Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kiedyś będzie tu ogród 18:30, 11 lis 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Elu widziałam fotki, dziekuję. Poszukuję miskanta o delikatnej budowie, z jasnymi (białymi, biało-srebrnymi) wiechami w całym cyklu.

Kasiu w rzeczywistości jeszcze bardziej, choc słonka mało. Jesieniż takie rosliny się docenia. Mus jeszcze takich dereni jak u ciebie poszukać.

Łucjo witam serdecznie. Ja wczoraj buszowałam u ciebie, ale niestety mój internet nie pozwolił na wpis. Poza tym musiałam szczęke pozbierać jak przeczytałam ile masz róż... Tylko nie znalazłam informacji jak duży masz ogród... Gorąco pozdrawiam i... do poznania jutro...

Watpie czy taki miskant dostaniesz, ale bede miala na uwadze. Jakbys napisala jaki ma miec rozmiar,bo czesto szperam w trawach. Mam ksiazke o trawach to spojrze.
Mirkowy ogród (początki) 18:25, 11 lis 2017

Do góry
Mirka zajrzalam jeszcze u ciebie na str 561 aby porownac. Wiec moim zdaniem u ciebie sa serby szerokie. Te waskie inaczej wygladaja od spodu.

Jestem jeszcze n dzialce mam tutajmdom to mam schronienie. Zycze aby w przyszlym roku o tej porze nie musia.abys wyjezdzac w taka pogode.

Cos tam dzisiaj zrobilam ale nie za duzo pogoda taka jak u
Ciebie.
Ptasi gaj 18:13, 11 lis 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Fakt, na cieplejsze dni to juz nie ma co liczyc. I tak nie jest źle tej jesieni, tylko raz przymrozek był do tej pory ( wielkopolska). Codziennie powyżej 5st. , tak przeważnie 10st, 13st, 7st i tak się kręci temp. na plusie.

Nie bylo jeszcze mrozu. Ale jesien deszczowa. Temperatura kreci sie ok 10 stopni wiec pod tym wzgledem ie mozna narzekac.
Brzozy przez wiatry szybko zaczely tracic liscie, ale tez dlugo sa jeszcze na drzewach, wkec jeszcze smieca.
Wstrzymuje sie z odkurzaniem, bo jeszcze mam liscie na drzewach.
Ptasi gaj 18:07, 11 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Dzięki za foto.Serby piękne znasz odmiany? One u ciebie na os.rosną?Ja bym chciała żeby moje rosły tak jak ten grubszy.Jak będą rosły zobaczymy.
Wróciłam z działki nic nie zrobiłam,jak zajechalismy zaczęło padać i po robocie.Może jutro się uda,mam Dalie jeszcze nie wykopane.Pozdrawiam Świątecznie ☺

Mnie tez sie te szersze bardziej podobaja. Te serby posadzone pod moim oknem na Ursynowie. Szerszy ma 16 lat jak sie wprowadzilismy to syn kupil gdzies ok 60 cm i tak urosl. Ten waski kupilam ok. 6 lat temu myslałam, ze to taki sam jak te szerszy a tu masz waski w drugim roku urosl ponad metr.

Ja tez jestem jeszcze na dzialce, przechodzily nawalnice ale cos tam zrobiłam w przerwach. Jutro ma byc podobno lepiej.
Ptasi gaj 17:39, 11 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Daria a na co tu czekać. Zima bliżej niż dalej. Dzisiaj wybrałam się w tym samym ubraniu co wczoraj i wróciłam zmienić kapotke i nakrycie głowy tez wzięłam
Wiatr zimny wieje.

Fakt, na cieplejsze dni to juz nie ma co liczyc. I tak nie jest źle tej jesieni, tylko raz przymrozek był do tej pory ( wielkopolska). Codziennie powyżej 5st. , tak przeważnie 10st, 13st, 7st i tak się kręci temp. na plusie.
Ptasi gaj 12:29, 11 lis 2017

Do góry
To dla Mirki obiecałam pokazać serby wąski i szeroki.

