Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:42, 20 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witaj, widzę, że trawki już Magnolia poleciła mam little bunny i jest przepiekna. Pierwszej najmrożniejszej zimy po posadzeniu (bezśniezne -29 przez wiele dni) kilka sztuk przetrwało a kilka wymarzło.

Madżenko - a powiedz czy ta little bunny nie pokłada się tak jak te duże rozplenice? jest bardziej pionowa?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:56, 20 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziewczynki i Chlopcy
trawy rosną obłednie i pokochałam je dzieki forum. Uwaga moja bergenia jest zagrożona bo szukam miejscówki na kolejne trawy.
Dzisiaj widzialam piekny minimalistyczny ogród i moja różanka jest poważnie zagrozona... Ale rabatę z bukszpanami nadal bede rewolucjonizowac... Już nie wiem , ktory raz, wlasciwie co roku ją zmieniam... Zima pokazę chyba historię tej rabaty... Oj na przestrzeni 2011-2014 tyle się działo
W przyszlym tygodniu bonica zmienia miejscowkę, fairy chyba częsciowo zostanie wyeksmitowana do tesciowej... A w ich miejsce bukszpany, które mam w donicach. Rabata kwadratowa pd magnolia będzie wyłacznie bukszpanowo- trawiasto- jeżowkowa. Tylko wiosna bedzie tam full tulipanów.

Do mojego buszu potrzebuje sie mocniej zażwirkować....ale uwaga wiosna wymienie żwirek przy dróżce z grabami na ciemniejszy... Sama nie wiem ja wybiore ten jasny... Ale cos mi nie pasuje...

Jak dobrze, że nadchodzi zima... Nabiore sił na rewolucje. Wystarczy jeden sloneczny dzien leniuchowania i glowa pelna pomyslow...

Marzenko.
Zostaw to wszystko w spokoju tak jak jest.
A jest naprawdę ładnie.
Dokup sobie dziewczynko trochę ziemi, wyeksmituj najbliższego sąsiada (tego który Ci nie leży tzn nie pasuje), zmień dach na płaski i już będziesz miała nowe dodatkowe metry do zagospodarowania.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:06, 19 paź 2014

Do góry
Dziewczynki i Chlopcy
trawy rosną obłednie i pokochałam je dzieki forum. Uwaga moja bergenia jest zagrożona bo szukam miejscówki na kolejne trawy.
Dzisiaj widzialam piekny minimalistyczny ogród i moja różanka jest poważnie zagrozona... Ale rabatę z bukszpanami nadal bede rewolucjonizowac... Już nie wiem , ktory raz, wlasciwie co roku ją zmieniam... Zima pokazę chyba historię tej rabaty... Oj na przestrzeni 2011-2014 tyle się działo
W przyszlym tygodniu bonica zmienia miejscowkę, fairy chyba częsciowo zostanie wyeksmitowana do tesciowej... A w ich miejsce bukszpany, które mam w donicach. Rabata kwadratowa pd magnolia będzie wyłacznie bukszpanowo- trawiasto- jeżowkowa. Tylko wiosna bedzie tam full tulipanów.

Do mojego buszu potrzebuje sie mocniej zażwirkować....ale uwaga wiosna wymienie żwirek przy dróżce z grabami na ciemniejszy... Sama nie wiem ja wybiore ten jasny... Ale cos mi nie pasuje...

Jak dobrze, że nadchodzi zima... Nabiore sił na rewolucje. Wystarczy jeden sloneczny dzien leniuchowania i glowa pelna pomyslow...
Kondziowy ogrod cz II 18:41, 19 paź 2014

Do góry
Magnolia będzie kwitła? Szok!
Ogród do kwadratu 21:35, 18 paź 2014

Do góry
ślicznie!
I faktycznie 'nie dekadencko', jak pisze Sebek

A trzcinniki szaleją
W ogródku Iwony 21:30, 18 paź 2014

Do góry
Zaczynają się przebarwiać azalie.

Pieris ma mnóstwo paków

berberysy zawiązały owoce

Magnolia też
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:11, 18 paź 2014

Do góry
EwoG - stokłosy nie znam, nie wiem, ze zdjęć wydaje się z lekka bałaganiarska. Butela- mam z nia zgryz- lubie ją wiosną, i kiedy kwitnie wczesnym latem, a od sierpnia nie cierpię. przesadzała ja z 10 razy bo mnie wnerwia- po kwitnieniu zasycha cała, wygląda to 'spektakularnie'- w sierpniu to zdecydowanie za wczesnie. Do tego zbyt delikatna wg mnie. Nie można jej z niczym wymieszać, przesłonić, bo jest bardzo światłożądna

Kasia- Twoja ścieżka jest piękna. Ja tez mam krawęzniki na płasko i bardzo lubię to rozwiązanie. U Ciebie pięknie się zgrywają z nawierzchnią obok. I donica 'smakowita'
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:01, 18 paź 2014

Do góry
Witaj, widzę, że trawki już Magnolia poleciła mam little bunny i jest przepiekna. Pierwszej najmrożniejszej zimy po posadzeniu (bezśniezne -29 przez wiele dni) kilka sztuk przetrwało a kilka wymarzło.

Red baron zachwyca, wpadnij do mnie to z dzisiaj są zdjecia.
Mam seslerię jesienną i to jest dla mnie hit, kolor, pokrój i szybkość startu wiosna i jeszcze sterczące kłosy pionowo.
Cis - Taxus 18:47, 18 paź 2014

Do góry
Proszę o podpowiedź w wyborze cisów o żółtym uigleniu.
Planuję posadzenie w rogu cienistej rabaty żywopłociku z cisów żółtych (będą przycinane do 1-1,2 m wysokości; długość 2m załamanie pod kątem prostym i jeszcze 1m lub 2,5 m załamanie i 1,5 m)jako tło dla innych roślin. Miejsce zacienione cały dzień, ale będą docierały promienie słoneczne przez rzadko rozgałęzione / ulistnione drzewa.
Nie wiem czy to ważne ale za nimi znajdzie się przycinany w stożek cis pospolity, kolumnowy świerk, znowu cis przycinany w stożek, magnolia, buk, tuja. Wymienione rośliny nie będą w rzędzie tylko nieco poprzesuwane względem siebie. Cisy będą rosły od strony zachodniej.
Które cisy posadzić ze względu na żółte wybarwienie? No i żeby uzyskać ładną ścianę żywopłotu? Żywopłot może być bardzo wąski.
Jaką odmianę wybrać? Wiem, że ze względu na brak światła cisy nie będą ładnie wybarwione ale mam nadzieję, że przynajmniej będą miały jasnozielone igiełki; a chcę rozjaśnić ciemny zakątek.
Pozdrawiam.
Blaski i cienie nowego życia 16:39, 18 paź 2014

Do góry
Magnolia Yellow River
porównanie maj/październik

Kupiłam do donicy na jesień coś w kolorze bordo, jeszcze wrzosy na parapet mam ochotę, ale na razie żal wyrzucać pelargonie bo zaczynają znów kwitnąć

Ogródek Ewy 11:00, 18 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A co to takiego ???

Napia napisał(a)
Żywopłot wygląda na całkiem równy
Czy u Ciebie zakwitła magnolia?

Dziwne, ale tak wygląda magnolia.
Ogródek Ewy 00:23, 18 paź 2014

Do góry
Żywopłot wygląda na całkiem równy
Czy u Ciebie zakwitła magnolia?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:52, 17 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ogród przez zieleń traw nie wydaje się jesienny na ostatnich fotkach U mnie magnolia zgubiła liście, a katalpa i miłorząb jeszcze je trzymają. ML mi duże rosną, mam jeszcze gracillimusy i Cabaret, na inne miejsca brak Pozdrawiam.

Jeszcze igiełkowe są dodatkiem zielonego

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:44, 17 paź 2014

Do góry
Ogród przez zieleń traw nie wydaje się jesienny na ostatnich fotkach U mnie magnolia zgubiła liście, a katalpa i miłorząb jeszcze je trzymają. ML mi duże rosną, mam jeszcze gracillimusy i Cabaret, na inne miejsca brak Pozdrawiam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:30, 17 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś u sąsiada magnolia ma wiele kwiatów Niektóre tak mają Buziaczki

To sąsiad musi być szczęśliwy z tych kwiatuchów na magnolce

ja się cieszę z tego jednego
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:24, 17 paź 2014

Do góry
MalaMi no na razie ciepło jest i chyba raczej zimna nie będzie, kiedy odpoczniemy? teraz cały rok będziemy tyrać w ogrodzie
te całkiem oszalały, kwitną i kwitną, zarosły mi dosłownie wszystko, a tam 5 róż, wilczomlecze, cisy, judaszowiec, nic tylko je widać

te znowu chcą kwitnąć

Marzenko.....na bank się wybarwi
dla ciebie moja sliczna biała róża, miniaturka, kwitnie i kwitnie

Polinko nic nie narzekam, cieszę się i oby tak już na stałe
pięknie wybarwia się magnolia parasolowata
może za rok wszystkie 3 zakwitną? liście są wielkie, fajnie się je zbiera

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:21, 17 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Oby nie!
cudnie klony czarują, uwielbiam je o tej porze
a magnolia to juz całkiem oszalałą

i cudny nowy avatarek

Też jej nie chcę, zimy oczywiście, uwielbiam podziwiać kwiaty o tej porze roku, róże są niezawodne i kana mi zakwitła

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:15, 17 paź 2014

Do góry
Aguś u sąsiada magnolia ma wiele kwiatów Niektóre tak mają Buziaczki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:11, 17 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Agatko klony masz zachwycajace i nawet sie przebarwiły pięknie, moje w tym roku nie chcą sie przebarwic.Shirasawa moje marzenie ale na razie nigdzie go nie spotkałam.Pozdrawiam serdecznie.

U Ciebie jesień taka kolorowa, aż trudno uwierzyć, że twoje klony nie czują jesieni, ale u mnie np. magnolia zwariowała i kwitnie

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:59, 17 paź 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
pokaż rabate z zawilcami, co?

i jeszcze jedno- jakie masz wrażenia dot molini z jeżówkami?- wysoka pieruńsko wyrosła ta molinia, nie zdominowała wszystkiego? Kontrast wysokości nie za duży? Za zdjęć trudno ocenic dobrze

rabate z Honorine Jobert? - moge cyknąć fotki, ale one juz przekwitają - a widziaaś zdjęcia w pełni rozkwitu? jak będziesz mieć czas to cofnij sie bo robiłam.

Molinia z jeżówkami - wiem ze te trawy miały być niższe...rzeczywiście pieruńsko wyrosła...
jezówki są w połowie wysokości. Molinie maja te liście gęsto dołem, a do góry idą "gołe" łodyżki i jezówki nie giną w nich mimo wszystko.
A co do kontrastu wysokosci - jest, ale na razie mi to nie przeszkadza - a może inaczej - tłumacze sobie że "tak ma być"
Tak czy inaczej - jestem zadowolona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies