Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Mirka 12:29, 11 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
To dla Mirki obiecałam pokazać serby wąski i szeroki.

Dzięki za foto.Serby piękne znasz odmiany? One u ciebie na os.rosną?Ja bym chciała żeby moje rosły tak jak ten grubszy.Jak będą rosły zobaczymy.
Wróciłam z działki nic nie zrobiłam,jak zajechalismy zaczęło padać i po robocie.Może jutro się uda,mam Dalie jeszcze nie wykopane.Pozdrawiam Świątecznie ☺
SlonecznyOgrod 17:39, 11 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Daria a na co tu czekać. Zima bliżej niż dalej. Dzisiaj wybrałam się w tym samym ubraniu co wczoraj i wróciłam zmienić kapotke i nakrycie głowy tez wzięłam
Wiatr zimny wieje.

Fakt, na cieplejsze dni to juz nie ma co liczyc. I tak nie jest źle tej jesieni, tylko raz przymrozek był do tej pory ( wielkopolska). Codziennie powyżej 5st. , tak przeważnie 10st, 13st, 7st i tak się kręci temp. na plusie.
ElzbietaFranka 18:07, 11 lis 2017

Mirka napisał(a)
Dzięki za foto.Serby piękne znasz odmiany? One u ciebie na os.rosną?Ja bym chciała żeby moje rosły tak jak ten grubszy.Jak będą rosły zobaczymy.
Wróciłam z działki nic nie zrobiłam,jak zajechalismy zaczęło padać i po robocie.Może jutro się uda,mam Dalie jeszcze nie wykopane.Pozdrawiam Świątecznie ☺

Mnie tez sie te szersze bardziej podobaja. Te serby posadzone pod moim oknem na Ursynowie. Szerszy ma 16 lat jak sie wprowadzilismy to syn kupil gdzies ok 60 cm i tak urosl. Ten waski kupilam ok. 6 lat temu myslałam, ze to taki sam jak te szerszy a tu masz waski w drugim roku urosl ponad metr.

Ja tez jestem jeszcze na dzialce, przechodzily nawalnice ale cos tam zrobiłam w przerwach. Jutro ma byc podobno lepiej.
ElzbietaFranka 18:13, 11 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Fakt, na cieplejsze dni to juz nie ma co liczyc. I tak nie jest źle tej jesieni, tylko raz przymrozek był do tej pory ( wielkopolska). Codziennie powyżej 5st. , tak przeważnie 10st, 13st, 7st i tak się kręci temp. na plusie.

Nie bylo jeszcze mrozu. Ale jesien deszczowa. Temperatura kreci sie ok 10 stopni wiec pod tym wzgledem ie mozna narzekac.
Brzozy przez wiatry szybko zaczely tracic liscie, ale tez dlugo sa jeszcze na drzewach, wkec jeszcze smieca.
Wstrzymuje sie z odkurzaniem, bo jeszcze mam liscie na drzewach.
Mirka 18:17, 11 lis 2017

Elu to ile ma wzrostu po 16 latach?Ja dziś nic nie zrobiłam ,cały dzień padało.Jutro według prognoz ma być lepiej.
ElzbietaFranka 20:30, 11 lis 2017

Ze tez wczesniej nie popatrzylam. Rok temu byl snieg u nas ponizej foty.
Jak ktos nie wierzy niech zobaczy na poczatek mojego watku

ElzbietaFranka 20:32, 11 lis 2017

20 listopada 2016 wiazalam trawy. Liscie tez byly dopiero grabione bo ciagle lało potem spadl snieg.
ElzbietaFranka 00:19, 12 lis 2017

Mirka napisał(a)
Elu to ile ma wzrostu po 16 latach?Ja dziś nic nie zrobiłam ,cały dzień padało.Jutro według prognoz ma być lepiej.

Sięga końcówki pierwszego piętra + cokół budynku ok. 6 m.
Monia81 08:47, 12 lis 2017

No to w tym roku jesteśmy do przodu, bo śniegu u nas jeszcze nie było, nie obraziłabym się jakby jeszcze jednak trochę z tym białym puchem poczekano, tak do świąt pozdrawiam, u nas na razie pogodnie
danuta_szwajcer 09:58, 12 lis 2017

Ładnie wygląda z okna ale przychylam się do Moniki, ładne te serby i zapewne pięknie wyglądają jak jest śnieg Pozdrawiam