Tess, ale wspomnienia wywołałaś u mnie tymi zdjęciami wschodu księżyca.
Identyczny obrazek miałam gdzieś ukryty w pamięci z czasów liceum, kiedy pojechałąm na obóz harcerski. To było gdzieś w okolicach Ełku. Najbardziej z tamtych chwil pamiętam nocne wędrówki po lecie i właśnie wschodzący księżyc, który potem stawał się czerwony jak słońce. Takiej barwy księżyca nie widziałam już nigdy i nigdzie potem.
To cudne, kiedy ktoś ma tak wielką pasję, wszystko jedno jaką, i tak cudownie, emocjonalnie o niej pisze.
A jeśli tą pasją jest ogród - to możesz być pewna, że nie za długo, i że nie przesadziłaś
To niech mnie ktoś szybko poinstruuje, proszę, co muszę zrobić, żeby oddać głos
Byłam już na właściwej stronie, ale to mnie przerosło
Najlepiej łopatologicznie, jak to blondynce
Ty sie nie naśmiewaj z mojej argumentacji
widziałaś limonkową rabatę Gosi (kaisog1)?
Posadziła limki, przed nimi hosty zielonożółte, a przed nimi, jako najniższe piętro - citronelki. a jakiego koloru sa citronelki, no jakiego???
A rabata wyglada super
A gdzie ty masz te pęcherznice? Bo obleciałam cały ogród i nie znalazłam.
Byłam w lesie w sobotę, ale tylko niejadalnych było mnóstwo
Pieknych, to prawda, ale nie do zabrania
Pewnie inne też były, tylko już zostały wyzbierane
Za to piękną kanię znaleźliśmy i zabraliśmy Była pycha
Karola, dzięki za poparcie
Dorka, do świerków srebrnych doskonale pasuje kolor żółty.
A że samej żólci dać nie możesz (strasznie by biła po oczach), to trzeba będzie dodać innych kolorów, w tym także bordowego
Irenko, jak to "fot niet"? Są foty tam
Bo tam szalałam z łopatą
Tutaj łopatę złamałam, w piątek tuz przed wyjazdem
Chciałam clematisy przesadzić, żeby po drzewach się pięły, i szpadel się zbuntował
Pszczółko - jesień nas, ogrodników, zawsze zaskakuje, jak zima drogowców
Posiejesz, jeszcze zdążysz
No, rabata będzie gotowa, bo sadzić zamierzam - dużo))))))
Madżenko - to Teściowa ma na imię Teresa? Bo Ty przecież w weekend rabatę u Teściowej przerabiałaś? To nie ten weekend był?
Martek, buziam To Anula przy lesie mieszka?
Beatko - cudo, i owszem, ale ja nie lubię takiego czerwonego nieba. Zwiastuje mróz
Martek, zdjęcie do czego babie potrzebny motor mnie zabiło))))))))))
Dawno się tak nie ubawiłam
Zdjęcie dzięcioła bardzo dobre, więcej wiary w swoje umiejętnosci!
Kulki z boku tylko widzę, ale wydaje się, że dobrze. Kulki ze stożkiem zawsze dobrze wyglądają
Ciacho musiało być pyszne, skoro w takim tempie wyszło
Buziam
Tess z dzięcioła jestem zadowolona ponieważ naprawdę był obok w sadzie i tak się wiercił ,stukał ,że trudno było go złapać w miejscu ,a to zaraz wiadomo o ostrość trudno.Zwykle siada na modrzewiu to już zbyt daleko na mojego zuma niestety ,ale wcześniej chyba mam zdjęcie na wierzbie
Nie mam kiedy zrobić zdjęć ogrodu - rano długo ciemno, a potem już trzeba do pracy wychodzić, a jak wracam z pracy, to już znowu za mało światła. Pewnie będą najwcześniej w sobotę.
Więc zamiast mojego ogrodu - moje niebo o poranku wczoraj, około szóstej rano
Tess,
ale masz cudne widoki ! zazdroszczę
ja nie mam przestrzeni.....