Madżenko, przeczytałam zaległości, gębulę rozdziawiłam, ale tylko pozdrawiam serdecznie.
Mam od kilku dni kłopotów bez liku, nie chce mi się nawet nic pisać.
Wybacz i buziak
Ja nie wiem do końca, co Szefowa miała na myśli. Bo rośliny, które zaproponowała, generalnie mi się podobają.
Ale ten projekt Gosiaka (wybacz, Gosiu) zbyt nudny jest. Wiem, że zasada powtarzalności... ale tu jest tych samych nasadzeń za dużo. Tzn. za długo.
No i Admiration jest ładny, ale czy Ty chcesz mieć bordo na tej rabacie w takiej ilości?
O rany, to się porobiło! Nic złego nie zrobiłaś i nikogo nie obraziłaś (mnie w każdym razie nie)
Nie odebrałam tego co wcześniej napisałaś, jako atak (na kogokolwiek).
Zrozumiałam, że chodzi Ci o Twoją chatę (i szopkę)
Ale uważam że się mylisz. I dlatego pozwoliłam sobie Tobą potrząsnąć, bo uważam, że tego potrzebujesz.
Ale chyba za mocno potrząsnęłam...
Nie zadręczasz mnie Zakazuję Ci tak myśleć!
Wiemy, jak deprymujące i stresujące jest zdecydować się na coś konkretnego w tym natłoku pięknych roślin. Wszyscy tu przez to przechodzimy lub przechodziliśmy. Pomożemy Ci przez to przejść, ale pamiętaj, że decyzję i tak musisz podjąć sama
Madżenka, tak sobie wczoraj w ogrodku grzebałam, kwiatki przesadzając żeby miejsce na nowe zrobić i patrząc na kapustę (bergenię) uświadomiłam sobie, że uwielbiam Twój ogród także dlatego, że masz tam m.in. takie rośliny. Takie niby zwykłe, przez niektórych niedoceniane.
No i ten karmnik, co to kiedyś myśłalam, że chwastem jest.
No, taka mnie refleksja naszła i chciałam się z nią z Tobą podzielić
Buziam
Tess jakże mi miło, że chciałaś się taką refleksją ze mną podzielić
Tak jak inni bergenie, tak ja kiedyś żurawek nie doceniałam
Myślę, źe o urodzie ogrodu decyduje ilość nasadzeń tego samego gatunku. Dlatego mam duże plamy tych samych roślin i dopiero teraz czuję, ze właśnie to decyduje o harmonii w ogrodzie
Zaraz harmonia.... a jaki perkusikowy chaosik to co??? Perkusja dobre tło i rytm... . błogi spokój do poniedziałku.. kocham wieczór piątkowy....
Piątek tygryski lubią najbardziej
Chasik stworzyć też trzeba umiec
To się porobiło
Spalam się z ciekawości, czym ona, ta conika (oj, wiem, że to rodzaj męski, bo świerk) Ci podpadła, ale już i pytać nie będę, bo odpowiedzi jakieś wymijające padają
A tak zasadniczo, to ja przyszłam powiedzieć co następuje:
Kobieto Małej Wiary! (we mnie)
Jak mogłaś choćby przypuszczać, że po prawie pięciu miesiącach mojej obecności na Ogrodowisku mogłabym chcieć zostawić obrzeża palikowe????
(foch)
Oj tam zaraz podpadla, inne stozki som ladniejsiejsze
Tessi, w zyciu nigdy, ja nie chcialam fo pa popelnic ( ) i tak delikatnie zagadalam coby grunt wybadac. Nosz wiem, ze Ogrodowisko edukuje. Nie kcialam Ciem zdenerfofac Fybacz
Madżenka, tak sobie wczoraj w ogrodku grzebałam, kwiatki przesadzając żeby miejsce na nowe zrobić i patrząc na kapustę (bergenię) uświadomiłam sobie, że uwielbiam Twój ogród także dlatego, że masz tam m.in. takie rośliny. Takie niby zwykłe, przez niektórych niedoceniane.
Buziam
Myślę, źe o urodzie ogrodu decyduje ilość nasadzeń tego samego gatunku. Dlatego mam duże plamy tych samych roślin i dopiero teraz czuję, ze właśnie to decyduje o harmonii w ogrodzie
Zaraz harmonia.... a jaki perkusikowy chaosik to co??? Perkusja dobre tło i rytm... . błogi spokój do poniedziałku.. kocham wieczór piątkowy....
Buziam