Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:30, 20 paź 2017

Do góry
Ostatnie słoneczko tego lata jesienią więc trzeba wykorzystać i robić foty.

Skalniak w liściach

lawenda jeszcze kwitnie ale późno zaczęła wynik tego, że za późno ją ścięłam wiosną

Ptasi gaj 20:19, 20 paź 2017

Do góry
Trochę fotek z dzisiejszego spaceru. Zobaczcie pierwszy raz w życiu widziąłam w październiku w takim stanie jukę przy kościele pewnie Bóg błogosławi roślinom

Zebrinus kwitnący

Tutaj przepiękny tulipanowiec po lewej sekwoja

Słoneczny Ogród 13:44, 20 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wczoraj tez widzialam dziecioly stukaja jak rewolwerowka. Widocznie duzo robactwa po tym lecie.

Widze ze suszone grzybki trzymasz w sloikach. Boje sie zeby nie splesnialy i trzymam w torebkach papierowych. Moze tez wsypie sloiki ładniej wygladaja.

Wczoraj znalazlam pod wieczor duzego prawdziwka dziesiaj bedzie zupka.

Ten dąbek to blotny pieknie przebarwia sie jesienia. W lecie ma blyszczace zielone liscie.

Dzięciołów u mnie też sporo, praktycznie codziennie je słyszę. Zimą też
Kiedyś też trzymałam w torebkach, trzymałam też we wiaderku takim 5 litrowym z dekielkiem, a teraz w słojach 2-3 litrowych.

Korzystaj z grzybów bo to juz końcówka, ja byłam wczoraj no to już przeważnie gąski są. Innych coraz mniej , bo juz się chyba wygrzybowały

Tak ten dąbek ma takie liście błyszczące jakby woskowane. Po niedzieli go przesadzę. Bo dziś trochę mży, czy to ta mgła tak leci, a ja byłam u fryzjera i nie chcę od razu pushapu na głowie
Ogródek Iwony II 11:24, 20 paź 2017

Do góry
Iwonko jestem na str 830 chcesz zmienic rabate, rzeczywiscie bukszpany juz tam nie padowaly. Rozplenice to trawy szybko rosnace u mnie po 4 latach to olbrzymy. Po lewej stronie foty masz rozplenice to pewnie mlode, ze takie małe.

Wrzuc kolor z szalwi i trawy imperaty tylko wyzszej bedzie bardzo ladnie. Klosowiec jest bardxo ladny ma piekne kwiatostany.
Ogród bacowej 11:09, 20 paź 2017

Do góry
Co tutaj tak cicho? Pozdrawiam.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:10, 20 paź 2017

Do góry
Kasiu odpisalam. Dzieki.

No szkoda ale rozumiem .....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 00:18, 20 paź 2017

Do góry
Ogladam fascynujaca opowiesc jak z takiego szmelcu mozna zrobic cudo. Juz puzno jestem po wizytowce paru stronach z przodu.
Jak tyle roslin zmiescilas na pomodrzuceniu metrazu domu, schodow idojazdu tyle roslin i staw.
Ogrod wciaga do zwiedzania. Gdzie to jest.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:49, 19 paź 2017

Do góry
Miotelek u ciebie pelno, a jakie efektowne sterczace, placzace. Rozplenice ogromniaste pieknie sie przebarwiaja tej jesieni nie bylo mrozu.
No i co tu duzo mowic wszedzie pieknie. Jesien piekna pora ale ze sloncem.

U ciebie o dwa dni wiecej lata jesienia. W ogole w tym roku trzeba bylo łapac jesienne sloneczko. Dzisiaj duzo pajęczyn fruwalo w powietrzu znak ze odlatuja.

Corka piekna dziewczyna tak jak mama.

Milus sterta w sosnach juz duza ta pod kwasoluby. Potrzebowalam troche kompostu lisciastego pod wrzosy jak sie fajnie przerobil.
Jeszcze liscie wsypie i przekopie i bedzie git.

Jak sie ciesze, ze jestes, kolo ciebie sie wszystko kreci. zobacz jak wszyscy ożyli.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:05, 19 paź 2017

Do góry
A ciebie mialo nie byc, a jednak grasujesz po watkach.

Widzialam dzisiaj piekna horte debolistna przy Szpitalu w Wwie przy Madalińskiego duza jeszcze kwitla. Wg mnie nigdy do niej slonce nie dochodzi.rozum mi odjelo i nie zrobilam foty.
Moze w przyszlym roku jak bedzie kwitla to zrobie.

Juz przeczytam, ze to byl msly wypad.

Miniony wyjazd d o Nałęczowa był weekendowy.I tak tez mnie nie było.
Niestety w Warszawie tylko kilka punktów znam.Także tego podanego punktu nie znam.Ale teraz będę częściej w Warszawce, to i zobaczę tu i w owdzie.Ale ja jestem z tych co z miasta lubią uciekać.Anie w większe aglomeracje się pchać.Ale cóż, i taki rozdział z życiu się zaczyna.Jutro akurat po pracy , jedziemy na weekend cały do córci do Warszawy
Hortensje Dębolistną polecam,Długo utrzymuje swoje liście,?I pięknie się przebarwia,A i krzaczek tez szybko buduje.Kwiaty ponoć ma różne.Moje ma ładne./Trafiła się mi perełka.Cieszę się,że ja mam.

Limka zmieniła barwy totalnie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:19, 19 paź 2017

Do góry
Kasiu odpisalam. Dzieki.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:49, 19 paź 2017

Do góry
Witam jadę autobusem natknęłam się na ten piękny wątek
Obiecuje ze wrócę bo telefon to nie oglądanie.
Ptasi gaj 19:40, 19 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

ale zimowala w kompostowniku ??

No co TY Kasiu przeczytaj dobrze. Wyrzuciła po zimie 2015/2016 i w tym kompostowniku zaczęła swoje życie na wyrost i co.mialam zrobić znowu ja zabrałam na zimę 2016/2017 teraz jest olbrzymia Posadzone znowu w kompostowniku ostatnie deszcze jej służyły. I znowu ja zabiorę na zimę do domu co.mam robić. Wiosna zmienię tylko miejsce w kompostowniku
Ptasi gaj 19:19, 19 paź 2017

Do góry

Moja datura została wyrzucona do kompostownika i tak zaczęła rosnąć w zeszłym roku i z powrotem wróciła do domu na zimę

ale zimowala w kompostowniku ??
Ptasi gaj 19:16, 19 paź 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ladniutkie te twoje hortensje. Moje już wszystkie wybarwione na maxa. A twoje jasniutkie piękne jak w lecie.
A datura jaka duża ,piękna ,obficie ukwiecona .
Ja nie mam jej.Kiedyś miałam ale taki zwykły kolorek ,bialawy.Ale problem był z przewozenien,zimowaniem.I dałam sobie spokój z nią.

Moja datura została wyrzucona do kompostownika i tak zaczęła rosnąć w zeszłym roku i z powrotem wróciła do domu na zimę
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:18, 19 paź 2017

Do góry

Ona sie juz nie rozwinie Zawitka taka jej uroda tez mam 2 takie ladnie wygladaja. Utnij i zasusz pieknie wyglada w suchym bukiecie.

Mam ją długo i myślałam że miejsce ma nie dobre.No to luks utnę na suchybukiet ;d
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:28, 19 paź 2017

Do góry
lopos napisał(a)

Wygodnie też z ręcznego siewnika z podpórką pod rękę taki 3,5 litrowy. Naprawdę równomiernie siał z ustawionym zakresem wyrzutu nasion na maksa. Oczywiście tylko wyłącznie na krzyż.

Pisalam o nawozach a nie o nasionach traw. Nie wiem ile masz tego trawnika, ale ja bym nie ryzykowala siania nasion trawy z siewnika.
Ukojenie 09:23, 19 paź 2017

Do góry
zoja napisał(a)

Te na zdjeciach wyzej sa zeszloroczne przezimowane.

W tym roku tylko na cmentarz kupilam bo eM sie zbuntowal co do dosadzania nowych do ogrodka
Sa takie - za 12,99

Zoja masz wyjatkowe szczescie ze te chryzantemy przezimowaly. Sa bardzo ladne. Ale te w paczkach bardzo pozno sie rozwina, moze ich mroz zastac oby nie.
Kupowalam tez chryzantemy i robilam rozne doswiadczenia ale wszystkie spelzly na panewce. Mnie sie wydaje ze celowo szkolkarze sadza te nie wytrwale - biznes swiateczny by się nie krecil.
W necie mozna juz znalezc zimujace i to bardzo ladne w czerwcu trzeba zrobic zakup. Ciagle zapominam kupic bo pelnia sezonu, dopiero sie budze w jesieni jak widze te piekne kwiaty.
Pozdrawiam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:57, 18 paź 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Ta rozwinie się chyba zimą !!!!!

Ona sie juz nie rozwinie Zawitka taka jej uroda tez mam 2 takie ladnie wygladaja. Utnij i zasusz pieknie wyglada w suchym bukiecie.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:50, 18 paź 2017

Do góry
A ciebie mialo nie byc, a jednak grasujesz po watkach.

Widzialam dzisiaj piekna horte debolistna przy Szpitalu w Wwie przy Madalińskiego duza jeszcze kwitla. Wg mnie nigdy do niej slonce nie dochodzi.rozum mi odjelo i nie zrobilam foty.
Moze w przyszlym roku jak bedzie kwitla to zrobie.

Juz przeczytslam, ze to byl msly wypad.
Anna i Ogród 23:43, 18 paź 2017

Do góry
A ja tam Anie rozumie, ze u niej cicho. Chce zaskoczyc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies