Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:36, 11 lut 2018

Wendy79 napisał(a)
Miro, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Bardzo, bardzo dziękuję. Najgorsze jest to że prace w ogrodzie nie należą do tych które służą najogólniej zdrowiu i stale to słyszę brrr. Bo to prawda, więc ogród to może a raczej na pewno dobry na psychikę. No chyba,że się z sekatorkiem chodzi - o właśnie niebawem .

KPN - gotowe mam.
mira 21:39, 11 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Sprawdziłam róża munstead Wood bardzo ładna zanotowałam i kupię wiosna.
U mnie róża musi mieć ładny kolor, pięknie pachnieć, być zdrowa i powtarzać kwitnienie to są dla mnie najważniejsze cechy które mi odpowiadają.

To się uśmiałam z tych najważniejszych cech - zatem uprzejmie proszę o listę
Chyba jeszcze zapomniałaś dodać że musi zimować bez problemu .
A ja zauważyłam że różę które nie powtarzają kwitnienia sa wg mnie najładniejsze niestety.

mira 21:42, 11 lut 2018

Bogdzia napisał(a)

U mnie ani jednej zimy nie przetrzymały ale u Ciebie o wiele cieplej więc może się uda.

Dzięki za info choć bym wolała tego nie czytać. U mnie jest w płytkiej wodzie - zobaczymy.

A jak dziś zobaczyłam dzięcioła to od razu o Tobie pomyślała, ale nie dał mi się długo nacieszyć - najwyraźniej zaciekawiła go budka lęgowa.

mira 21:44, 11 lut 2018

Katkak napisał(a)

Hahaha . Mam nadzieję, że latać już nie przestanę, bo znów doopa urośnie . Fakt Miruś, że twórczo ta zima całkiem stracona, nawet modeliny nie ruszyłam. Za to ze 30 książek przeczytałam . Zimą zawsze mam fazę na czytanie, a wiosną nie potrafię w ogródku z książką siedzieć, bo stale coś robię. Co do nasion to muszę kupić kobeę pnącą, szpinak. buraki liściowe kolorowe i rukolę . Rosło mi to wszystko za garażem jak szalone (oprócz buraków, bo tych jeszcze nie siałam). Zapas szpinaku w zamrażarce dopiero tydzień temu mi się skończył. Cudownie plenna roślinka .

Dobrze że latasz to ja mam za to wyrzuty sumienia i nieustanne myślenie o poprawie.
Szpinak nie jest w moim menu niestety. Za to innych nasion mi nie brakuje.
Kobeę siej już ona potrzebuje czasu.
mira 21:47, 11 lut 2018

Rench napisał(a)

Co to za śliczne fiolety ?

Miro,Tuskany nie tnij nisko wiosną. Wystarczy,że przygniesz lekko ten długi pęd,a na całej jego długości będziesz miała kwiaty. Piękną girlandę.
Dopiero kiedy przekwitnie przytnij jak chcesz.

Też się obkupiłam w nasiona,to już chyba zwichnięcie I jeszcze te szałwie mnie męczą,które pokazałaś w Holenderskim ogrodzie. Może gdzieś upcham w moim grajdołku
Zdrowiej, bo wiosna za pasem. Ja też się dopiero co wylizałam z choroby,jutro kontrola.

To jest aster - i wyleciało.....na pewno z fioletem w nazwie.
Hmm to mi pomieszałaś plany cięcia. Ale tak pewnie zrobię bo ma ładne pędy.

Nie wiem o jakie szałwie chodzi wszystkie piękne - mogłabym wszystkie szałwie mieć jakie są.

mira 21:54, 11 lut 2018

Urszulla napisał(a)
Świetny ten wątek wklejony u Katki. Szczególnie pod kątem detali.

A ten cytowany klon to jaka odmiana? Dopiero teraz zwróciłam uwagę.

A to się cieszę że Ci się spodobało.
To klon jesionolistny 'Odessanum', który chyba sadziliśmy w 2004 roku i nie było wtedy forum no i w szkółkach tez wiele nie wiedzieli. Kupiłam na wyprzedaży - takie miałam kryterium.
Wiem że nie jest polecany - fakt tniemy wiele razy żeby utrzymać pokrój - bez tego kiepsko by było.
Teraz jest tyle innych pięknych drzew jest w czym wyberać.

mira 21:55, 11 lut 2018

Richie napisał(a)
Informuję, że klony przycięte bo jest dobry okres i pogoda sprzyja
Pozdrawiam

Tak czułam, niby się ogrodem nie przejmuję ale najlepszą pogodę i czas zawsze znajdziesz.
Niestety ja ten czas przewaliłam a na dodatek widzę że choć gdzie wyłażą tulipany i już ciężko wejść na rabaty.
Dzięki, może za tydzień podziałamy.
mira 21:58, 11 lut 2018

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Miro! Pięknie umieszczone tulipany pokazałaś. Wspomniałaś też, że oglądasz filmiki ogrodowe, na YouTube? Możesz coś polecić, chętnie pooglądam.

Och ...filmiki - jak coś wyczytam na blogach np ostatnio o przebiśniegach to wystarczy że się wpisze Snowdrops albo Galanthus i już masa tego wychodzi wystarczy wybrać.
mira 22:02, 11 lut 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A gdzie zdjęcia z tras narciarskich?

Jak przeczytałam ten post to przez 2 dni się zbierałam żeby założyć narty biegowe i trasy porobić w ogrodzie - niestety przerosło mnie

trasy były ale ja tylko patrzyłam niestety i cierpliwość ćwiczyłam

mira 22:05, 11 lut 2018

paniprzyroda napisał(a)
Wyobraziłam sobie Ciebie grzebiącą w szeleszczących torebeczkach
Zdrowiej szybciutko bo marzec blisko i wiosenka

Widzisz to cały stół założony, nasiona się sypią podłoga zasypana
już nie wiem co komu - na szczęście temat opanowałam i koniec wszystko poukładane
w rytmie cha cha cha

a musiałam se ta paprykę kupić...