Na allegro już oglądałam i czytałam o tych brzozach, chciałam się tylko dowiedzieć jak w realu wygląda wyprowadzenie tej brzozy tak jak piszesz przynajmniej do 5m.
Witam wszystkich, Mira rozsyłałem hosty, irysy, zimowity, goźdźiki, miskantay. I tkie tam różności. Basiu, kładłem szmatę pod truskawki dużo mniej roboty prawie nie ma pielenia. Asc, pozazdrościłem Bogdzi buków i pomalowałem brzozy w lesie i swoje lipy al taki boski widok jest o wschodzie słońca. Monteverde, dzięki za info ja o ambrowcu wiem dużo ale odmian nie znam. Majka, ciesze się że dotarło przed sobotą trochę się bałem że nie dojdzie ale 3 paki na 5 doszło, Sadzonki bym miał jeszcze większe ale miałem ostatnia stówę i musiałem się wyrobić z kasą. Najlepiej jest jeździć wtedy można poszaleć, ja w niedziele przywiozłem turzycę palmowa która ważyła 20 kg. Przy okazji i Ty się załapałaś na nia, tylko Ell się nie zmieściła. Zrobiłem sobie kilka sadzonek z niej. Przywiozłem też wielką karpę marcinka. Moniko, Ja też lubię nasze zmiany, choć za zimą nie przepadam to jakoś trza z nią żyć, na swój sposób też jest piękna. Zrobię Ci fotki nie ma problemu ale teraz puszczę z wtorku bo muszę je najpierw zrobić. Drzewa są już spore to i cieszą swoim widokiem, mają około 20 lat. Bogdziu, pozazdrościłem Ci Twojego zachodu i pokazałem swój wschód Na Kanadę jeszcze troszkę musicie poczekać wyjazd 7 a i na miejscu trza się zaaklimatyzować . Pokazywać na pewno będę. Zdjęcia na pewno będą super bo i okolica pzepiękna. Kupiłem na wyjazd nowe szkło z AF to będę miał trochę wygody ale swoja lufę też zabieram, tam są takie przestrzenie że bez niego ani róż. U mnie zima się zrobiła już jest 2 cm puchu zrobię dla Was fotki z pierwszego śnigu.
Andziulka
dziękuję ! zapraszam częściej
Sebek
ja lubię każdą porę roku i zachwycam jesienią ! wczoraj wieczorem było -1 wiec niebawem liście pospadają wszystkie...... właśnie śnieg pada !
kasik778
jak się rozrosną będzie fajnie , bo one nisko, a trawy w pionie.
Teraz tylko mi wrzosy "przeszkadzają" kolorystycznie ale u mnie i tak pewnie nie przetrwają....jak co roku
Richie
dziękuję po trzykroć ! miło mi nawet z lekkim spóźnieniem....
Irenko
brzozy uwielbiam, o czym już niejednokrotnie pisałam udręka z nimi, bo liści z roku na rok coraz więcej, ale dam radę. Stojąc z kubkiem kawy przy oknie w kuchni patrzę na ich rozkołysane gałęzie i czuję ogromną radość !
ha, emocjonalnie mówisz............... no właśnie, dla mnie ta nadchodząca zima jest okazją do wyciszenia emocji, ponieważ to co działo się w mojej głowie podczas tego sezonu ogrodowego nieźle mi zryło beret
Oj trafne bardzo trafne
Moniko rabata z kancikami już pięknie wygląda i rosną na niej moje ukochane brzozy A jak bujnie w przyszłym roku, zobaczysz jak będzie pięknie!!!
Klimatyczne zdjęcia, miłorząb niesamowity, Fajnie że odkryłam to drzewo i zastosowałam w swoich projektach. Dzięki temu mogłam polecić go na Ogrodowisku, tak jak i inne sprawdzone drzewa.
Jego popularność rośnie, prawie każdy u nas go ma.
No właśnie - a dlaczego ja go nie mam ???
To samo sobie pomyślała jak zobaczyłam go na zdjęciu.
Aniu a jaką brzozę masz u siebie?, bo ja jeszcze na tropie brzozy jestem.
teraz tak na szybko moje upolowane doniczki z kuleczkami (małymi)
nowy karminiczek, tym razem na jabłuszka
przymiarka koloru czerwonego berberysy w akcji, pomiędzy trzcinnikami
i już jest jesiennie, żółte brzozy, czerwone berberysy.....
aaaaaa Sylwia sory. ja głupia czytam większość z powiadomień @ przeczytałam, że nie będzie nadużciem i czekałam, a Ty edytowałas wpis i dałąś foty. o ja durna blondynka. Jak teraz napisalaś to sobie myślę chyba coś nie halo, cofam się a tam takie piękne foty DZIĘKI
Coś czuję, że na wiosnę zagoszczą nowe brzozy
Elu widzisz, że wszyscy ci doradzają poszerzenie rabaty, co już postanowiłaś będzie dobrze, dopóki nie rozrosną się krzewy można poszaleć z niskimi bylinami i jednorocznymi W temacie brzozy jestem za mam u siebie 3 sztuki i nie narzekam na śmiecenie przecież potrzebujemy tlenu
Masz rację, póki rododendrony się nie rozrosną posadzę wrzosy, ale to wszystko dopiero wiosną, dzisiaj mieliśmy pogodę nieciekawą, a ma być coraz gorzej. A mnie jest szkoda lata...
Elu widzisz, że wszyscy ci doradzają poszerzenie rabaty, co już postanowiłaś będzie dobrze, dopóki nie rozrosną się krzewy można poszaleć z niskimi bylinami i jednorocznymi W temacie brzozy jestem za mam u siebie 3 sztuki i nie narzekam na śmiecenie przecież potrzebujemy tlenu
Masz rację, póki rododendrony się nie rozrosną posadzę wrzosy, ale to wszystko dopiero wiosną, dzisiaj mieliśmy pogodę nieciekawą, a ma być coraz gorzej. A mnie jest szkoda lata...
Wieki całe mnie nie było
Najpierw wpadłam w wir pracy i szkoły
Ktoś musi zawieść dzieciaki na tenisa ,basen i inne przyjemności , do tego dni coraz krótsze, a oświetlenia w ogrodzie brak
A ponieważ pogoda była taka piękna to spakowaliśmy walizki, wzieliśmy 2 tyg urlopu i pojechaliśmy w góry
Cóż to był za widok, piękne złote buki i czerwono-pomarańczowe dęby, do tego klony i brzozy, po prostu raj dla duszy i jeszcze temp. po 20C . Aż żal było wyjażdzać ;-(
Po powrocie Kampinos przywitał mnie całą paletą barw, aż nie mogłam się napatrzeć, nawet moje brzozy nie złoszczą mnie zrzucaniem liści, bo są piękne
...też uwielbiam brzozy...
i też jestem za poszerzeniem rabaty...
sama też będę robić taką przed tujami w przyszłym roku...przewidziałam dla nie ze 2 m
pozdrawiam
Masz rację, 2m to będzie chyba akurat, miło, że wpadłaś