Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mirka 08:25, 11 lis 2017

Aniu twój strzepiastokory to jaka odmiana.? Myślę nad kupnem hehe
ElzbietaFranka 18:30, 11 lis 2017

anka_ napisał(a)
Elu widziałam fotki, dziekuję. Poszukuję miskanta o delikatnej budowie, z jasnymi (białymi, biało-srebrnymi) wiechami w całym cyklu.

Kasiu w rzeczywistości jeszcze bardziej, choc słonka mało. Jesieniż takie rosliny się docenia. Mus jeszcze takich dereni jak u ciebie poszukać.

Łucjo witam serdecznie. Ja wczoraj buszowałam u ciebie, ale niestety mój internet nie pozwolił na wpis. Poza tym musiałam szczęke pozbierać jak przeczytałam ile masz róż... Tylko nie znalazłam informacji jak duży masz ogród... Gorąco pozdrawiam i... do poznania jutro...

Watpie czy taki miskant dostaniesz, ale bede miala na uwadze. Jakbys napisala jaki ma miec rozmiar,bo czesto szperam w trawach. Mam ksiazke o trawach to spojrze.
anka_ 19:26, 11 lis 2017

Mirka napisał(a)
Aniu twój strzepiastokory to jaka odmiana.? Myślę nad kupnem hehe

Mirko kupiłam poprostu jako Klon strzępiastokory (Acer griseum), ale wiem że ma on odmiany i krzyżówki z innymi klonami.

ElzbietaFranka napisał(a)
Watpie czy taki miskant dostaniesz, ale bede miala na uwadze. Jakbys napisala jaki ma miec rozmiar,bo czesto szperam w trawach. Mam ksiazke o trawach to spojrze.
Elu zakochałam się w miskancie Gosi. Pisze, że to Graziella, ale moje są inne. Tak więc wzdycham do niego i... szukam. Choć dzisiaj na żywo widziałam Memory i zrobił na mnie wrażenie.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 19:53, 11 lis 2017

To może miscant 'Herman Mussel' by Ci przypadł do gustu. W póżniejszej fazie jest właśnie taki srebrno-biały.
Wstawię foto u siebie.

JoannA 22:13, 11 lis 2017

poprawiłam
Kasya 07:07, 12 lis 2017

Aniu, dzieki raz jeszcze za podwiezienie rozyczek
Udało sie bez problemow trafisc do domu ?
Ciekawa jestem twoich wrazen z ogrodu w sensie wielkosci i układu, jak to sie ma do wyobrazen na podstawie zdjec
anka_ 20:20, 12 lis 2017

JoannA napisał(a)
To może miscant 'Herman Mussel' by Ci przypadł do gustu. W póżniejszej fazie jest właśnie taki srebrno-biały.
Wstawię foto u siebie.

Joanno widziałam fotkę, dziękuję. Bardzo ładny. Muszę na niego kiedyś luknąć w realu. Ciekawa jestem co pokażą Grazielle. A jak twoja?

Kasya napisał(a)
Aniu, dzieki raz jeszcze za podwiezienie rozyczek
Udało sie bez problemow trafisc do domu ?
Ciekawa jestem twoich wrazen z ogrodu w sensie wielkosci i układu, jak to sie ma do wyobrazen na podstawie zdjec
Poza nawałnicą (na szczęście krótką) obyło się bez niespodzianek.
Co do wrażeń... Ku mojemu zdziwieniu ogród nie sprawia wrażenia przepakowanego (a tego teoretycznie można by było się spodziewać sądząc po ilości roślin). Ogromnie żałuję, że nie wybrałam się ciut wcześniej jak wszystko miało liście. Ale powiem ci Kasiu, że największe wrażenie ( i zarazem ogromna rozbieżność ze zdjęciami) to twoje rh. Na fotkach to takie 'zwykłe' krzaczki. A w rzeczywistości cuuudowne, mięsiste krzaczory o masywnych pąkach.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 20:37, 12 lis 2017

anka_ napisał(a)
Joanno widziałam fotkę, dziękuję. Bardzo ładny. Muszę na niego kiedyś luknąć w realu. Ciekawa jestem co pokażą Grazielle. A jak twoja?

Obowiązkowo trzeba go oblukać w realu
Jutro postaram się zrobić zdjęcie Grazielle więc modle się o pogodę. Miskanty najlepiej wyglądają w słońcu bo zmoknięte to takie zdechlaki
Herman Mussel to mój pierwszy zakup trawiasty i miłość od pierwszego wejrzenia.
A co tam...wkleje fotkę.
Ten na pierwszym planie. Za perukowcem Adagio.
anka_ 21:33, 12 lis 2017

Joanno bardzo ładny jegomość, choć mus go na żywo zobaczyć żeby w pełni ocenić.

Potrzebuję kilka dni ładnej, bezdeszczowej pogody. Troszkę dzisiaj pokrzyżowali mi plany i nici wyszy z sadzenia żywopłotu (zabezpieczyłam tylko korzenie przed wyschnięciem), więc od rana robota. Mus... bez względu na pogodę.
Ale za to mam miłorzęba. Pięknego, jednopniowego, wysokiego.
jolanka 21:36, 12 lis 2017

Aniu, gdzie zdobyłaś milorzeba? Szukam