Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mariusz 11:38, 06 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Byłam i fotki raniuszków nie było... potem zajrzę jeszcze raz... ostatniego zakupu świecznicy odmiany nie ustalę... wyszło jak zwykle Zajadę do Pana i się zapytam co kupiłam Wiem, że powinne kwitnąć w przyszłym roku

A tu dziś na początku rabaty kopałam.... posadziłam tam Twoja bordową piwonię.. i dałam jej inna do towarzystwa (chyba różowa0..bo się dusiła na rabacie bylinowej. Musiałam przekopać złocienie różowe (boję się, czy nie będą atakować piwonii..najwyżej znów będzie eksmisja.. dla złocieni) wyciepać ....grrrr nazwa wyleciała.... i cebulki, cebulki, cebulki.. już z kłami wiec robota kopciuszka. Dużo strat.. i wyciepane wszystkie siewki jeżówek, naparstnic, orlików.. No i jeżówki też posadziłam ciut inaczej. I ledwo żyję...
Za to parocja z ognikiem pięknie się prezentują.... parocja pięknie sie wybarwi.. jedne drzewo co mnie nie zawiodło w tym roku....

Edit.. tulipanowiec i magnolia Yellow River też dały czadu

Wpadam na chwilkę bo namierzyłem twój wpis i trzeba odpowiedzieć, potem zatrze się gdzieś w 100 stron . Zdjęcia raniuszka są kiepskie, niewiele na nich widać, ale ponawiam obietnicę, wkleję wieczorem, tylko przyszykuj sobie okulary .
Zdjęcie w oczku bomba, moje klimaty, wiem jak się czujesz stojąc tam w temperaturze kilku stopni, dobrze że chociaż na plusie - solidaryzuje się z Tobą!!!. Co zapomniałem napisać, to uczynię później, do usłyszenia
Mirella 15:44, 06 lis 2014

Ania ponawiam pytanie czy Lotosy zakwitły? nie widziałam i znaleźć nie mogę
pozdrawiam
popcorn 15:47, 06 lis 2014

Trawki masz Aniu wypasione!! ściskam!

PS czy maliny wycinasz teraz, czy na wiosnę dopiero?? bo ja się ich uczę dopiero
Mala_Mi 15:53, 06 lis 2014

Mirella napisał(a)
Ania ponawiam pytanie czy Lotosy zakwitły? nie widziałam i znaleźć nie mogę
pozdrawiam

A co miał nie kwitnąć.... zakwitł nawet na komendę do Mai jak byli Spisał się łobuz Kwitł w zeszłym roki i kwitł w tym
Tu na szybko wynalazłam jak go pokazywałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2711#post_1

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2732#post_0

sorki, jakoś przegapiłam pytanie....... mnie trzeba po prostu czasami bić

A teraz mykam sadzić irysy.. hoprtka poszła na nowe miejsce (tam gdzie świecznice były) i mam gdzie posadzić chociaż kilka sztuk. A potem będę myśleć co ze świecznicami.... prawie ciemno.. jak ja nie lubię tego krótkiego dnia..... grrrr
Mala_Mi 15:57, 06 lis 2014

popcarol napisał(a)
Trawki masz Aniu wypasione!! ściskam!

PS czy maliny wycinasz teraz, czy na wiosnę dopiero?? bo ja się ich uczę dopiero

wczoraj wycięłam..tak na 10cm.
Mirella 16:02, 06 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

A co miał nie kwitnąć.... zakwitł nawet na komendę do Mai jak byli Spisał się łobuz Kwitł w zeszłym roki i kwitł w tym
Tu na szybko wynalazłam jak go pokazywałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2711#post_1

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2732#post_0

sorki, jakoś przegapiłam pytanie....... mnie trzeba po prostu czasami bić

A teraz mykam sadzić irysy.. hoprtka poszła na nowe miejsce (tam gdzie świecznice były) i mam gdzie posadzić chociaż kilka sztuk. A potem będę myśleć co ze świecznicami.... prawie ciemno.. jak ja nie lubię tego krótkiego dnia..... grrrr

Buziaczki za Lotosiki , cudne kwiaty, dziękuję.
mira 17:40, 06 lis 2014

jakie irysy sadzisz - nowe czy z odzysku i ciekawa jestem w jakim otoczeniu bo ja swoje powykopywałam ale nie zdążyłam wkopać, te szabelki po kwitnieniu trudne do zniesiena, mój mąż teraz sadzi na przedpłociu co mi wykopali ale z czołówką to żadna robota, a ciepło i przyjemnie - trudno
kasiek 19:13, 06 lis 2014

Ale gigantyczne te trawy, pewnie nawet na obcasach nie dam im rady - a mam takie 12 cm
W końcu trochę kolorków na liściach. Pieknie, jak zawsze
monteverde 19:23, 06 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mysle ze mozna. Ja przesadzam.

miesiąc temu przesadziłam lilak węgierski, ale od razu zrzucił listki, myślę, że mu nie zaszkodziłam
EPODLAS 21:42, 06 lis 2014

Zachwyciłam się goryczką, już dawno chciałam mieć ją w ogrodzie, ale jakoś nie wychodziło, a ten niebieski kolorek zabójczy. Pozdrówka.