pozwolili mu na wycinkę
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies