Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 17:18, 19 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wszystkie kwiaty piękne, ale dziś zachwycam się hakonką. U mnie rosną beznadziejnie, w tym roku wpadłam na pomysł, że wykopię jedną i podsadzę hortensje w donicach. Szału nie ma, ale żyją. Też mam taką hortensję w donicy jak wyżej w kolorze bardzo mocnego różu, krzak duży a kwiatów nie za wiele. Trzymana w zimie w budynku gospodarczym, wiosną nie wyglądała na przemarzniętą to dlaczego nie kwitnie? Może nawozu za mało dostały.

Hakonki u mnie w tym roku są ładne i się rozrosły bo pogoda dla nich dobra, co chwile leje ale za to lawendy już w niektórych miejscach gniją w środku. Hortensje w donicach kwitną obficie, podlewam od wiosny z nawozem magiczna siła do hortensji. Zimą co jakiś czas ciut wody, żeby ich nie przesuszyć. Teraz się zastanawiam, czy mi się zmieszczą 5 szt zimą bo urosły. No i obcinam suche kwiaty dopiero wiosną. Teraz lilie i masy nabierają bukietowe. Kwitną też floksy, tylko u mnie co chwila ULEWA

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:20, 19 lip 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Mme Boll z towarzystwem

No przepraszam - tu już nie Doświadczalnia, ale Wzorcownia bylinowo-różana.
Od tych wszystkich przesmacznych fotek, tak mi się pomąciło w głowie, że koniecznie muszę iść się luftować na dwór.
Bosko, o Pani! Hahaha!
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:20, 19 lip 2020

Do góry
Eddiego przyjaciolka jest wilczurem Nie zrazil sie do tej rasy, pomimo ze przez samca zostal pogryziony. Twoja tez tak sie brudzi?

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:12, 19 lip 2020

Do góry
Kasia, u mnie to samo. Jedzą pyłek z werbeny a potem znoszą jaja na kapuście heh

Bóg ja nie pryskam, co zjedzą to zjedzą, mączlika też mam ale nie na wszystkim. Trzeba dobrze myć potem warzywa...

Jola, nasiona mam i Ci dam, patisony w kolorze białym, żółtym i zielonym. Hodowałabym wszystko tylko po co w smaku takie same

Ogarnęłam trochę chwastów, kury mają w czym grzebać. Przewróciłam też kompost, zaczyna się coś dziać pod spodem

Fajrant na dziś!

Fasola dobrze sobie radzi
Wizytówka - mój kwiatowy ogród 16:11, 19 lip 2020

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:10, 19 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję W altanie spędzam dużo czasu, to coś tam kombinuję, robię bukieciki bo kwiatów mam dużo. Lubię się nimi cieszyć.
Dla Ciebie Garden of roses

Cudne polaczenie
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:02, 19 lip 2020

Do góry
Milo mi, ze odnosisz takie wrazenie- wzajemnie Miloby bylo sie spotkac.
Eddie lubi szalec o tak szczegolnie w bajorach, blocie i kaluzach W sierpiniu skonczy 2 lata

Tak wyglada zima

a latem widac goldenka.Trzeba go strzyc, bo po tacie pudlu krolewskim futro rosnie w nieskonczonosc

Ogród z widokiem na jezioro 15:36, 19 lip 2020

Do góry
yolka napisał(a)

Cudnie! Jak z Pinteresta! I jeszcze te widoki na jezioro - moje marzenie.

Myślę, że Szefowa jest dumna ze swoich ogrodowiskowych dzieci.
Przepiękne zestawienie kolorów i kwiatów.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:31, 19 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Karolina, od tego lukrowanego cudeńka nasionka będą?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:29, 19 lip 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Mam taką nową jeżóweczkę w tym roku.
Lemon stop.
Śliczna

Śliczna żaróweczka Łapię się ostatnio na tym, że podoba mi się żółty a zarzekam się, że żółtego nie będzie
Ogród z widokiem na jezioro 15:26, 19 lip 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 15:26, 19 lip 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Nie marudzę Kochana a nawet śmieję się sama z siebie, jak to Iwonka zaszalała i w małą łezkę upchnęła roślinny hurt
Ta łezka jest po prostu dziełem przypadku i tak sobie myślę, że wyremontowany i powiększony taras dopiero pokaże jak tę przestrzeń lepiej ogarnąć. Na razie nic z nią nie kombinuję, przycięłam szałwię i jest lekki oddech na rabacie.
W sumie to mam tu fajny przechowalnik, popracowałam rok temu nad glebą, jest kompost, obornik i piasek. Wszystko rośnie jak szalone.
Bodziszek od Agi super mi się przyjął, muszę jeszcze odrobinkę wyżebrać
I ciebie też będą żebry bodziszkowe i czyśćcowe Na nową przy brzozach.

Przerobiłam kształt rabaty pod glediczją tak jak razem wytyczałyśmy.
Zdjęcia nadal nie oddają tego co oko widzi, ale to już chyba wersja ostateczna. Od strony altany nie mogę zdjąć więcej darni bo z taczkami nie przejedziemy na druga działkę.

Wyszło fajnie, nie ma już tego wcięcia a łagodna fala.
Jesienią powiększę jeszcze front kółka pod glediczją, dam tam kompost i obornik. Rozsadzę hakone dopiero na wiosnę. Na razie jest tam ugór i żal ruszać.
Próbowałam dać te kulki cisowe w koło, ale coś tego nie czuję. Zbytnia symetria tam wychodzi. Chyba byłoby jej za dużo nawet jak dla mnie.
Skaczę z radości, że już mogę sama kopać Tutaj to moje dzieło. Na razie powolutku, ale jakie to endorfiny

Co do brzozowej to temat tak ogromny jak płachta tej rabaty Największa z jaką przyjdzie się zmierzyć. Kształt też poprawiłam tak jak gadałyśmy, wrzucę potem fotki.
Może wam wtedy nie mówiłam, ale placyk przytulony do tej rabaty był w moich myślach już od zeszłego roku. To był jedyny pewniak w tym miejscu.
Przy drewutni miejsce do siedzenia wyszło przypadkiem. Dam tam stolik i krzesełko, fajnie będzie po robocie tam przysiąść. A na placyku stanie Lutyens a obok postument na wazę lub zegar. To mi tam w duszy gra od dawna. Stąd może nie mówiłam bo temat zaklepany
Sen z powiek spędza mi powierzchnia pod brzozami. Tam będzie bylinowy raj ale na zmieniające się warunki bo przecież kiedyś brzozy cień zrobią...
Pomęczę was z panowaniem tych bylin
I jeszcze jeden news, wzięłam strongi spod drweutni Zobacz Kochana jak was słucham!!!

Ale masz powera
Patrząc na swoje zmagania myślę że niektóre rzeczy odcrazu wiemy jak mają wyglądać.z niektórymi trzeba się pozmagać dłużej
Ale to jest fajne
Ogród z widokiem na jezioro 15:24, 19 lip 2020

Do góry
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:24, 19 lip 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

A cóż to za piękny netoperek???

Widzę, że kształt rabat już zatwierdzony!
To teraz tylko obsadzanie.
Ładnie idzie do przodu

Ogród z widokiem na jezioro 15:23, 19 lip 2020

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 15:22, 19 lip 2020

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 15:20, 19 lip 2020

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 15:19, 19 lip 2020

Do góry
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:16, 19 lip 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Agawa- dla ciebie Eddie to Doodle

Nie no! Padłam! Hahaha! Jaki kochany Niuchacz. I jak grzecznie siedzi. Przytulas słodki.

Dobra. Zmotywowałaś mnie - wstawię, może ktoś jakimś rzuci pomysłem.
Ogród z widokiem na jezioro 15:16, 19 lip 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies