Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:30, 02 paź 2012

Czyli też masz grzyby . U mnie pachna bo sie suszą. Jak ja lubię ten zapach i smak.

pokażę jeszcze Ci zdjęcie czubatki która nauczyła już się jeśc z nowego karmnika.

Bogdzia 20:32, 02 paź 2012

Tess napisał(a)
Jakie piękne grzybki

Byłam w lesie w sobotę, ale tylko niejadalnych było mnóstwo
Pieknych, to prawda, ale nie do zabrania
Pewnie inne też były, tylko już zostały wyzbierane

Za to piękną kanię znaleźliśmy i zabraliśmy Była pycha

Buziaki, Bożenko

kani spotkałam mnóstwo gromadami po kilkanaście sztuk rosną wszystkie młodziutkie ale nie zbierałam, moi znajomi też nie, więc sobie nadal rosną.
kaisog1 20:35, 02 paź 2012

Na grzyby chcę!!!!!!
Bogdzia 20:37, 02 paź 2012

jotka napisał(a)
Bogdziu, nie dość, że TYLE, to jeszcze TAKIE

Takie tzn jakie? Ja zawsze zbierałam w lasach iglastych i nie mogę sie przyzwyczaic do grzybów z lasu liściastego. Tak wyglądają ni to podgrzybki , ni to zajączki. Różnią sie od podgrzybków z lasu iglastego , również zbieranie ich się różni, w liściastym prawie ich nie widac. teraz już sie trochę przyzwyczaiłam ale na początku wogóle nic nie widziałam a ludzie trzy kroki ode mnie zbierali i jak odeszłam to w moim miejscu też cały czas zbierali.Ale za to wolę ich smak niż tych z iglastego .Chociaż jedne i drugie bardzo lubie.
Bogdzia 20:39, 02 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Na grzyby chcę!!!!!!

Gosia Ty masz w zasięgu ręki w Kubusiowie, tylko co z Kubusiem? Ja nie mam konta na Fb więc za mnie zagłosowała na pieska moja wnusia.
Bogdzia 20:41, 02 paź 2012

anula_wn napisał(a)

te duże rzeczy bym powtórzyła...piękne
wentyl bezpieczeństwa do narzekania...drugie piękno
być ..kobietą, zawsze tylko nią
równowaga, to jest tak naprawdę szczęście

Pewnie są rózne wyobrażenia szcześcia. Moim jest zdrowie w rodzinie, praca w ogrodzie , stary mąż przy boku i wesołe wnuczki co jakiś czas. i las za płotem i ciepły obiad , i pościel moja własna domowa a nie hotelowa i sernik nawet jak sie nie uda i wspomnienia z dawnych lat i ludzie którzy o mnie pamiętają choc już dawno mogli zapomniec.I to że jutro znów obudzę sie w moim domu , może pójdę na grzyby lub z m na zakupy i znów na niego ponarzekam bo zawsze jest blisko.

Bogdziu, jakie piękne słowa !
poczytałam Waszą rozmowę i wiem, ze dużo naszej babskiej winy w tym naszym zmęczeniu - bo i praca, dom, dzieci, obiady..... jeśli ktoś ma pomoc ze strony M, to jest super! bo w końcu oni mają 1 etat , a my....4-5 czy więcej

A co do szczęścia, to chyba każdy ma inne potrzeby znam domy piękne, duze, marmurowe i zimne - bo nie ma w nich ciepła , nie ma do kogo się przytulić. Bo "szczęścia się nie posiada, szczęściem się jest". I jeśli ktoś umie cieszyć się małymi rzeczami - jest wielki !

pozdrawiam ciepło i zmykam na imprezkę !
buziaki zostawiam

Tak masz rację Anula najważniejsze to cieszyc sie z małych rzeczy, wtedy nagle może się okazac że własnie one są najważniejsze. Ja też byłam na imprezce u mojego wnusia.
A grzybki cudne!
eliza3 20:41, 02 paź 2012

Widzę , że czubatka się zadomowiła i czuje się już pewnie. Śmieszna jest z tym czubkiem
A u mnie mnóstwo bogatek, pojęcia nie mam skąd tyle się ich wzięło, wczoraj miały jakiś zlot, bo fruwały, ćwierkały, ganiały się, w tej euforii nawet czasem w szybę trafiały...nie pamiętam kiedy było ich tak dużo...
agniecha973 20:44, 02 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

No grzybki wzór konspekt. Śliczne, młode, jędrne... U nas ma popadać od czwartku, to może grzyby wyrosną.
Bogdzia 20:48, 02 paź 2012

Sebek napisał(a)
Aaaaale nazbierałaś A u nas tyyyle grzybiarzy, że auto koło auta stoi - i zbierają na prawdę duuuużo

W moim lesie nie ma porażających ilości grzybów i jak pisałam trudno się je zbiera ale jak widac troche można nazbierac a ja to uwielbiam i niezmiernie sie cieszę ze są i jest powód do pochodzenia po lesie.
Kondzio 20:53, 02 paź 2012