Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:25, 03 sie 2012

JulkAd napisał(a)
O, jak miło Marzenko, żeś trochę zdjęć wklepała z wyjazdu. Z tej okazji nowe trzewiki wdziałam
Fotki z wakacji przednie, Twoja minka i pozycja zza żywopłotu - bezcenna
No atrakcji było widać dużo, tych florystycznych i tych całkiem etnicznych
Witaj zatem na Dolnośląskiej Ziemi wśród swoich i nie tylko

Ps. Limki zachwycające(zresztą gdzie je widzę to uroczo wyglądają o tej porze roku), u Ciebie widac, że też im niczego nie brakuje.
Miłego dnia.

Julka witaj
Zdjęcia kolejne będa w weekend.
Limki są piękne ale inne dzisiaj znowu wypiękniały, muszę je podeprzeć i obfocę w weekend.
JulkAd 22:32, 03 sie 2012

Zatem czekam na zdjęcia, będą mi osłodą na me obolałe ręce po kłujących jałowcach i nie mniej kłujących komarzycach. Zanim u mnie będzie pięknie pooglądam u Ciebie
Madzenka 22:35, 03 sie 2012

iwonaz napisał(a)
Urlop cudo ...ale gdzieś po drodze była wzmianka o liście czytadeł na wakacje...nie znalazłam a dla przypomnienia parę tytułów jak fajne...tylko grube "majom" być bo na dwa wieczory to żadna książka...minimum 400-450 stron...znajdzie się?
Pozdrawiam

Iwonka jak grube to na pewno opisywaną już Grę o Tron polecam 5000 stron w 5 tomach
Ja niestey dużo czytam kryminałów i nie wiem czy tego typu ksiązki lubisz???
Jak grube to nie wiem czy czytałaś Stiega Larrssona i serię Millenium ??? grube i wg mnie dobra sensjacja, trochę brutalna więc trzeba to lubieć
A jeśli chcesz coś co się dlugo pamięta to Middlesex Jeffrey Eugenides - ale uprzedzam trzeba się przygotować co cię czeka...
http://ksiazki.wp.pl/bid,28250,tytul,Middlesex,ksiazka.html?ticaid=1eec6
Madzenka 22:36, 03 sie 2012

Sebek napisał(a)
Cuuudnie w tym Meksysku - trawniki rzeczywiście robią wrażenie U Ciebie też ślicznie - chwastów nie widzę - jak kazałaś

No Sebciu za tę krótkowzroczność Cię jeszcze bardziej lubię
Madzenka 22:39, 03 sie 2012

noemi napisał(a)
To czekam na fotki białej kory czyli są już dojrzałe? ... fajnie , bo tak bardzo na to czekałaś ... a jak balkonowe po urlopie ?

Madziu jutro będą fotki Tak chyba już dojrzały, w ubiegłym roku posadziłam więc myśłałam że dopiero za rok będą białe, bo tak wygooglałam
balkonowe fatalnie, bo Pani Z tak bardzo się starała, że je zalała.... Połowa do kosza....
Ale to dobrze bo czas na zmiany
Madzenka 22:40, 03 sie 2012

JulkAd napisał(a)
Zatem czekam na zdjęcia, będą mi osłodą na me obolałe ręce po kłujących jałowcach i nie mniej kłujących komarzycach. Zanim u mnie będzie pięknie pooglądam u Ciebie

Julka to zaglądaj bo pokażę brzozy w ubiegłym roku i w tym i zobaczysz jaki czad a to najbardziej motywuje, że ogród tak szybko się za troskę odwdzięcza
monitka 22:46, 03 sie 2012

Marzenko śliczne zdjęcia urlopowe, szczególnie Twoje na tle lazuru wody...mogę sobie tylko wyobrazić jaka ciepła była...
Czekam na fotki brzózek bo przede mną też taki zakup. W szkółce widziałam malutkie z brązowym pieńkiem, ciekawe ile lat poczekam na efekt białej kory?
JulkAd 22:52, 03 sie 2012

To czekam i zmieniam ekran, bo w końcu nasi cosik zaczynają na Olimpiadzie wygrywać
GabiK 23:00, 03 sie 2012

Marzenko, a perovskia podobno nie znoszą nawozów. Kładą się i zielenieją. Tylko dolomit.

Ciekawe, co pomyśli o moim wschodzie. Taki eksperyment. I tak nie mam na nią miejsca, a na razie dziura pod fontannę jest.
Madzenka 23:03, 03 sie 2012

monitka napisał(a)
Marzenko śliczne zdjęcia urlopowe, szczególnie Twoje na tle lazuru wody...mogę sobie tylko wyobrazić jaka ciepła była...
Czekam na fotki brzózek bo przede mną też taki zakup. W szkółce widziałam malutkie z brązowym pieńkiem, ciekawe ile lat poczekam na efekt białej kory?

Monitka koniecznie spawdź jaką konkretnie kupujesz, bo może sie okazać że nigdy dość biała nie będzie
Ja kupiłam wariant doorenbos long trunk (czyli będzie zwisła) która jest wyjątkowo biala i wcale mnie jej liście nie przerażają bo są duże i ciemnozielone
Ja kupiłam tu i jestem baaardzo zadowoloana. Zobacz jaka cena a po roku ma ok 4 m i takie w centrach kosztują 500-800 zł
http://www.drzewa.com.pl/228-brzoza-pozyteczna-doorenbos.html

Ps woda była ciepła w morzu jak zupa....