Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:11, 21 paź 2017

Do góry
Oglądam foty z Ciechocinka. Masz rzut beretem i nie jeździsz. Ja w W-wie też nie byłam aż wstyd się przyznać w pewnym miejscu. Na priv.

Byłam w Ciechocinku w latach 80-tych, głęboka nędza w kraju. Bardzo miło pobyt wspominam. Herbata w pensjonacie podawana w musztardówkach, ale trudno takie to były czasy.
Najlepszy numer był jak statek na środku Wisły wpłynął na mierzeję i staliśmy przez ponad 3 godz i nie mógł ruszyć. Orkiestra grała jak na Titaniku. Bo to był rejs w ramach wczasów FWP. Kaowiec wił się aby urozmaicić czas.

Grzybek jeszcze istnieje. Inowrocław, Bydgoszcz, Toruń piękne miasta.

Ogród Małej Mi 2017 23:47, 20 paź 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nio.. szkoda że trwają tak krótko.. zostająwspomnienia, a potem i tego już brak

A to co za drzewo takie piękne.
Ogród Małej Mi 2017 23:44, 20 paź 2017

Do góry
Witam Aniu. Chciałam się zapytać jestem na str. 262 jak możesz mi powiedzieć co to za krzak czerwony wśród bukszpanów. Jaki piękny lejący.

Jak długo rośnie u ciebie tulipanowiec.
Japoński ogród Reni i Matiego 23:26, 20 paź 2017

Do góry
Renia czego się zacięłaś i nic nie pokazujesz. Czy coś robisz w swoim ogródku. Nie przejmuj się, jak czegoś nie wiesz to pytaj. Pokazuj i daj znać jak coś nie wiesz.
Nie pierwsza i nie ostatnia jesteś, ze błędy robisz. Wiesz jak to jest człowiek się uczy całe życie.

Mój eM po tylu latach do mnie mówi, że "ze mnie żaden ogrodnik bo ciągle przesadzam. Ani jedna roślina nie znalazła stałego miejsca jedynie jakoś trawy cię nie ruszają". Ale on nie rozumie, że nie każda roślina w danym miejscu nie rośnie, ale mam go gdzieś i swoje robię.

Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 22:27, 20 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Widzisz Radziu nie jeden jakby miał taki stos drewna by się cieszył jak małe dziecko. Nie musicie ciupać wszystkiego od razu.
Drewniane aranżacje będą piękne, ja też w przyszłym roku bedę podwyższenia robiła z drzewa dębowego chodzi mi pomysł taki od lata.

Jak patrzę na ten budynek to mam nawet fotę zrobioną w mojego rodzinnego domu w tym roku. Stodoła została przerobiona na mieszkanie była ogromna z dwoma wjazdami (gumnami). Trzeba było coś z tym kolosem zrobić. Siostra nie gospodarzy wynajęła pole i stodoła pusta. Zrobili w niej mieszkanie dla syna.
Bardzo ładnie to wyszło.
Zrobiona z cegły a na cegle pną się bluszcze.

Hehe chrzestna się śmieje że w stodole zrobili byśmy apartamenta i otworzyli agroturystykę Konia by się kupiło, w okolicy wzgórza dalkowskie, sanktuarium w Grodowcu, lasu z jagodami i grzybami...same atrakcje a jeszcze wycieczki lokocapem

Z drewnianych bali miałem zamysł robić wczoraj podwyższoną rabatę która wiosną posłużyłaby mi jako rozsadnik...dzwonię dzisiaj do babci, pytam się co robiła a ona mi mówi że dzisiaj z wujkiem pocięli...teraz zostały tylko klocki do porąbania
Ogród Cioci cz. 3 21:47, 20 paź 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

To jest azalia pontyjska.Bonice po pierwszym kwitnięcia obcięłam wszystkie za długie pędy i tak już będę robić.

Zrozumiałam że wszystkie pędy wysokie i niskie, a na jaka wysokość bo moje kwitną teraz ale na tych 1,5 m te niskie nie kwitną.
Jaki ten klon piękny przebarwienie nie z tej ziemi.
Jeszcze tą azalię pantyjską zobaczę ale ona pewnie juz dlugowieczna u ciebie.
Ptasi gaj 21:37, 20 paź 2017

Do góry
Dereń biały przebarwia się na żółto

tawuły na patyku

Panorama 1

Panorama 2

Ptasi gaj 21:01, 20 paź 2017

Do góry
Trawki w słońcu przepiękne.

Ptasi gaj 20:52, 20 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
moj tulipanowiec juz bez lisci....

Kasiu mój jeszcze nie traci. Mój zmarzł wiosną i wypuścił drugi raz liście i dosyć sporo urósł i w tym roku z braku mrozu ładnie się przebarwia, rośnie w zacisznym miejscu więc wiatr jeszcze go nie owiał z liści.

Ptasi gaj 20:48, 20 paź 2017

Do góry
Różyczki w słońcu

Róża blue rapsohody jaki ma piękny zapach

Ptasi gaj 20:38, 20 paź 2017

Do góry
Modrzew kręcony w tym roku rosły pod nim maślaki - widok ogólny

Sekwoja zaczyna zmieniać kolor aby później tracić igły całymi gałązkami które nie zdążyły zdrewnieć.

Maleńka jeszcze hortensja pnąca w jesiennej szacie

Ptasi gaj 20:30, 20 paź 2017

Do góry
Ostatnie słoneczko tego lata jesienią więc trzeba wykorzystać i robić foty.

Skalniak w liściach

lawenda jeszcze kwitnie ale późno zaczęła wynik tego, że za późno ją ścięłam wiosną

Ptasi gaj 20:19, 20 paź 2017

Do góry
Trochę fotek z dzisiejszego spaceru. Zobaczcie pierwszy raz w życiu widziąłam w październiku w takim stanie jukę przy kościele pewnie Bóg błogosławi roślinom

Zebrinus kwitnący

Tutaj przepiękny tulipanowiec po lewej sekwoja

Słoneczny Ogród 13:44, 20 paź 2017

Do góry
Wczoraj tez widzialam dziecioly stukaja jak rewolwerowka. Widocznie duzo robactwa po tym lecie.

Widze ze suszone grzybki trzymasz w sloikach. Boje sie zeby nie splesnialy i trzymam w torebkach papierowych. Moze tez wsypie sloiki ładniej wygladaja.

Wczoraj znalazlam pod wieczor duzego prawdziwka dziesiaj bedzie zupka.

Ten dąbek to blotny pieknie przebarwia sie jesienia. W lecie ma blyszczace zielone liscie.

Dzięciołów u mnie też sporo, praktycznie codziennie je słyszę. Zimą też
Kiedyś też trzymałam w torebkach, trzymałam też we wiaderku takim 5 litrowym z dekielkiem, a teraz w słojach 2-3 litrowych.

Korzystaj z grzybów bo to juz końcówka, ja byłam wczoraj no to już przeważnie gąski są. Innych coraz mniej , bo juz się chyba wygrzybowały

Tak ten dąbek ma takie liście błyszczące jakby woskowane. Po niedzieli go przesadzę. Bo dziś trochę mży, czy to ta mgła tak leci, a ja byłam u fryzjera i nie chcę od razu pushapu na głowie
Ogródek Iwony II 11:24, 20 paź 2017

Do góry
Iwonko jestem na str 830 chcesz zmienic rabate, rzeczywiscie bukszpany juz tam nie padowaly. Rozplenice to trawy szybko rosnace u mnie po 4 latach to olbrzymy. Po lewej stronie foty masz rozplenice to pewnie mlode, ze takie małe.

Wrzuc kolor z szalwi i trawy imperaty tylko wyzszej bedzie bardzo ladnie. Klosowiec jest bardxo ladny ma piekne kwiatostany.
Ogród bacowej 11:09, 20 paź 2017

Do góry
Co tutaj tak cicho? Pozdrawiam.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:10, 20 paź 2017

Do góry
Kasiu odpisalam. Dzieki.

No szkoda ale rozumiem .....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 00:18, 20 paź 2017

Do góry
Ogladam fascynujaca opowiesc jak z takiego szmelcu mozna zrobic cudo. Juz puzno jestem po wizytowce paru stronach z przodu.
Jak tyle roslin zmiescilas na pomodrzuceniu metrazu domu, schodow idojazdu tyle roslin i staw.
Ogrod wciaga do zwiedzania. Gdzie to jest.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:49, 19 paź 2017

Do góry
Miotelek u ciebie pelno, a jakie efektowne sterczace, placzace. Rozplenice ogromniaste pieknie sie przebarwiaja tej jesieni nie bylo mrozu.
No i co tu duzo mowic wszedzie pieknie. Jesien piekna pora ale ze sloncem.

U ciebie o dwa dni wiecej lata jesienia. W ogole w tym roku trzeba bylo łapac jesienne sloneczko. Dzisiaj duzo pajęczyn fruwalo w powietrzu znak ze odlatuja.

Corka piekna dziewczyna tak jak mama.

Milus sterta w sosnach juz duza ta pod kwasoluby. Potrzebowalam troche kompostu lisciastego pod wrzosy jak sie fajnie przerobil.
Jeszcze liscie wsypie i przekopie i bedzie git.

Jak sie ciesze, ze jestes, kolo ciebie sie wszystko kreci. zobacz jak wszyscy ożyli.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:05, 19 paź 2017

Do góry
A ciebie mialo nie byc, a jednak grasujesz po watkach.

Widzialam dzisiaj piekna horte debolistna przy Szpitalu w Wwie przy Madalińskiego duza jeszcze kwitla. Wg mnie nigdy do niej slonce nie dochodzi.rozum mi odjelo i nie zrobilam foty.
Moze w przyszlym roku jak bedzie kwitla to zrobie.

Juz przeczytam, ze to byl msly wypad.

Miniony wyjazd d o Nałęczowa był weekendowy.I tak tez mnie nie było.
Niestety w Warszawie tylko kilka punktów znam.Także tego podanego punktu nie znam.Ale teraz będę częściej w Warszawce, to i zobaczę tu i w owdzie.Ale ja jestem z tych co z miasta lubią uciekać.Anie w większe aglomeracje się pchać.Ale cóż, i taki rozdział z życiu się zaczyna.Jutro akurat po pracy , jedziemy na weekend cały do córci do Warszawy
Hortensje Dębolistną polecam,Długo utrzymuje swoje liście,?I pięknie się przebarwia,A i krzaczek tez szybko buduje.Kwiaty ponoć ma różne.Moje ma ładne./Trafiła się mi perełka.Cieszę się,że ja mam.

Limka zmieniła barwy totalnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies