Serby - musi byc dobra odmiana i jak maja swiatlo dokola to ładnie rosna. Nie choruja wiec warte polecenia. U mnie wszystkie iglaki ladnie rosna oprocz cisow. Zawsze im cos dolega najgorsze to czerwce.
Mirka jazda to małe piwo najgorsze to wybieranie i pakowanie, zeby czegoś nie zapomnieć. Wiem bo to przeżywałam przez kilka lat woziliśmy nawet kosiarkę, łopaty, i inne narzędzia.
Elu ja na działkę jadę samochodem 10 minut,ale jak tak padało to już nam się drugi raz nie chciało jechać. Jutro może coś podziałam. Z Serbów się cieszę i mam zamiar jeszcze dokupić wiosną.
Mirko kupiłam poprostu jako Klon strzępiastokory (Acer griseum), ale wiem że ma on odmiany i krzyżówki z innymi klonami.
Elu zakochałam się w miskancie Gosi. Pisze, że to Graziella, ale moje są inne. Tak więc wzdycham do niego i... szukam. Choć dzisiaj na żywo widziałam Memory i zrobił na mnie wrażenie.
Watpie czy taki miskant dostaniesz, ale bede miala na uwadze. Jakbys napisala jaki ma miec rozmiar,bo czesto szperam w trawach. Mam ksiazke o trawach to spojrze.
Nie bylo jeszcze mrozu. Ale jesien deszczowa. Temperatura kreci sie ok 10 stopni wiec pod tym wzgledem ie mozna narzekac.
Brzozy przez wiatry szybko zaczely tracic liscie, ale tez dlugo sa jeszcze na drzewach, wkec jeszcze smieca.
Wstrzymuje sie z odkurzaniem, bo jeszcze mam liscie na drzewach.
Mnie tez sie te szersze bardziej podobaja. Te serby posadzone pod moim oknem na Ursynowie. Szerszy ma 16 lat jak sie wprowadzilismy to syn kupil gdzies ok 60 cm i tak urosl. Ten waski kupilam ok. 6 lat temu myslałam, ze to taki sam jak te szerszy a tu masz waski w drugim roku urosl ponad metr.
Ja tez jestem jeszcze na dzialce, przechodzily nawalnice ale cos tam zrobiłam w przerwach. Jutro ma byc podobno lepiej.
Fakt, na cieplejsze dni to juz nie ma co liczyc. I tak nie jest źle tej jesieni, tylko raz przymrozek był do tej pory ( wielkopolska). Codziennie powyżej 5st. , tak przeważnie 10st, 13st, 7st i tak się kręci temp. na plusie.
Dzięki za foto.Serby piękne znasz odmiany? One u ciebie na os.rosną?Ja bym chciała żeby moje rosły tak jak ten grubszy.Jak będą rosły zobaczymy.
Wróciłam z działki nic nie zrobiłam,jak zajechalismy zaczęło padać i po robocie.Może jutro się uda,mam Dalie jeszcze nie wykopane.Pozdrawiam Świątecznie ☺
Elu właśnie z działki wróciłam bo zaczęło padać. Nic nie zrobiłam a miałam Dalie wykopać. Może jutro się uda coś zrobić ,a jak nie to eM na tygodniu wykopie.
Idę do ciebie☺