Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój mały raj na ziemi :) 00:10, 13 maj 2012

Do góry
Przytulanie brzozy regeneruje umysł i ciało Nie ma się co dziwić że masz ich tyle u siebie Ten ostatni zakup rewelacyjny
Myślałam o wsadzeniu kilku sztuk w jeden dołek tylko takich zwykłych... Ciekawe czy przyniosłyby podobny efekt?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:51, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Holcus mollis ... zapisałam ...

Zbyś podał niepełną nazwę Zerknij na mojego posta

tak ... tak poprawiłam ... powoli zaczynam rozpoznawać roślinki ... zobaczyłam też ogród z lustrem ... kocham brzozy i to co z nich Danusiu stworzyłaś to ... no to jest prześliczne ... od godziny wmawiam małżowi, że na na naszej mikro działce się zmieści ...
Ogrodowe porażki 21:55, 12 maj 2012

Do góry
Każdy popełnia błędy i ja też mam sporo na swoim koncie, ale cóż trzeba znaleźć w nich też dobre strony.
1. Sadzenie drzew podczas budowy - to fakt, że specjalnie o nie nie dbałam, ale dzięki temu mam
spore brzozy i świerki które dają trochę cienia w upalny dzień.
2. Tak potępiana agrowłóknina - miałam ją kiedy sadziłam szpaler żywotnikówi, to fakt, że teraz się jej pozbyłam, ale kiedy drzewka były małe a chwaściory duże to dzięki niej miałam mniej roboty.
3. Sianie trawy bez wyznaczenia rabat - no tak teraz wyrywam darń, ale wtedy kiedy po budowie brakowało kasy na ogród przynajmniej było skoszone i panował względny porządek chociaż nasadzeń niewiele.
4, Znoszenie do domu wszystkiego co nam się podoba, a potem zastanawiać się gdzie to wsadzić?
A czemu nie? Wszak ogród to to co kochamy, mamy się w nim dobrze czuć i przede wszystkim musi się podobać nam, a że nie jest idealny... no cóż

Mogłabym tak dłużej, ale.......na razie pozdrawiam i życzę jak najmniej błędów
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:04, 12 maj 2012

Do góry
Kupiliśmy Klony Drummandii. Już rosną

Posadzone 5 szt choiny kanadyjskiej. Będą jeszcze 3 szt więcej, bo okazało się, że musi być 8 jednak. Dziś zrobiliśmy kawał dobraj roboty i na koniec wysypaliśmy korę. Jeszcze trochę brakuje roślin. Musimy dokupić w narożnik po prawej brzozy pożyteczne i lawendę, oraz coś w narożnik po lewej stronie. Miskanty, etc..

Już późno, i nie za bardzo widać

Zaczyna robić się czysto Bardzo się cieszę

Na koniec przyszli nowi lokatorzy. Ciekawe kto będzie pierwszy One czy Ja

Marzenie o... 16:53, 12 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
pooglądałam kilka stron wstecz i bardzo mi się podoba u Ciebie Wczoraj też widziałam takie buczki w centrum ogrodniczym listki mają jak jedwab. Śliczne.Co do szkodnikówto u mnie w ubiegłym roku chrząszcze obrzarły listki brzozy...

Aniu, fajnie że sie podoba. Jednak przyznasz mi racje, że u Ciebie to dopiero jest pięknie - ja jestem częstym gościem tylko że "przyczajonym", ale Twój wątek czytam na bieżąco. Pędzisz Kochana w swoim ogródku jak szalona, ale jest CUDNIE!!! Dzięki Tobie przyjrzałam się moim cisom i odkryłam , że mają miseczkowca cisowca (już popryskałam)- za Twoje cisy trzymam kciuki!
Pozdrawiam
Marzenie o... 08:03, 12 maj 2012

Do góry
pooglądałam kilka stron wstecz i bardzo mi się podoba u Ciebie Wczoraj też widziałam takie buczki w centrum ogrodniczym listki mają jak jedwab. Śliczne.Co do szkodnikówto u mnie w ubiegłym roku chrząszcze obrzarły listki brzozy...
Mój mały raj na ziemi :) 17:50, 11 maj 2012

Do góry
Ona sama ci podpowie brzozy są bardzo pozytywne, też je uwielbiam, zwłaszcza w grupie, ale my posadziliśmy 16 i wszystkie padały, chyba ziemia im nie pasowała, no bo co innego

ale śliczna jest cieszę sie z tobą
Zielony ... ogród 22:55, 10 maj 2012

Do góry
Moje ukochane pierwsze clematisy botaniczne

pierwsze serduszki

takie spore brzozy mam

Mój mały raj na ziemi :) 19:27, 10 maj 2012

Do góry
popcarol - dzięki za komplementa co do brzozy to jestem już pewna tej decyzji, ale...nie wiem gdzie ją dać

Gosia, pisz pisz! ja nie potrafię .....

Widzisz Joanka jak się ukrywała
Mój mały raj na ziemi :) 15:40, 10 maj 2012

Do góry
Haha, swietny wierszyk Gosiu!
Tulipany strzepiaste sliczne, a ich zdjecia jeszcze ladniejsze
Tez glosuje za przesadzeniem brzozy!
pozdrawiam!
Mój mały raj na ziemi :) 13:15, 10 maj 2012

Do góry
Sebek - no nie wiem.....ja w szkółce oczami wyobraźni TO miejsce dla niej widziałam ale jest niedobre będę przestawiac, no i podopytam nieśmiało Danusię.....

Justynko -w końcu wiosna

Gabi
-
no właśnie ! niedobre miejsce dla brzozy, wiem! ginie tam i nie pasuje no nic to, gdzieś ja w końcu posadzę
- A trawa tak odbiła jest niewysoka ok.30cm ale ładnie rozświetla - inne dopiero się budzą, a inne wcale się nie zbudzą...trzeba będzie dosadzac
- kurs się przydał, ale teraz trzeba trzaskac fotek i się szkolic w naturze próbuję, ale czasu brak....

Agatko - dziękuję w imieniu rh moze jak im to powiem, to je zmotywuję do kwitnienia ?

Aniu (anna_studio) dziękuję ! też się cieszę, bo nie chciałam ich wcale (przerażało mnie wykopywanie cebul, ale sobie odpuszczę). Warto sadzic, bo faktycznie zdobią ogród !

Mój mały raj na ziemi :) 17:54, 09 maj 2012

Do góry
Elu, miło Cię widzieć ! dla brzozy szukam właśnie miejsca....

Bogdziu - brzoza ma ok.2 m, całkiem pokaźny krzaczek. Za kilka tygodni powinnam ją wkopać !

Gabi - następnym razem dzwonię po Ciebie ! obiecuję

Asiu - dzięki !

Asiu - no szkoda bardzo ! ale może kiedyś uda nam się spotkać , może skusisz się na jakiś wyjazd ogrodowiskowy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:13, 09 maj 2012

Do góry
Znam Twój ból związany z tworzeniem ogrodu, u mnie był placek, brakowało wszystkiego, stąd podziały, choćby murkami, stąd głupio wsadzone brzozy, bo przecież musi coś dawać cień..
Siatkę zastąpiliśmy murkami i ogrodzeniem z paneli, jest lepiej, ale ciągle myślę i drzewach, dosadzam jakieś mniejsze, żeby były jakieś poziomy w ogrodzie. Powolutku ogarniesz wszystko

Co do Joaśki to czytałam większość jej książek, kilka lub kilkanaście razy Za każdym razem chichram się głośno, czytam rodzinie co śmieszniejsze kawałki, mimo tego, że słuchali tego wiele razy.
Jak łapię za Chmielewską, rodzinka wie, że leczę się z chandry i wychodzę z dołów
Ogród Dominiki 10:16, 07 maj 2012

Do góry
Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z tą trawką. Zielonę Hakone mam dopiero drugi sezon. Kupiłam w zeszłym roku na giełdzie kwiatowej 5 sadzonek i wsadziłam do cienia, pod brzozy w glinę. Przez zeszły rok urosła tak o ok 30% początkowej wielkości. Nie była okrywana na zimę. Po zimie przycięłam ją prawie do zera. Teraz wygląda tak:

Rozmiarem wróciła do rozmiaru z zeszłego sezonu. Codzienne podlewanie zauważalnie przyspieszyło jej odbicie po zimie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 06 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Hej Aniu

Strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam osobiscie, Iskierko

Widze, ze zaszalalas zakupowo i jednak zdecydowalas sie na te zurawki

Co do cisow, strasznie mi przykro, ale probuj, a moze jednak sie uda uratowac, nie masz nic do stracenia... Trzymam kciuki, zeby sie udalo.
Dzisiaj obejrzalam swoje i moje przyrosty maja, ale jeden ma tez troche suchych igielek na spodzie... Za to bukszpany kiepsciutko
Echhhh

Boćku mi również baaardzo sympatyczna osoba z Ciebie, zapomniałam Ci powiedzieć że jak mijałyśmy się na placu zakupowym (przed poznaniem) to zauważylam Cię, tzn widziałam że na mnie patrzysz hahha telepatia czy co
Chcialam kupić więcej ale tych roślin które by mi się do auta jeszcze zmieściły nie było, a te które były skoleji by się nie zmieściły np 3 brzozy hahaha
Na zdjęciach widac żeTwoje ciski maja przyrosty (tak na marginesie gdzie je kupiłaś? tftfu tak na wszelki wypadek) Rozmawialm dzisiaj ze specjalistą poleconego przez Marzenkę i zaczełam terapię odzyskową zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co cisy wykopałam ku ogromnej radości co poniektórych domowników...
Mój mały raj na ziemi :) 20:50, 06 maj 2012

Do góry
a tak wyglądał popołudniowy wyładunek mojej przepięknej brzozy! tym razem zupełnie biała kora i forma "krzaczasta". Nawet mój M specjalnie nie protestował....dzielnie oba Pawły targały ją z autka

jest !!! Danusia i Gosia zachwycone wyłaniają się zza mojego cudu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:15, 06 maj 2012

Do góry
Takie 3 brzozy w kupce będą pięknie wyglądać
Ogrodowy amator prosi o porady 11:04, 06 maj 2012

Do góry
część "sadu". Znajdują się tu 3 czereśnie, jedna majówka i jedna biała (szybko gnijąca) oraz dębówka. 2 Papierówki, bodajże Reneta szara, 1 niezidentyfikowana, 1 niedawno posadzona wiśnia. Dalej Orzech włoski oraz 2 przy drodze oddzielone od siebie lipą. Po płocie lipa, 3 brzozy, kilka leszczyn. Dalej od płotu część warzywna oraz prowizoryczna folia.

iglaki, Reneta Szara na głownym planie, obok papierówka za nią niezidentyfikowana jabłoń o dużych owocach z rózowymi prążkami.

papierówka oraz 2 czereśnie, od lewej majówka i druga biała.

dalszy widok

orzech

leszczyny przy płocie. Gałęzie które leżą są palone właśnie w tym miejscu.

i wszystko od czoła działki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:37, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale się obkupiłaś - piękne te georgie - widać, że już mają ogromne liściory

chętnie kupiłabym więcej, ale miałam blokadę w postaci auta Były piękne brzozy potrzebuję 3szt, żałowałam że nie było wrzośców bo mam w projekcie i miłorzębu...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:36, 05 maj 2012

Do góry
A jutro będzie relacja z wypakowywania klona i brzozy Anuli z samochodów

Był jeszcze taki do wyboru, ale kupiłam chudszego, Pszczółka i Hania mi zrobiły zdjęcia jak go tahałam do samochodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies