Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

monteverde 23:41, 22 paź 2012

Pozdrawiam członkinie ogrodowo niepoczytalne
Slawko 23:54, 22 paź 2012

Ozz napisał(a)
Może być Citro

No to krytykuj:

Wersja 1 z runianką (albo czym innym) z przodu i pod Horti (na deklu hortensja pnąca, przed bukszpanami Hakone)

Wersja 2 - bez runianki z przodu (widziałam, że dużo masz tych citronelek , ale... z kopytnikiem w roli głównej między żurawkami

Nie upieram się przy proporcjach tych żurawek z przodu - może być np. więcej bordowej i pomarańczowej w wersji 2, lub delikatnie inny układ - w zależności jak będzie lepiej na żywo wyglądać.
Ten miskant co siedzi ,,na kulce" tro trochę w prawo bardziej powinien być - za hakone, chyba żeby zostawić dwa duże miskanty z tyłu (tak jak są), a ten jeden zamienić na dwa średniej wielkości za Hakone (wtedy przejście będzie łagodniejsze).

W jakim to programie zostało wykonane, bardzo interesujące Wracając do ogrodu...no powstaje piękny ogród...nie ma co pozdrawiam
monteverde 00:01, 23 paź 2012

Tess napisał(a)

Podobają mi się Tess przeobrażenia mam takiego zawilca ale pełnego świetnie się sprawuje w cieniu, tylko musi mieć stale wilgotno a Magical Candle jest b. fajna pozdrawiam

Dziękuję, Aniu
A ten zawilec pełny jaki ma kolor? Może w przyszłości zrobimy machniom?

Buziam

Biały chętnie
Tess 08:44, 23 paź 2012

Kochani, naprawdę dziękuję, że mnie odwiedzacie.
To podtrzymuje mnie na duchu

Nieszko - też myslałam już, że te skróty trzeba jakoś zewidencjonować, bo siem gubiem

Madźenko - no żyję Ale trauma - ta co to wiesz, ale nie pisz tutaj - mnie zdołowała na obecną chwilę

Aniu monteverde - buziam

Sławko - miło mi Cię powitać w moim ogrodzie Dziękuję za pochwały, zobaczymy, jakie będą rezultaty, na razie się bardzo staram, żeby było pięknie

Ev - będę rozmnażać, jesli tylko szczęsliwie przeżyje zimę
Dostaniesz. Jesli się upomnisz/przypomnisz, bo wiesz... ta przypadłość

Muszę koniecznie gdzieś uszabrować liści, bo nie mam czym okryć roslin na zimę
grupa_trzyma... 09:34, 23 paź 2012

monteverde napisał(a)
Pozdrawiam członkinie ogrodowo niepoczytalne

Podoba mi się!
Milka 11:45, 23 paź 2012

HA, ha, mnie też się podoba! Tereniu, dawaj jakieś fotki, bo z lektury wiem, ze nieustannie coś tam robisz
kasik778 19:46, 23 paź 2012

Tess napisał(a)
Ależ skąd!
Usunę. Już usuwam sukcesywnie (obrzeże było na przykład na tej rabacie hortensjowej).
Tylko robię to sukcesywnie i pomalutku, bo o zdrowie psychiczne mojego M. muszę dbać
Oswajam go pomalutku z coraz większą ilością usuniętych obrzeży

No i czas mnie trochę goni - więc w pierwszej kolejności usuwam tam, gdzie robię nowe nasadzenia.
Do wiosny wyrzucę wszystkie.

też miałam pełno rollborderów na wiosnę chciałam się ich pozbyć i nie wytrzymałam, zaczęłam od usunięcia jednego i tak poszło piorunem, w godzinę prawie wszystkie zostały wyrwane
Ania 23:43, 23 paź 2012

Mnie też urzekła rabata hortensjowa i te duże cyprysy /chyba?/
grupa_trzyma... 23:53, 23 paź 2012

Tessi, jestem i pozdrawiam!
Tess 09:20, 24 paź 2012

Irenko, fotki dopiero w weekend mogę zrobić, bo w inne dni docieram do domu ciemną nocą
Zrobię, ale w zasadzie wszystko - oprócz długiej rabaty wzdłuż domu - juz pokazałam. No, przed zminami pokazałam, bo i limkową trochę zmieniłam (o czym już meldowałam) i misz-maszową trochę zmieniłam (o czym nie pisałam)

Kasik - no ja też już usunęłam część, a przed zimą usunę resztę Tylko muszę kwiatki wszystkie najpierw posadzić, bo jeszcze mi trochę zostało Wymyśliłam już, jak i gdzie je wykorzystam te rolbordery (spoko, nie będą obrzeżem rabat).

Aniu, dziekuję

Aguś (Grupo) - buziam I jeszcze raz

Meldunek z ogrodu:
Posadziłam wczoraj trochę roślin (kilkanaście).
A na dziś przygotowałam już czołówkę
Mus trzeci bieg włączyć, bo u mnie dziś znowu poniżej zera było...