Watpie czy taki miskant dostaniesz, ale bede miala na uwadze. Jakbys napisala jaki ma miec rozmiar,bo czesto szperam w trawach. Mam ksiazke o trawach to spojrze.
Nie bylo jeszcze mrozu. Ale jesien deszczowa. Temperatura kreci sie ok 10 stopni wiec pod tym wzgledem ie mozna narzekac.
Brzozy przez wiatry szybko zaczely tracic liscie, ale tez dlugo sa jeszcze na drzewach, wkec jeszcze smieca.
Wstrzymuje sie z odkurzaniem, bo jeszcze mam liscie na drzewach.
Mnie tez sie te szersze bardziej podobaja. Te serby posadzone pod moim oknem na Ursynowie. Szerszy ma 16 lat jak sie wprowadzilismy to syn kupil gdzies ok 60 cm i tak urosl. Ten waski kupilam ok. 6 lat temu myslałam, ze to taki sam jak te szerszy a tu masz waski w drugim roku urosl ponad metr.
Ja tez jestem jeszcze na dzialce, przechodzily nawalnice ale cos tam zrobiłam w przerwach. Jutro ma byc podobno lepiej.
Fakt, na cieplejsze dni to juz nie ma co liczyc. I tak nie jest źle tej jesieni, tylko raz przymrozek był do tej pory ( wielkopolska). Codziennie powyżej 5st. , tak przeważnie 10st, 13st, 7st i tak się kręci temp. na plusie.
Dzięki za foto.Serby piękne znasz odmiany? One u ciebie na os.rosną?Ja bym chciała żeby moje rosły tak jak ten grubszy.Jak będą rosły zobaczymy.
Wróciłam z działki nic nie zrobiłam,jak zajechalismy zaczęło padać i po robocie.Może jutro się uda,mam Dalie jeszcze nie wykopane.Pozdrawiam Świątecznie ☺
Elu właśnie z działki wróciłam bo zaczęło padać. Nic nie zrobiłam a miałam Dalie wykopać. Może jutro się uda coś zrobić ,a jak nie to eM na tygodniu wykopie.
Idę do ciebie☺
Elu, może Ty ty uważasz to za wtopienie się, ale ja tak tego nie odebrałem . Ominąłem po prostu niechcący stronę i tyle, a zawsze bardziej interesują mnie zdjęcia. Ja nie zaglądam bo nie mam kiedy ( w tygodniu nie ma mnie prawie w ogóle na O a weekendy powiem szczerze że rzadko chodzę po wątkach bo pod koniec tygodnia to już nic mi się nie chce) ale Ciebie też dawno u siebie nie widziałem. Zaglądasz chyba dopiero wtedy jak ja się odezwę
Witam Radziu trzysetke pewnie konczę.
Radziu ales sie tym wpisem u mnie popisal, nie czytasz wpisow i nie zagladasz u mnie trawy powiazane juz w czwartek, wczorej wstawilam foty.
Elu, uwierz mi na słowo że przeglądałem strony w tył, widocznie musiałem nie kliknąć na stronę na której są zdjęcia powiązanych traw ( zazwyczaj nie klikam na strzałkę tylko na numer stron. Widziałem przebarwiające się pęcherznice i trawy które nie były jeszcze powiązane. Gdybym, widział że są to bym się nie pytał...a co do czytania to przyznaję się że zazwyczaj zwracam większą uwagę na obrazki.
Na regularne zaglądanie nie mam czasu więc wybacz że nie byłem na bieżąco z tym co wśród traw piszczy
Radziu wyszlo szydlo z worka nie zagladasz na strony tylko sie pytasz. Wszyscy widza, ze powiazane, a ty sie pytasz.
Ja za nim cos napisze u kogos przegladam jego watek co najmniej 5 str wstecz jak mnie zainteresuje to i wiecej.
Witaj Elu!
I ja lubię dynie, pod różnymi postaciami.
Oj szkoda,że ci się zapomniało o dyniach i cukiniach.Ja nie wyobrażam sobie bez nich jesieni i kuchni.Dżemu nie robię.Nie ma amatorów w domu na niego.Ale grilowane, , czy zupki-kremy, czy faszerowane, czy w cieście, to już tak.To pychotki.
Jeszcze z fetą grilowana jest pyszna.Może jutro na kolację zrobię.
Tak, mam już kilka chryzantem, które przezimowały.Dlatego i w tym roku pokusiałm się o kupno, następnych.
I zobaczymy czy się uda z nimi.
Ha Jak widzisz spryciula jestem
Zastanawiam się nawet czy nie za wcześnie sypię ziarna. Zamiast szukać jedzenia to od rana czekają na moje dostawy
Byłam już u Ciebie