Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 10:40, 05 lis 2014

Dziękuję. Marzankę mam, ale nie przyuważyłam jej. Jaskier fajnie się prezentuje, tylko gdzie go zdobyć? Pewnie tylko w naturze...
magnolia 10:59, 05 lis 2014

nie wiem gdzie go zdobyć.
jeszcze jest 1 gatunek tam, ale nie znam nazwy. oj męczyć mnie będzie ta zagadka
agniecha973 11:03, 05 lis 2014

Taki z kwiatkami jak u roślin motylkowych?
magnolia 11:06, 05 lis 2014

agniecha973 napisał(a)
Taki z kwiatkami jak u roślin motylkowych?

duże liście, spora torebka nasienna, sam początek
agniecha973 13:11, 05 lis 2014

Jakiś splot wnerwiających zdarzeń!
1. Właśnie wyciągnęłam z ziemi dwa duże krzaki jeżówki Green Jewel - obgryzione korzenie przez gryzonie! Wrrrrr....
2. Benex poinformował mnie wczoraj, że paczka z cebulami zostanie nadana w dniu dzisiejszym (czyli wczoraj), a dziś, przed chwilą, że nie mają na magazynie 25 paczek tulipanów! WYPAROWAŁY???!!! Jak ten sklep działa? Nie aktualizują stanów magazynowych??? Mogłam kupić w innym miejscu, gdzie nie mieli jednej z lilii, i tulipanów botanicznych,ale te tulipany były. No trafi mnie zaraz!
magnolia 14:32, 05 lis 2014

agniecha973 napisał(a)
Jakiś splot wnerwiających zdarzeń!
1. Właśnie wyciągnęłam z ziemi dwa duże krzaki jeżówki Green Jewel - obgryzione korzenie przez gryzonie! Wrrrrr....
2. Benex poinformował mnie wczoraj, że paczka z cebulami zostanie nadana w dniu dzisiejszym (czyli wczoraj), a dziś, przed chwilą, że nie mają na magazynie 25 paczek tulipanów! WYPAROWAŁY???!!! Jak ten sklep działa? Nie aktualizują stanów magazynowych??? Mogłam kupić w innym miejscu, gdzie nie mieli jednej z lilii, i tulipanów botanicznych,ale te tulipany były. No trafi mnie zaraz!

oj!
mocno wkurzające.
cos z tej jeżówki zostało?
agniecha973 14:54, 05 lis 2014

Tylko to co na wierzchu. Trzyma się wszystko razem, ale korzeni nawet kawałka nie uświadczysz. Myślisz, żeby próbować ukorzeniać badylki?
magnolia 15:10, 05 lis 2014

mogłabys spróbować. A. tak rozmnażał z kawałków- z pi etka, bez pietki, nawet częśc z pędów kwiatowych mu wyszło. Tylko że wiosna i latem, teraz jest słabiej. Ale jakbyś w tunelu próbowała, to może sie uda.
agniecha973 15:55, 05 lis 2014

Szkoda mi, bo naprawdę ładne już krzaki były. Jedna już przyschnięta chyba będzie, bo to przez jej wygląd zainteresowałam się nimi. Pochylona była i taka bez koloru. Pociągnęłam i w rękach mi została. Zaczęłam sprawdzać resztę i tylko druga GJ wyszła bez korzeni.
Sypię do dziur, które znajduję przy plewieniu granulki na gryzonie, ale chyba mało skueczne. A może jak bym nie sypała, to już by ni c nie było w ogrodzie.
ewalm 16:37, 05 lis 2014

O, smutne wieści o jeżówkach ...

Coś tam przeczytałam, ze dostała mi się lilia imieniem Henio. Hmmmm....cóż, przeboleję i postaram się cieszyć. Będę o niej myśleć po francusku.
Kto to rozważał czy róża inaczej nazwana pachniałaby mniej pięknie? Jakiś szekspirowski bohater czy to może z literatury dziecięcej było - drugiego mojego źródłom słownych inspiracji i życiowych mądrości?
Pszczelarnia na pewno to wie.

Idę do domu, idę do domu ale się cieszę - dzisiaj widziałam słońce tylko z autobusu i potem też przez szybkę - jaka szkoda