Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 21:31, 01 paź 2012

Pozdrawiam Bogdziu , zostaję jeszcze 2 dni w Ol., mamy taką kobitkę na wsi ma już ponad 93 lata, dba o siebie bardzo, właściwie jej córka, a babcia codziennie włoski uczesane, kremiki na twarz inny na dzień inny na noc, tylko stawia wymagania wobec córki, która ciężko pracuje, jak zmarła babki młodsza koleżanka jakieś 83 lata, babka skwitowała:" Ta już się nażyła".... myślałam , że się posikam , ze śmiechu, tzn., że ona do siebie nie dopuszcza swojego wieku i czuje się młodo, grunt to samopoczucie, nie można ulegać starości
danuta_ 07:50, 02 paź 2012

Wpadałam się z rana przywitać Bożenko - pozdrówka
Bogdzia 15:32, 02 paź 2012

monteverde napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu , zostaję jeszcze 2 dni w Ol., mamy taką kobitkę na wsi ma już ponad 93 lata, dba o siebie bardzo, właściwie jej córka, a babcia codziennie włoski uczesane, kremiki na twarz inny na dzień inny na noc, tylko stawia wymagania wobec córki, która ciężko pracuje, jak zmarła babki młodsza koleżanka jakieś 83 lata, babka skwitowała:" Ta już się nażyła".... myślałam , że się posikam , ze śmiechu, tzn., że ona do siebie nie dopuszcza swojego wieku i czuje się młodo, grunt to samopoczucie, nie można ulegać starości

Dobre samopoczuce dobrze miec ale to nie zawsze od nas zależy. Znałam kogoś podobnego, babka miała ponad 90 lat ale to kobieta ,,wampir", dobrze się jej żyło kosztem innych. Wymagania a nic od siebie i tak nie tylko na starośc ale już wcześniej.Też uważała że nie ma co załowac jak ktoś umarł bo i tak żył długo ale ona sama nie uważała żyła zbyt długo i nie myślała że może to już na nią czas. Aniu dziś zgodnie z obietnicą wysłałam karmniczek.
Bogdzia 15:37, 02 paź 2012

danuta_ napisał(a)
Wpadałam się z rana przywitać Bożenko - pozdrówka

Danusiu witam już niestety nie rano bo znów byłam na grzybach. Tyle nazbierałam.

i zerwałam koźlaczka który rósł w ogrodzie.

Wszystko się suszy. Twoje grzybki też widziałam. Są super. Pozdrawiam.
Bogdzia 15:38, 02 paź 2012

Miłego popołudnia wszystkim życzę.
Tess 15:42, 02 paź 2012

Jakie piękne grzybki

Byłam w lesie w sobotę, ale tylko niejadalnych było mnóstwo
Pieknych, to prawda, ale nie do zabrania
Pewnie inne też były, tylko już zostały wyzbierane

Za to piękną kanię znaleźliśmy i zabraliśmy Była pycha

Buziaki, Bożenko
jotka 15:44, 02 paź 2012

Bogdziu, nie dość, że TYLE, to jeszcze TAKIE
anula_wn 17:09, 02 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

te duże rzeczy bym powtórzyła...piękne
wentyl bezpieczeństwa do narzekania...drugie piękno
być ..kobietą, zawsze tylko nią
równowaga, to jest tak naprawdę szczęście

Pewnie są rózne wyobrażenia szcześcia. Moim jest zdrowie w rodzinie, praca w ogrodzie , stary mąż przy boku i wesołe wnuczki co jakiś czas. i las za płotem i ciepły obiad , i pościel moja własna domowa a nie hotelowa i sernik nawet jak sie nie uda i wspomnienia z dawnych lat i ludzie którzy o mnie pamiętają choc już dawno mogli zapomniec.I to że jutro znów obudzę sie w moim domu , może pójdę na grzyby lub z m na zakupy i znów na niego ponarzekam bo zawsze jest blisko.

Bogdziu, jakie piękne słowa !
poczytałam Waszą rozmowę i wiem, ze dużo naszej babskiej winy w tym naszym zmęczeniu - bo i praca, dom, dzieci, obiady..... jeśli ktoś ma pomoc ze strony M, to jest super! bo w końcu oni mają 1 etat , a my....4-5 czy więcej

A co do szczęścia, to chyba każdy ma inne potrzeby znam domy piękne, duze, marmurowe i zimne - bo nie ma w nich ciepła , nie ma do kogo się przytulić. Bo "szczęścia się nie posiada, szczęściem się jest". I jeśli ktoś umie cieszyć się małymi rzeczami - jest wielki !

pozdrawiam ciepło i zmykam na imprezkę !
buziaki zostawiam

A grzybki cudne!
Sebek 17:51, 02 paź 2012

Aaaaale nazbierałaś A u nas tyyyle grzybiarzy, że auto koło auta stoi - i zbierają na prawdę duuuużo
Mala_Mi 20:20, 02 paź 2012

My z Anią dziś jadąc przez grzybne lasy tez miałyśmy ochotę sie zatrzymać i ruszyc w las za wysmukłym borowikiem.... jednak strój jak i buty na obcasie .... niezbyt siedo tego nadawały. Stwierdziłyśmy, ze damy radę i w takim storju..tylko ktoś przez przypadek mógłby nas wziać nie za grzybiarzy, a za tirówki
Więc zatrzymałyśmy sie tylko i kupiły troche grzybków od kobitki co stała przy drodze.......... oczywiście w stroju grzybiarza... i wieku niezdatnym do tego innego zawodu leśnego