Kasik, a możesz dać wymiary tej rabaty a najlepiej jakiś szkic?
Bo sie wymądrzyłam na podstawie pierwszego zdjęcia (tego z kulami).
A teraz widzę, że ta rabata dość szeroka jest, a i odległość pomiędzy tujami chyba spora.
Czyli trzeba by to jakoś wypełnić czymś wyższym. Propozycja Gosiaka - dobra jest
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ulu strasznie ci dziękuję za zaangażowanie, zwłaszcza, że wiem, że nie jest wcale tak prosto tu coś wymyślić te zdjęcia z Danusinych realizacji są boskie jeszcze gdybym to ja tak umiała łączyć ze sobą rośliny
Wrzosowisko Danusine (ogród z lustrem)
Nie twierdzę, że byłoby mu tu dobrze, ale jest cudne, prawda?
Aż mi się chciejstwa włączyły
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tess wrzosy mam już w dwóch miejscach, ale co będzie jak mi przemarzną? ja poproszę w naszym drogim kraju o łagodne zimy, poprzednia narobiła mi mnóstwo strat w ogrodzie
Danusine wrzosowisko jest boskie, oglądałam tą realizację, pomarzyć tylko można...
Witaj Kasiu, widzę, że planujesz i życzę Ci, abyś wybrała najlepszą opcję. Tutaj każdy ma jakieś preferencje i radzi to co mu się podoba najbardziej, a ty wybierzesz to co Ty lubisz. Nie wiem czy dokładać swoje trzy grosze, bo każdy lubi coś innego.
Mnie by się podobała rabata kwaśnolubna Azalie japońskie, które są niskie, pięknie kwitną wiosną, jesienią się przebarwiają, wrzosy i wrzośce, trawki, ale to tylko taka dygresja... ja po prostu lubię jak mi kwitnie.