Aurelia u mnie też takie tulipy. Boję się aby bazanty je nie wydziobaly, a mam ich dosyć dużo bażantow, sypie im owies i pszenicę chodzą wypasione. Kupiłam wczoraj zboże i słonecznik.
A pogoda dzisiaj piękna.
O czym tu pisać nie było mnie byłam na wyjeździe w górach tam jest dużo śniegu.
Nie wiem jak w tym sezonie będzie, ale w zeszłym to miałam plagę tego Ślinika luzytańskiego :/ Sypałam granulki te niebieskie to trochę go to ograniczało, ale i tak widziałam szkody przez niego.... Mam 5 pryzm kompostowych i wiem, że stwarzam im warunki do świetnego rozmnażania, ale kompost mi jest potrzebny bo mam słabą ziemię w ogrodzie. Macie jakieś sposoby na tego dziada ?
Wschodzi wschodzi - cieszy mnie to bardzo bo to znaczy, że wiosna zbliża się ogromnymi krokami Tylko te prognozy z minusową temperaturą mnie martwią.... bo krokusy sporo wylazły a tutaj w weekend ma być -10 .....
Dla zabicia czasu włączyłam sobie Rok w ogrodzie odcinki z 2011 roku
Mam do was pytanie, bo cofnęłam się w swoim wątku i zauważyłam, że już o tej porze kupowałam w L...u lub A...n kłącza różnych bylin, pokazały się już może jakieś ? Byłyście ?
Aurelio wprawdzie moje miasto nie jest wielkie ale np dzisiaj objechałam L.. i Biedrę nia ma nic jeszcze nawet Castorame i nic w prywatnych ogrodniczych tez nic czekaja do marca wszedzie mowią