Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 20:51, 18 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka myślałam że piszę u ciebie a to u mnie napisałam. U mnie też śniegu jak na lekarstwo tylko w cieniu i to minimalnie. Na oczku jest spory lód w nocy jednak mróz.
Siałam wczoraj stipe do skrzynek.

Ja miałam wczoraj wysiewać ale inne sprawy mnie zajęły .Dopiero w następnym tygodniu posieję nasionka.
Mirkowy ogród (początki) 20:47, 18 lut 2018

Do góry
Mirka myślałam że piszę u ciebie a to u mnie napisałam. U mnie też śniegu jak na lekarstwo tylko w cieniu i to minimalnie. Na oczku jest spory lód w nocy jednak mróz.
Siałam wczoraj stipe do skrzynek.
Ptasi gaj 20:43, 18 lut 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu u mnie śniegu zero.Dziś było fajnie słonecznie ale na działce nie byłam.

U mnie tylko w cieniu, ale też minimalnie śniegu.
Mirka siałam wczoraj stipe trzeba czekać ok 3 tygodni aż wejdzie. Dzisiaj wytrzachałam werbenę do gruntu.
Ptasi gaj 20:36, 18 lut 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
To jest mahonia nie ostrokrzew Choina wygląda modelowo śliczna jest

Paweł dzięki dla mnie to wsio rano podobne liście bo maleństwo. Taki ziarno przyniosły i wyrosło i się cieszę. Zresztą mam dużo samo siejek szczególnie brzoz i sosen następnie berberysy i tuje.
Ogrodowe kreacje 20:32, 18 lut 2018

Do góry
Aurelia u mnie też takie tulipy. Boję się aby bazanty je nie wydziobaly, a mam ich dosyć dużo bażantow, sypie im owies i pszenicę chodzą wypasione. Kupiłam wczoraj zboże i słonecznik.
A pogoda dzisiaj piękna.
O czym tu pisać nie było mnie byłam na wyjeździe w górach tam jest dużo śniegu.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:24, 18 lut 2018

Do góry
Witam. Gdzie u ciebie zima nie widzę. Wszystko kwitnie. Wiem, że w Szczyrku pięknie, narty same się proszą o szybką jazdę.
Ale dobrze, że jest zima. Ostatnio przegladalam foty w zeszłym roku u nas o tej porze też było dużo słońca, a za dwa dni śniegu nasypalo i zimą trwała i trwała. A w 2013 r. 6 kwietnia bylo 40 cm śniegu nie mogliśmy wjechać na działkę a za tydzień też nie można było wjechać śnieg stopnia i zrobiło się jezioro.
Taki to nasz klimat.
Ptasi gaj 20:14, 18 lut 2018

Do góry
Choina kanadyjska

Santolina piękny szary kunert mam kilka.

Ostrokrzew samo Siejka liście bordowe.

Ptasi gaj 20:08, 18 lut 2018

Do góry
Jeszcze trochę fotek słonecznych jeszcze gdzie nigdzie leży śnieg.

Daglezje pięknie rośna wiosna do przycieciu końcówki aby się zagescily.

Ptasi gaj 20:01, 18 lut 2018

Do góry
Mam dużo przyciski szczególnie krzaków i sosen jeszcze w lutym może w przyszłym tygodniu jak nie będzie mrozu i śniegu. Brzozy odpuszczę dopiero w czerwcu. Mam bardzo dużo zrzutów suchych z brzozy jak siana na łące.
Nie chciało mi się nic robić dzisiaj.
Siedziałam na słońcu i podziwiam samoloty na dużych wysokościach jak zakręcoją na pierwszy krąg nad Piaseczno.
Ptactwo też dzisiaj nie próżnowalo mam kosy w kurnikach siedza i mnóstwo sikorow i sojki niezła Zabawa ta obserwacja jak latają do karmnik i dziobia słonine.
Ptasi gaj 19:51, 18 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
piękną pogodę miałaś wiosna się pokazuje ......a u mnie zima trwa i trwa.....

Ciesz się, że masz zimę przynajmniej biało wszędzie. To pierwszy dzień od dawien dawna że słońcem u nas też szaro biuro i ponuro. Gdzie niegdzie jeszcze jest śnieg gdzie słońce nie dochodzi.

Chodziłam dzisiaj po oczku jest dosyć gruby lud ziemia zmarznieta. W dzień na plusie w nocy na minusie to dobrze bo woda schodzi pod ziemią do melioracji.
Ptasi gaj 19:46, 18 lut 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu no w końcu zajrzałaś Dzisiaj była świetna pogoda do spacerowania i łażenia po ogrodzie

Aurelia zajrzałam bo mam trochę fot zrobionych dzisiaj przy okazji ładnej pogody. Zrobiłam fofy fraw są piękne o tej porze pióropusze niczym pióra strusie.

Sa piękne teraz może przyjść w śnieg i mróz i skończy się ten piękny widok.

Ptasi gaj 17:16, 18 lut 2018

Do góry
Piękna słoneczna pogoda więc foty robiłam.

Narcyze w słońcu się wygrzewaja

Hakonechloa macra 15:36, 15 lut 2018

Do góry
Mam kilka hakonechloa gold ta na słońcu rośnie najładniej w tym roku po raz pierwszy zakwitly wszystkie, wszystkie w ten sam dzień sadzone.

Że słonecznego stanowiska w styczniu br

Z polcienia rosną ale niemrawo trzy sezony. Chyba będę przesadzać

Liliowo i kolorowo:) 11:12, 15 lut 2018

Do góry
Danusia zdrowia, szczęścia wszelkiej pomyślności, aby Ciebie em kochał i aby powietrze było czyste nad Waszymi głowami. Pozdrawiam

Bardzo Ci dziękuje Dawno mnie tu nie było, Tobie też Elu wszystkiego dobrego A powietrze u nas to MASAKRA!!!!
Odcienie zieleni 2 14:56, 12 lut 2018

Do góry
Wszystkiego dobrego w 2018 roku dziolcha Kaj bywasz, że cię tu nie ma.

Wszystkiego dobrego kochana.
Dziołcha juz jesteeeem, buziaki
Odcienie zieleni 2 14:51, 12 lut 2018

Do góry
Ewelina czego zamilkłaś. Przynajmniej się od czasu do czasu odezwij.

kochana już odmilkłam, poprawię sie,
mam teraz wolne, wiec jestem
Odcienie zieleni 2 14:35, 12 lut 2018

Do góry
Witam Ewelina. Dlugo nie bylam. Masz ładne graby posadzone i bukszpany. Turxyce jak to turxyce raz ladniejsze raz gorsze.
Tak jak pisalam zmarzlo duzo, ale juz wszystko wrocilo do normy.
Kwitnienie minelo bo nie mialo co kwitnac. Za to odrosty duze energia musiala byc gdzies skierowana z kwiatow na odrosty.
Bardzo ucierpialy rodod, azslie - niektore. Roze prawie wszystkie oprocz pnacych na nowo musialy sie odradzac, mam opoznienie rozane.

Przesylam dla Ciebie dziołcha

Wspołczuje strat szczegolnie rh, ja bym sie zapłakała gdyby moim sie coś stało
Miło, dziękuje kochana za kwiatuszka
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:39, 11 lut 2018

Do góry
Sprawdziłam róża munstead Wood bardzo ładna zanotowałam i kupię wiosna.
U mnie róża musi mieć ładny kolor, pięknie pachnieć, być zdrowa i powtarzać kwitnienie to są dla mnie najważniejsze cechy które mi odpowiadają.

To się uśmiałam z tych najważniejszych cech - zatem uprzejmie proszę o listę
Chyba jeszcze zapomniałaś dodać że musi zimować bez problemu .
A ja zauważyłam że różę które nie powtarzają kwitnienia sa wg mnie najładniejsze niestety.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 11 lut 2018

Do góry
Mira róża i pięciornik którym się tak zawsze zachwycam piękny. Tyle kwiecia.
Moje też w zeszłym roku wyjątkowo pięknie kwitly cięte wiosną. Był mokry rok i może dlatego. Aż muszę foty zobaczyć. Czy twoje były cięte wiosna czy nie.

Ja stale nie pamiętam jak to z cięciem pięciornika u mnie było bo akurat pielęgnuje go mój mąż od kiedy powiedziałam że chcę wymienić na żywopłot z buka.

Mój jest już wiekowy bo ma chyba już z 10 lat. Pewnie nawiozę go wiosną - nigdy tego nie robiłam.

Na razie w zimowej aurze ale widzę że po 20 lutego coś ma być na plusie ?

Ogród Muszelki 22:56, 10 lut 2018

Do góry
Muszelka witam i ja. Byłam, ale nigdy zima. A o zachodzie słońca to Marzenie.
Czy to tej zimy tyle śniegu. Chociaż u nas na początku stycznia drzewa też były z takimi czapkami mokrego śniegu na fotkach Zmrożone. Pięknie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies