Watpie czy taki miskant dostaniesz, ale bede miala na uwadze. Jakbys napisala jaki ma miec rozmiar,bo czesto szperam w trawach. Mam ksiazke o trawach to spojrze.
Mirko kupiłam poprostu jako Klon strzępiastokory (Acer griseum), ale wiem że ma on odmiany i krzyżówki z innymi klonami.
Elu zakochałam się w miskancie Gosi. Pisze, że to Graziella, ale moje są inne. Tak więc wzdycham do niego i... szukam. Choć dzisiaj na żywo widziałam Memory i zrobił na mnie wrażenie.
Udało sie bez problemow trafisc do domu ?
Ciekawa jestem twoich wrazen z ogrodu w sensie wielkosci i układu, jak to sie ma do wyobrazen na podstawie zdjec
Joanno widziałam fotkę, dziękuję. Bardzo ładny. Muszę na niego kiedyś luknąć w realu. Ciekawa jestem co pokażą Grazielle. A jak twoja?
Poza nawałnicą (na szczęście krótką) obyło się bez niespodzianek.
Co do wrażeń... Ku mojemu zdziwieniu ogród nie sprawia wrażenia przepakowanego (a tego teoretycznie można by było się spodziewać sądząc po ilości roślin). Ogromnie żałuję, że nie wybrałam się ciut wcześniej jak wszystko miało liście. Ale powiem ci Kasiu, że największe wrażenie ( i zarazem ogromna rozbieżność ze zdjęciami) to twoje rh. Na fotkach to takie 'zwykłe' krzaczki. A w rzeczywistości cuuudowne, mięsiste krzaczory o masywnych pąkach.
Jutro postaram się zrobić zdjęcie Grazielle więc modle się o pogodę. Miskanty najlepiej wyglądają w słońcu bo zmoknięte to takie zdechlaki
Herman Mussel to mój pierwszy zakup trawiasty i miłość od pierwszego wejrzenia.
A co tam...wkleje fotkę.
Ten na pierwszym planie. Za perukowcem Adagio.
Joanno bardzo ładny jegomość, choć mus go na żywo zobaczyć żeby w pełni ocenić.
Potrzebuję kilka dni ładnej, bezdeszczowej pogody. Troszkę dzisiaj pokrzyżowali mi plany i nici wyszy z sadzenia żywopłotu (zabezpieczyłam tylko korzenie przed wyschnięciem), więc od rana robota. Mus... bez względu na pogodę.
Ale za to mam miłorzęba. Pięknego, jednopniowego, wysokiego.