Dzięki za foto.Serby piękne znasz odmiany? One u ciebie na os.rosną?Ja bym chciała żeby moje rosły tak jak ten grubszy.Jak będą rosły zobaczymy.
Wróciłam z działki nic nie zrobiłam,jak zajechalismy zaczęło padać i po robocie.Może jutro się uda,mam Dalie jeszcze nie wykopane.Pozdrawiam Świątecznie ☺
Mirkowy ogród (początki) 12:22, 11 lis 2017

Do góry
Mirus wstawilam te serby u siebie zobacz od ostatniej str 2-3 wstecz.

Ja tam tez lubie jak jest cieplej ale dzisiaj nawalnice przechodza wiec nie specjalnie roboty.

Pozdrawiam swiatecznie.
Elu właśnie z działki wróciłam bo zaczęło padać. Nic nie zrobiłam a miałam Dalie wykopać. Może jutro się uda coś zrobić ,a jak nie to eM na tygodniu wykopie.
Idę do ciebie☺
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:02, 11 lis 2017

Do góry
Swiateczne pozdrowienia. Milus odpisze juz przemyslała wszystko.
Mirkowy ogród (początki) 12:00, 11 lis 2017

Do góry
Mirus wstawilam te serby u siebie zobacz od ostatniej str 2-3 wstecz.

Ja tam tez lubie jak jest cieplej ale dzisiaj nawalnice przechodza wiec nie specjalnie roboty.

Pozdrawiam swiatecznie.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:57, 11 lis 2017

Do góry
Witam. Miedzy domami ogrod to jeszcze ma troche lisci i mnie juz pojedyncze.

Tak u mnie jeszcze sporo zielonych liści a nawet kwitnie jednym pięknym różowym kwiatem hortka ogrodowa
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:55, 11 lis 2017

Do góry
Witam. Miedzy domami ogrod to jeszcze ma troche lisci i mnie juz pojedyncze.
Ptasi gaj 11:52, 11 lis 2017

Do góry
SWIATECZNE POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH.

OBY W NASZYM KRAJU DOBRZE SIE DZIAŁO.
Z ogródka na wsi 00:12, 11 lis 2017

Do góry
Witam Radziu trzysetke pewnie konczę.
Radziu ales sie tym wpisem u mnie popisal, nie czytasz wpisow i nie zagladasz u mnie trawy powiazane juz w czwartek, wczorej wstawilam foty.

Oj wskoczylam na 301.

Elu, może Ty ty uważasz to za wtopienie się, ale ja tak tego nie odebrałem . Ominąłem po prostu niechcący stronę i tyle, a zawsze bardziej interesują mnie zdjęcia. Ja nie zaglądam bo nie mam kiedy ( w tygodniu nie ma mnie prawie w ogóle na O a weekendy powiem szczerze że rzadko chodzę po wątkach bo pod koniec tygodnia to już nic mi się nie chce) ale Ciebie też dawno u siebie nie widziałem. Zaglądasz chyba dopiero wtedy jak ja się odezwę
Z ogródka na wsi 00:04, 11 lis 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Dzisiaj powiązałem prawie do końca trawy-zostały jeszcze dwie, powiedzmy dwie i pół

Temu miskantowi pędzle zagiąłem do środka i wyszła taka hmmm nie wiem nawet co to

Takiego małego kikutka tez zrobiłem

Rozchodnik dalej fajnie się trzyma

A proso obok zrobiony w palemkę

To moj wpis w srodku tekstu napisalam. Radziu a co ty te trawy tak omotales. Takie dlugie szyje jak u zyrafy. Fajnie to wyglada tez ci sie chcialo.

Po przycięciu, wykopaniu, związaniu roślin widzę wszystkei niefajne dla oka niedoróbki Jakieś kawałeczki gruzu czy czegoś tam, porozrzucane resztki kory... Na wiosnę ogarnie się wszystko, złapałem lenia, teraz byleby tylko zrobić co najważniejsze a reszta niech sobie zostanie i trzyma się jakoś przez zimę
Z ogródka na wsi 23:54, 10 lis 2017

Do góry
Witam Radziu trzysetke pewnie konczę.
Radziu ales sie tym wpisem u mnie popisal, nie czytasz wpisow i nie zagladasz u mnie trawy powiazane juz w czwartek, wczorej wstawilam foty.

Oj wskoczylam na 301.
Ptasi gaj 23:52, 10 lis 2017

Do góry

Radziu wyszlo szydlo z worka nie zagladasz na strony tylko sie pytasz. Wszyscy widza, ze powiazane, a ty sie pytasz.
Ja za nim cos napisze u kogos przegladam jego watek co najmniej 5 str wstecz jak mnie zainteresuje to i wiecej.

Ja rowniez pozdrawiam.

Elu, uwierz mi na słowo że przeglądałem strony w tył, widocznie musiałem nie kliknąć na stronę na której są zdjęcia powiązanych traw ( zazwyczaj nie klikam na strzałkę tylko na numer stron. Widziałem przebarwiające się pęcherznice i trawy które nie były jeszcze powiązane. Gdybym, widział że są to bym się nie pytał...a co do czytania to przyznaję się że zazwyczaj zwracam większą uwagę na obrazki.

Na regularne zaglądanie nie mam czasu więc wybacz że nie byłem na bieżąco z tym co wśród traw piszczy
Ptasi gaj 23:43, 10 lis 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu, co tam? Wiązałaś już trawy? Czy może dopiero się przymierzasz?

Pozdrawiam

Radziu wyszlo szydlo z worka nie zagladasz na strony tylko sie pytasz. Wszyscy widza, ze powiazane, a ty sie pytasz.
Ja za nim cos napisze u kogos przegladam jego watek co najmniej 5 str wstecz jak mnie zainteresuje to i wiecej.

Ja rowniez pozdrawiam.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:02, 10 lis 2017

Do góry
Witam Aniu dawno nie byłam a tu takie przysmaki dyniowe. Też lubię dynie. W tym roku przez tą fatalna wiosnę zapomniałam posiać słonecznik, dynie i cukinię.
Cukinią się ujadamy co prawda nie przepadam za nią, ale reszta domowników codziennie by jadła.
Z dyni robię zupę z imbirem jak i dżem z pomarańczą są bardzo dobre.

Masz piękne chryzantemki (czyli tzw. dąbki). Ta różowa jak 3 lata przezimowała to i następne przezimuje. Ja też w tym roku kupiłam w szkółce dano mi głowę, że przezimują to zobaczymy, ale na wszelki wypadek dobrze okryję liśćmi.

Witaj Elu!
I ja lubię dynie, pod różnymi postaciami.
Oj szkoda,że ci się zapomniało o dyniach i cukiniach.Ja nie wyobrażam sobie bez nich jesieni i kuchni.Dżemu nie robię.Nie ma amatorów w domu na niego.Ale grilowane, , czy zupki-kremy, czy faszerowane, czy w cieście, to już tak.To pychotki.
Jeszcze z fetą grilowana jest pyszna.Może jutro na kolację zrobię.
Tak, mam już kilka chryzantem, które przezimowały.Dlatego i w tym roku pokusiałm się o kupno, następnych.
I zobaczymy czy się uda z nimi.

Ogród z uśmiechem 21:31, 10 lis 2017

Do góry
Jolu jesteś mistrzynią w robieniu fot ptasich. U mnie też co nie miara ptactwa gwiżdża jakby się wiosna zbliżała. Sikor też bardzo dużo. Trwają jakieś dziwne gonitwy w locie. Dzięcioły też po drzewach stukają.
Ale nie mam czasu nawet zrobić fot. Sprytna jesteś dałaś papu i robisz foty.

Powiązałam już trawy bo były suche, a pogoda różna może lać i co ja potem z tym wszystkim zrobię.
Wstawiłam foty moich matroszek jak chcesz to zobacz.

Ha Jak widzisz spryciula jestem
Zastanawiam się nawet czy nie za wcześnie sypię ziarna. Zamiast szukać jedzenia to od rana czekają na moje dostawy
Byłam już u Ciebie
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:11, 10 lis 2017

Do góry
Nic nie rozgoni jeszcze przywieje cos gorszego. U nas szaro buro i ponuro od kilku dni. Wiec ciesz sie takimi chmurkami jak na focie.

Ela, ty optymistko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies