Dorotka nie mam sumienia wycinac posadzone swierki a mam ich 35 szt bardzo ladne troche za długie szpice ale jak dobrze rosna to sie ciesze.
Kazdego roku przywoze choinki od sasiadow do posadzenia.
W tym roku miala 3 szt wypuszczaly w kwietniu nowe odrosty przyszedl mroz w maju i szlak je trafil. Zreszta nie tylko te choinki.
Zmarzla mi rowniez ta sosna wszystkie igly opadly w kwietniu byla zielonkutka juz soki ruszyly i przyszedl mroz. Rosnie wypuscila ale srodek łysy.
Basiu to berberys julianny. Powinien byc caly taki czerwony, ale nie jest nie wiem od czego to zalezy. Mam 2 szt nie traci lisci na zime. Jeszcze mam troche inne zaraz zrobie foto to wstawie.
Haniu witam. W tym roku nie posadzilam cukini a to ze wzgledu na byle jaka wiosne i potem przymrozki. Wiem, ze kwiaty dyni, cukinii sa jadalne, ale zawsze mi szkoda tych kwiatow lepiej jak wydadza owoce.
Dziekuje Elu Tak, potrzebuje okraglych balonow, myslalam ze juz mam a tu guzik, i to taki z petelka Po nadmuchaniu okazalo sie ze sa podluzne, mimo zapewnien sprzedawcy. Szukam wiec dalej. Klej moze dojedzie do mnie z Polski. Tutaj oczywiscie jest duza paleta do wyboru , ale sa za mocne. Probowalam je rozwadniac, niestety nie otrzymalam zadowalajacego wyniku
Spojrz, przykladowo filmik na yutubku. Chce zrobic z mojej cudownej gipiury taka bombke przewaznie robie wieczorami, gdy ogien na kominku deszczowa piosenke spiewa, piesy i kot chrapia, a pajaki leniwie przygladaja sie zza komina...Zon spod oltarza spi kiwajac glowa a moze i nawet malym palcem...Ot, takie stare dobre malzenstwo...ona w koronkach siedzi...on..na kanapie
Tez mialam taki przypadek 2 lata temu, ze ginela z sznurkami na roznych galazkach. Jakis zwierzak przegryza sznurek spada na ziemie i zabiera spod drzewa.
Z drutem to zastanawiajace.
U nas bardzo mokro, slonce swieci ale jakby za mgla w powietrzu czuc wilgoc.
W miescie tego tak nie widac, ale na wsi caly dziec krople utrzymuja sie na wszystkim.
Alzheimer bardzo ciezka choroba przekreca sie jakas wajcha w mozgu i koniec najczęściej komorki sie uszkadzaja.
Zreszta kazda choroba zwiazana z mozgiem to ciezko dla rodziny, ale trzeba sie z tym pogodzic i znosic cierpliwie jaki los mu przynosi.
Dlugowiecznosc - na to sklada sie wiele czynnikow przede wszystkim trzeba miec dobre geny, pogoda ducha usmiech na twarzy, zyczliwosc itd.
Kiedys moze nie bylo tyle chorob, ale ludzie zyli krocej.
Miluś i ty kurzysz? Co ja tu czytam fuja, fu. Rzuc ten paskudny nalog.
Tez paliłam i to sporo, rzucalam co tydzien i znowu wracalam. Nie pale od 18 lat, z dnia na dzien. I od tego czasu nie zapalilam ani jednego papierosa.
Jak rzucasz pij duzo wody organizm sie oczyszcza z toksyn, choc z buteleczka wody w kieszeni w reku. Jak chcesz zapalić napij sie i trzymaj wode w ustach.
Dlonie zajmi np. Trzymajac w kieszeni kasztany, jakies kulki - zobaczysz uda sie najgorsze 3 dni gora jak oczyscisz organizm nie spojrzysz na papierosa.
EM cie goni to znaczy nie pali? To masz dodatkowy plus rzucenia.
Moj Em rzucil 2 lata wczesniej zachorowal na angine i koniec palenia.
Dopisuje, wyczytalam, ze rosni ci mech w spoinach kostki na forum ktos radzil chyba Toszka Polac wrzątkiem wody. Ja to usuwam karherem pod cisnieniem mech znika.
Zawsze trzeba myslec co bedzie z ogrodem jak nas zabraknie lub nadejdzie niemoc fizyczna to wieczny moj dylemat.
Wiec juz nic nie przerabiam jedynie ew dosadzam. Przeciez czlowiek nie moze byc zakladnikiem swojego ogrodu. Wszystkie rosliny by sie chcialo miec, ale realia sa inne, teraz juz z gorki niz pod gorke.
Witam Dorota. Jakie piekne cacuszka wytwarzasz. Napisz czym zlepiasz te konstrukcje piernikowe aby domek powstal.
Widze ze wnuczek trzyma w rekach i sie nie rozwalaja widac, ze to jakies mocne lepiszcze.