Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 10:33, 12 lis 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Ładnie wygląda z okna ale przychylam się do Moniki, ładne te serby i zapewne pięknie wyglądają jak jest śnieg Pozdrawiam

Serby - musi byc dobra odmiana i jak maja swiatlo dokola to ładnie rosna. Nie choruja wiec warte polecenia. U mnie wszystkie iglaki ladnie rosna oprocz cisow. Zawsze im cos dolega najgorsze to czerwce.

Muszelka 18:42, 13 lis 2017

Melduję, że w sobotę w południe pogoda się poprawiła, wyszło słoneczko i przycięłam wszystkie róże. Na koniec krzaczki i ziemię wokół nich solidnie opryskałam 3% roztworem tymolowym.

Pozdrawiam!

Muszelka 18:55, 13 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
20 listopada 2016 wiazalam trawy. Liscie tez byly dopiero grabione bo ciagle lało potem spadl snieg.

A u mnie (Wielkopolska) w ubiegłym roku po raz pierwszy spadł śnieg dokładnie 11 listopada. Obudziliśmy się, a za oknem było biało, bielusieńko. No, tylko flagi powiewały czerwienią i bielą
Rosa 21:37, 15 lis 2017

... U mnie wszystkie iglaki ladnie rosna oprocz cisow. Zawsze im cos dolega najgorsze to czerwce.

A ja właśnie posadziłam sporo cisów Davida za domem w cienistym zakątku, dziś ostatnie sztuki bo były w promocji -30%. Nigdy nie miałam z cisami problemów. Troszkę mnie zaniepokoiłaś. Jak zapobiegasz chorobom cisów?
Pozdrawiam ☺
ElzbietaFranka 22:21, 15 lis 2017

Nie ma się co niepokoic tylko trzeba od czasu do czasu przegladac czy cos sie z nimi nie dzieje. Pryskac wczesna wiosna Promanalem.
Bogdzia 19:56, 17 lis 2017

Moje serby tez mają około 14-15 lat ale są duzo wyższe od pietrowego domu. Pozdrówka zostawiam.
gosika67 20:03, 17 lis 2017

Elu co u Ciebie, jak przygotowania do zimy, ale masz miotły w ogrodzie.
ElzbietaFranka 22:48, 17 lis 2017

Bogdzia napisał(a)
Moje serby tez mają około 14-15 lat ale są duzo wyższe od pietrowego domu. Pozdrówka zostawiam.

Bogdziu to zalezy co sie sadzi jak maleństwa to i mniejszy wzrost po 14 latach pol metra czy metr nie ma znaczenia. W kazdym razie jak im podpasuje grunt to ladnie rosna i nie ma z nimi problemu.
ElzbietaFranka 22:50, 17 lis 2017

gosika67 napisał(a)
Elu co u Ciebie, jak przygotowania do zimy, ale masz miotły w ogrodzie.

Jutro jade znowu tyrac wszystko zalezy od pogody musze poobcinac roze i liscie ze skalniaka odkurzyc to u mnie priorytet.
SlonecznyOgrod 11:57, 18 lis 2017

Nie bylo jeszcze mrozu. Ale jesien deszczowa. Temperatura kreci sie ok 10 stopni wiec pod tym wzgledem ie mozna narzekac.
Brzozy przez wiatry szybko zaczely tracic liscie, ale tez dlugo sa jeszcze na drzewach, wkec jeszcze smieca.
Wstrzymuje sie z odkurzaniem, bo jeszcze mam liscie na drzewach.

Ja już dwa razy odkurzałam, ale jeszcze jedno porządne odkurzanie przede mną, bo tak jak mówisz liscie jeszcze na niektórych drzewach. Dzis przymroziło więc mam nadzieje , że wszystkie zlecą i po niedzieli posprzątam ostatni raz.