Tez mam jeszcze troche kosmetycznych robot przede wszystkim skalnik jeszcze oczyscic z lisci, aby zima nie zbutwialy nie pada wiec będzie mozna jeszcze troche porobic.
Na rozach pnacych jeszcze duzo lisci wiec sprzatanie pewnie wiosna.
Bogdziu te swierki to specjalnie aby oslonic od wschodnich wiatrow. W przyszlym roku bedziemy je przycinac aby mialy wiecej swiatla.
Posadzone sa , tak, ze maja caly dzien swiatlo. Trudno jak beda zrzucac igly to bedziemy ciac.
U nas trzy dni byly ladne czwartek slonce pieknje swiecilo i cieplutko bylo teraz juz sie zepsulo wszystko pada troche.
Coz poradzic koniec jesieni i nadchodzi zima.
Dzisiaj sie bardzo i to bardzo urobilam. Zdjelam siatke z liscmi z oczka, wybralam liscie lilii. Jutro jeszcze musze wrzucic styropian, szyszki olszyny i to wszystko.
Odkurzylam moje zwiry, zostalo jeszcze pol skalniaka ale trudno albo jutro albo wiosna. Liscie pozbieralam. Kosilam. Em nie mogl mi dzisiaj pomoc wiec ledwo nozkami powlocze.
Ma byc chlodniej, dzisiaj dosyc ladna pogoda, teraz pada.
Bawarka u ciebie tez pieknie. Wiosna poczatek lata jak kwietna twoje powojniki Rubensy to mozna patrzec i patrzec oczy sie nie mecza.
Chetnie bym tez takie posadzila, ale u mnie nie ta strefa wiec sadze takie rosliny aby daly rade zima. Mam duzo roz, horty, hoiny kanadyjskie, swierki i ulubione sosny czarne i zwykle.
Pozdrawiam
Haniu dawno tak zle nie wspominalam tej jesieni, mokra, chlodna,. Dzisiaj u nas jak na listopad bylo cieplo 12 stopni bezwietrznie ale wilgoc w powietrzu czuc. Ziemia tez nasiaknieta bardzo mam w jednym rogu dzialki bagno wiec czekam na mroz jak na zbawienie.
Milej niedzieli.
Dorotka nie mam sumienia wycinac posadzone swierki a mam ich 35 szt bardzo ladne troche za długie szpice ale jak dobrze rosna to sie ciesze.
Kazdego roku przywoze choinki od sasiadow do posadzenia.
W tym roku miala 3 szt wypuszczaly w kwietniu nowe odrosty przyszedl mroz w maju i szlak je trafil. Zreszta nie tylko te choinki.
Zmarzla mi rowniez ta sosna wszystkie igly opadly w kwietniu byla zielonkutka juz soki ruszyly i przyszedl mroz. Rosnie wypuscila ale srodek łysy.
Basiu to berberys julianny. Powinien byc caly taki czerwony, ale nie jest nie wiem od czego to zalezy. Mam 2 szt nie traci lisci na zime. Jeszcze mam troche inne zaraz zrobie foto to wstawie.
Haniu witam. W tym roku nie posadzilam cukini a to ze wzgledu na byle jaka wiosne i potem przymrozki. Wiem, ze kwiaty dyni, cukinii sa jadalne, ale zawsze mi szkoda tych kwiatow lepiej jak wydadza owoce.