Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Kruklandii 14:38, 16 lip 2020

Do góry
Anabellki jeszcze stojące.

Jeżówkowy las na rondzie nr 1

Na rondzie nr 2 jeżówki już kwitną, ale buszu za to nie ma
Jeżówkowe-Love 14:35, 16 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W glinie rosną mega szybko, w podwórku mam posadzone 7 lat temu miały może po metrze wysokości jak sadziłam
teraz takie
na końcu je widać te najwyższe

tu są po dwie do dołka rok później sadzone

Brzozy rosną nie wiadomo kiedy Usunę jak zobaczysz

Widziałam

Ktoś pisał, że mu brzozy padły i jedną z opcji było właśnie to, że w glinie..

Mówiłam przecież - statystycznie jedno zdanie na trzy....
W Kruklandii 14:31, 16 lip 2020

Do góry
Zdążyłam cyknąć jeszcze przed burzą.
Darcey Bussell w tym roku prawie bez przerwy.

Ninetta żarówa

A tu biedactwo bez liściu już
Ponoć to Shone Maid, ale jakoś nie jestem przekonana.
Przerwa na kawę... 14:21, 16 lip 2020

Do góry
malgol napisał(a)
Oj widzę ,że tawułka , moja ulubiona króluje u Ciebie również Piękna jest Na moich fotach nie wyszła tak jaskrawa,twoja jest obłędna
ja ją też uwielbiam. Dzięki Anuli Zanie ją zakupiłam. A łatwo nie było
Zobacz wynik eksperymentu kolorystycznego - zdjęcie na telefonie to to jedno z powyższych na forum w lekkim powiększeniu. Obok oryginał na rabacie. Zdjęcie po lewej cyknęłam drugim telefonem. Edit - dodałam dla porównania zdjęcie z aparatu po prawej - jest różnica Na telefonie tawułka jest płaska kolorystycznie choć w rzeczywistości górne partie różnią się od dolnych. Tylko to jest magenta, trudno jest to oddać. Żeby było śmieszniej jak zamieniłam telefony to na S pokazał znaczny dysonans między obrazem na ekranie a rzeczywistością i jeszcze większy na zdjęciu. I bądź tu człowieku mądry i próbuj odwzorować kolory Te tawułki u mnie są na otwartej przestrzeni a u ciebie pod drzewami. Inaczej światło operuje.

Ogródek warzywny na balkonie 14:13, 16 lip 2020

Do góry
Polityka, podobno jednoroczna roślinka pochodząca z AU. Dobrze radzi sobie z chorobami i szkodnikami. Dorasta do wys. 40 cm- zobaczymy W Australii porasta suche półpustynne obszary. Wg mnie bardzo ładna alternatywa na południowe balkony i tarasy.

U mnie na razie schnie w mieszkaniu po burzy Szukam jej docelowego miejsca
W samym słońcu 14:11, 16 lip 2020

Do góry
Ale mam rozgardiasz na podwórku. Kostka jest kładziona, co chwila jakaś roślinę wykopują, przed chwilą ja wykopałam evergold 6 sztuk, tawułę,orlika przetacznik i coś tam jeszcze. Skończą dziś to posadzę. Wczoraj cisa przesadzalam.
Wszystko na podwórku jest białe ...
A tymczasem róże które jeszcze zdj zrobiłam przed demolką
Sezon 2017 u Hanusi 14:09, 16 lip 2020

Do góry
Od dziś jestem na tygodniowym wczasowaniu pod gruszą. Komunikaty będą, ale krótkie, bo z telefonu.
Bawcie się dobrze. Jest lato!

Przerwa na kawę... 14:04, 16 lip 2020

Do góry
Kielichowiec Aphrodite nadal w kwiatach i pąkach

Bardzo lubię Rubrum mimo iż jest jednoroczna

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:02, 16 lip 2020

Do góry
Oprócz ćmy bukszpanowej mam również inną... przylepek pomrocznik - żywy patyczek
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:02, 16 lip 2020

Do góry

Przerwa na kawę... 13:55, 16 lip 2020

Do góry
Gosiu, inne są. Muszę o filtrach poczytać bo chyba na tak małej powierzchni ciężko jest cokolwiek pobawić się zdjęciowo.

A wracając powoli do roślinek - tawułka Vision in Red mnie zachwyca
Okrągła rabata klejnotów 13:54, 16 lip 2020

Do góry
Kochani pomóżcie proszę przy zaprojektowaniu rabaty.

Mam idealne miejsce na okrągłą rabatę przy wejściu na centralną cześć ogrodu

Na środku rabaty bedzie niewielkie drzewo bądź iglaste bonsai
Do tego planuje symetrycznie posadzić rośliny zimozielone - bukszpany cisy trzmieliny

Rabata bedzie miała 3,5 metra średnicy i bedzie symetrycznie obsadzona tak, by z każdej strony wyglądała dobrze
A teraz najważniejsze chciałabym, by ta rabata była klejnotem w ogrodzie- by cały czas kwitła i by była bardzo kolorowa i by rośliny tworzyły kilka poziomów od najniższych na obrysie po wysokie byliny bądź krzewy bliżej środka

Jednego jestem pewna - na samym obrysie koła bedą jedyne rośliny jednoroczne - cynie

Napisze wam jakie rośliny chciałabym tam umieścić doradźcie mi co można jeszcze- co by sie sprawdziło.
U mnie rosną niezawodnie liliowce stella d’oro i inne liliowce, lilie tez o dzień dobrze czuja sie w gliniastym podłożu, zastanawiam sie nad pysznoglowkami ale wiem ze trzeba je odmładzać.

Najważniejsze, by rośliny kwitły długo i nie sprawiały problemów i jeszcze by miały ładne liscie, dobrze by było dodać jakieś trawy sle takie o niezbyt głębokim systemie korzeniowym. Roślinki musza zimować normalnie w ogrodzie. Zawsze mam problem z wyższymi roślinami - za mało ich znam.

Pomożecie?

Ogród na wzgórzu :) 13:50, 16 lip 2020

Do góry
Ogród na wzgórzu :) 13:45, 16 lip 2020

Do góry
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:30, 16 lip 2020

Do góry
Kim napisał(a)

Witaj Moniko trawnik nawoziłam ,tyle że u nas pada niemal codziennie z małymi przerwami od ponad dwóch miesięcy ,
Jeden dzień deszcz że woda nie nadąża wsiąkać a potem ostre słońce no efekt właśnie taki jak widać
A co u Ciebie jak tam Twój piękny ogród nie wiem czy zapomniałaś o fotkach z ogrodu

Bożenko, pamiętam , ale tak głupio w nie swoim wątku śmiecić

Zostawiam dla ciebie

Mój ogród pod lasem 13:29, 16 lip 2020

Do góry
A to jakas nieznana trawa...z wyglądu rozplenica? Dogorywała pod dębami, dostałam od kogoś i już prawie miałam dokonać eksterminacji gdy zrobiło się miejsce na rogalowej. Wie ktoś co to za znajda?

Przerwa na kawę... 13:20, 16 lip 2020

Do góry
Na razie ilość komarów po oprysku dwuskładnikowym jest dużo mniejsza. Zobaczymy ile czasu się utrzyma.

A z innej beczki - pobawiłam się dziś w ramach ćwiczeń aparatem. Tak bardzo, bardzo nieprofesjonalnie ale tylko po to aby zobaczyć różnicę w efekcie. Pogoda nas nie rozpieszcza i ogólnie znowu przerabiając rabaty narobiłam bałaganu i nie mam kiedy posprzątać. Oto jego wynik. Porównanie zdjęć tego samego miejsca ze słońcem i bez słońca. Zdjęcia robione koło godz. 10 rano więc już ogólnie za późno na zdjęcia w plenerze.

widać różnicę w głębi?
Mój ogród pod lasem 12:57, 16 lip 2020

Do góry
malgol napisał(a)
Dzień dybry
Kilka fotek wrzuce ,żebyście o mnie nie zapomniały skoro się tak towarzysko rzadko udzielamJakos ostatnio tylko delektuje sie ogrodem więc nie mam za wiele do pokazania.Nie ryję nic nowego więc tylko fotki staroci

Moja ulubiona roslina w rozkwicie.W końcu

Co to jest za roślina ta za Anabelkami? Chyba zbiera się do kwitnienia. To inna hortka czy może sadziec?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 12:42, 16 lip 2020

Do góry
Czas tak szybko biegnie. Po kwitnących ostróżkach i naparstnicach zostały tylko wspomnienia. Rozsiewające się wszędzie naparstnice są jakby wpisane w mój ogród

Moje małe wielkie marzenie 12:24, 16 lip 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies