Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Wśród brzóz i dębów 18:15, 04 gru 2017

Do góry
Witam Basia. Zagladalam do ciebie co chwile, ale ty sie zamknelas na Amen.

Jeszcze sie boczysz. A kto ci kibicowal na forum najbardziej. Kazdy ma inne zdanie.

Nie wiem, czy Czestochowa obchodzi urodziny czy imieniny do czego wam blizej, Źycze wszystkiego dobrego w dniu Barbary, zdrowia i pomyślności.

Pozdrawiam
Ogród pod Górą 18:04, 04 gru 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Efekt mojego dłubania

Pawel jakie pomyslowe i fajne. Wlasciwie caly matertial do zrobienia jest pod reka. Musze eM zatrudnic aby mi wiertarka zrobil kolka w brzozie, sosna tez moze byc i sloiki po musztardzie dijon. Reszta to juz inwencja.
Mozna stroik zawiesic w altanie. Na konce przywiązać sznur - moze bujac jak bedzie wiatr.
W kazdym razie bardzo dobry pomysl i wykonanie.
Ogród Cioci cz. 3 13:56, 04 gru 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jak w bajce piękne czapeczki. Też wstawiłam wczorajsze robione wieczorem ale z osiedla. Na działce bedę jutro. U nas teraz +1, na wsi pewnie -2 taka jest różnica w temperaturze między miastem a wsią.

Elu wczoraj byłam w Warszawie u córki. Śniegu prawie nie ma. U mnie już z 30 cm leży i sypie nadal
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:47, 04 gru 2017

Do góry
Ja tez bardzo malo ogladam, ale zerkam przy robotach domowych szczegolnie przy gotowaniu. Tv to zlodziej czasu niestety jeszcze internet . Kiedys tez mialam na wszystko czas teraz mam ciagle braki.

Zrob fote tej torby i pokaz.
Ogród Małej Mi 2017 09:42, 04 gru 2017
Do góry

Kazdy robi jak uwaza jak mu wygodniej. Ja tak robie jak podalam mam duzy kompostownik, nawet 2-3 sezonow moge skladac wszystko co sie da. Nie mulczuguje i nie zostawiam skoszonej trawy bo tworzy sie filc.
Traktorek dobrze kosi wyrzuca kuper przy kompostowniku.

widze, że temat trawy sie wywałkował już)) ale dobrze bo jest nic porozumienia )) każdy robi tak jak uważa i na ile mu czas pozwala no i przede wszystkim chęci ...bo jest szereg prac których po prostu nie chcemy robic i je eliminujemy z własnego zycia ...albo zlecamy innym jak juz trzeba
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:38, 04 gru 2017

Do góry
Basiu wszystkiego dobrego przede wszystkim zdrowia i pogody ducha.

Ogród Małej Mi 2017 08:41, 04 gru 2017

Do góry

Kazdy robi jak uwaza jak mu wygodniej. Ja tak robie jak podalam mam duzy kompostownik, nawet 2-3 sezonow moge skladac wszystko co sie da. Nie mulczuguje i nie zostawiam skoszonej trawy bo tworzy sie filc.

Ela.... masz rację całkowitą... we wszystkim.
Nie neguję kompostu, nie neguję posiadania kompostownika.. sama takie posiadam.

Piszę tylko, że nie mam warunków do robienia kompostu z trawy. Z wielu powodów..

Nie jestem zwolennikiem rzucania skoszonej trawy na rabaty.. wymieniłam powody...

Super, że masz tak duży kompostownik. Super, że masz warunki do kompostowania trawy. Dobre wiesz, że do tego potrzeba dużo miejsca, siłę do przerzucenia tego, czas by podsuszać tę trawę i miejsce gdzie to robić. Trawę trzeba mieszać z innym materiałem.. mam tego za mało w stosunku do ilości koszonej trawy..
W moim ogrodzie zagospodarowałam wszystko i nie mam ochoty wywalać kawał ogrodu by robić kompostownie trawy i hodowlę ślimaków. U nas jest wielki problem ze ślimakami nagimi.. wstrętne nagusy, ślizgacze są wszędzie.. a taki kompost to dla nich prawdziwa wylęgarnia. Nawet gdyby miała czas, i siłę, i miejsce to z powodu ślimaków nie będę kompostować.

Mirkowy ogród (początki) 21:46, 03 gru 2017

Do góry
Mirus bobry panosza sie wszedzie. Duze szkody tez robia w Zalesiu nad stawami.

Anka te sadzonki teraz korzeni nie wypuszcza, ale wiosna skoro slonko przygrzeje to juz sa w ziemi i soczki rusza.
Mnie to sie pecherzyca czerwona wiosna zrobie sadzonki.
Ogród z uśmiechem 21:29, 03 gru 2017

Do góry
Ladne te drabinki, tylko u mnie koty sasiadow by pod jimi zasadzki robily wiec to odpada. W tym tygodniu musze cos wymyslec aby na tarasie cos zainstalowac.
Ogród z uśmiechem 21:20, 03 gru 2017

Do góry
Jola duzo roslin wytrzepalam ze sniegu, będzie dzisiaj mroz wiec zlodowacialy snieg to pewnik ze połamie rosliny.

To nie celebrytki tylko celebryci. Pisalam w zeszlym roku, ze celebrytki u nas nie zimuja odlatuja. Przylatuja wiosna na gotowe kazdy sikor buduje gniazdo na jej przywitanie.

Foty piękne nie zaleznie od płci.

Widzisz one madrzejsze od nas. My budujemy wspolnie.
Ptasi gaj 21:10, 03 gru 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Elu, mam tak samo jak u Ciebie Śnieg mokry, ciężki na wszystkim. Trochę pościągałam ale z bylin i mniejszych krzaczków nie Traway dzisiaj wydłubywałam i wiązałam ale tych malych nie dałam rady.

Tez chodzilam i otrzebywalam co sie dalo. Balam sie, ze jak ten ciezki mokry snieg zmarznie. I dobrze zrobilam bo juz jest -1 w miescie to tam bedzie juz ok -3 a rano jeszcze wiecej. Zlodowacialy snieg lamie wszystko.
Ptasi gaj 21:05, 03 gru 2017

Do góry
Mam bardzo duzo wody na dzialce, ale wszedzie tak jest pola stoja w wodzie.

Krety uciekaja na gorki maja kanaly pozalewane nigdy tutaj kretowin nie mialam.

Kazdy dolek wypelniony. Do suchych oczek nie doszlam bo woda do kolan.
Jutro znowu ma padac snieg.

Z traw zrobily si palmy. Musze jeszcze powiazac bo sie polamia i wiatr rozsieje.

Ogród Małej Mi 2017 20:47, 03 gru 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ela... trawy zmulczowanej bedzie 5 workow a niezmulczowanej 20. Do suszenia trawy trzeba by ja zostawic skoszona a potem zgrabic. W przydomowym ogrodzie brak placu na suszarnie trawy. Pomijam grabienie.... zmielone galezie i inne wypelniacze tez trzeba gdzies trzymac...
Zmulczowana trawa jest nie do suszenia.
Jakbym miaka grabic moj ogrod po kazdym koszeniu to bym go sprzedala... nue na moje sily.
Natomiast czesto zostawiam zmulczowana trawe na trawniku... bez zbierania. Wada...pies te trawe na futrze wnosil do domu.

Ptasi gaj 18:25, 03 gru 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie aura podobna, zimno a jeszcze nie wszystkie róże okopczykowałam.

Jestem tak wk...., ze sje nje dobrze robi mam polamane tuje i jalowce taki ciezki snieg.

To dowod tawuly lezace powinny tak sterczec jak ta pierwsza.

Ptasi gaj 15:14, 03 gru 2017

Do góry
Ja po tej jednodniowej zimie mam tyle wody na dzialce, ze wiosna to nic jeszcze tyle wody nie miałam.

Tyle snjegu, ze pod ciezarem mam duzo polamanych roślin. Ide zrzucac snieg mokry z tawul.

Ogród Małej Mi 2017 13:05, 03 gru 2017

Do góry
Bo kosic i kompostowac trawe to trzeba wiedziec kiedy i jak nie zgodze sie z Justyna.
1-1,5 godziny koszenia to u mnie 30 workow.
Kosze trawnik co tydzien i trawa nie kwitnid mozna smialo ja kompostowac. Nie kompostuje sie trawy od razu po koszeniu trzeba ja wysypac i rozgarnac aby troche przeschla na nastepby dzien dopiero wrzucam do kompostownika i przykrywam folia aby nie namokla. I to cala filozofia kompostowania jak wrzucisz do kompostownika zielona to zgnije. Trzeba ja niestety wtedy w kompostowniku przerzucic.
Przy kompostowaniu tzw połsiana to rzucam specyfik do kompostowania, wpuszczam tez dzdzownice ze spodu kompostownika. Odpady z domu tez sie przydadza obierki, skorupy z jajek, wytlaczanki po jajkach. Zmielone galezie.

Od kilku lat dokarmiam glebe kompostem i nie widze roznicy w wiekszej ilosci chwastow po komposcie.

Ogród za grosze 12:45, 03 gru 2017

Do góry
Witam Ewo to amarylis jakas odmiana?

Jak widzialas tak pieknie bylo ale juz po wszystkim. Sniegu troche ale jest niezle +2 bez wiatru da się wytrzymac.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 10:57, 03 gru 2017

Do góry

Jak w bajce
pozdrawiam
Z ogródka na wsi 00:04, 03 gru 2017

Do góry
Radziu jest jeszcze u nas trochę sniegu w mieście nie widać juz chlapy. Dosyć ładna pogoda wieczorem była teraz +2 stopnie więc nie jest zimno.

Odnośnie rodziców jak pisałam na prv mam tez takiego synka jak ty. I coś wiem o jego pomysłach też się nie zgadzam z wieloma że nie raz z siebie wychodzę.

Twoi rodzice wiedzą co dla ciebie dobre co masz robić czego nie. Na pewno nie chcą zakazami i nakazami zrobić ci krzywdy. Miałeś poprawić jakiś przedmiot to go popraw bo jak się nazbiera nauki to potem będziesz gonił.
Nauka jest najważniejsza bo z tego będziesz miał w przyszłości profity.
Ogród to tylko hobby. Hobby wykonuje się w czasie wolnym od pierwszoplanowych zajęć.

Oj jak ja bym chciała, żeby mój miał takie zainteresowania, ale niestety woli grać w gry komputerowe w czasie wolnym. To dopiero mnie wkurza.

Pozdrawiam

Elu, ale o tym że mam poprawić to ja sam wiem i sam chcę to zrobić. Chodzi o to że termin poprawy jest dopiero w przyszły piątek i choćbym padł krzyżem na korytarzu to nauczycielka tego nie zmieni, więc co ma ten weekend wspólnego z poprawą??? Poza tym i tak uczę się zawsze max dwa dni przed sprawdzianem bo wcześniej nauka mi nie wchodzi~ ale o jestem za bardzo rozleniwiony albo uczę się na coś innego... ale zakończymy już ten temat

Elu, do ogrodu teraz nie gonię pogoda nie ta A i nie chce się mi się w nim robić

Fajnie ze masz taką...nazwijmy to w miarę ok pogodę

Pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:55, 02 gru 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Elu to byly obchody 100 lecia wydawnictwa, ktore pisze dla Rolnikow. My prenumerujemy dwutygodnik "Landwirt" (Rolnik). Wydawca postanowil nie swietowac z politykami tylko z czytelnikami. Dostalismy zaproszenie i skorzystalismy. Wszystko bylo darmowe od przejazdu autobusem (tylko sami musielismy 40 km do przystanku dojechac) po jedzonko i wyklady. Do tego dostalismy reczniki dwa i pamiatkowa fotke W sumie byly 3 takie autobusy czytelnikow, jeden z Bawarii dwa z Austrii.

A to widzisz! Myślałam, że to jakiś kurs a to obchody setki, to wiekowy już ten dwutygodnik. Niemcy zawsze mieli tradycje. Dobry ten wydawca, że zaprasza i gości w Austrii. Pewnie, dobrze że skorzystaliście zawsze to wymiana doświadczeń i poznanie innych ludzi.
U nas dzisiaj pewien ksiądz ze znanej rozgłośni tez obchodził jubileusz i pozapraszał rządzących i babcie z kopertami.

Dzisiaj w TVN pokazywali jarmark w Norynbergii i zapraszali Polaków aby przyjechali, że jest bezpiecznie.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies