Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród, który ciągle zmieniam 12:32, 14 kwi 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Wow to ja moim kąpiele funduję i nic jakoś chyba im się u mnie nie podoba .....no ale Twoje boskie
Aha ta magnolia myślałam że to Twoja bo cudowna jest u mnie się magnolie nie sprawdzają miałam dwie i padły

Cieszę się ,że storczyki się podobają i żeby nie zapeszyć tfu tfu
Magnolia czasami bywa kapryśna ,ja w sumie mam 3 ,ale tylko dwie porządne , ta trzecia nie wiem też czego jej brakuje ,zmieniłam jej już 3 razy miejsc i nic i wygląda na to że padnie...............trudno
Wiesz może jakiś błąd uprawowy robisz albo klimacik nie służy ,jednak tam zima dłuższa i mroźniejsza ale za to jak tam u Ciebie pięknie
Ogród, który ciągle zmieniam 09:58, 14 kwi 2014

Do góry
Wow to ja moim kąpiele funduję i nic jakoś chyba im się u mnie nie podoba .....no ale Twoje boskie
Aha ta magnolia myślałam że to Twoja bo cudowna jest u mnie się magnolie nie sprawdzają miałam dwie i padły
Ogród wśród pól i wiatrów 08:24, 14 kwi 2014

Do góry
Piknie, sliczny ogrod powstaje..
a jaka piekna jest ta magnolia rewelka
mnie tez marzy sie magnolia ale wszystko w swoim czasie
pozdrawiam
Ogród Magdalenka 08:14, 14 kwi 2014

Do góry
Pięknie się graby z kulkami prezentują
Magnolia zachwyca,moja jeszcze też mała ale cała w kwiatach

Madzia ....wypiękniał twój ogród bardzo
Ogród Magdalenka 07:39, 14 kwi 2014

Do góry
Graby cudne, i kulki, i ta magnolia... napatrzeć się nie mogę cudnie
Nasz przydomowy ogródek 23:25, 13 kwi 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Małgosiu byłem u Ciebie i masz piękną magnolię. Zagospodaruj cebulami w jesieni ten placyk. Magnolia nie jest taka zwarta jak świerk i deszczyk przepuści do korzeni.

Cieszę się, ze do mnie zajrzałeś Zbyszku Mówisz, ze lubisz hortensje, ja też! Właśnie kupiłam dwie nowe i założyłam szkółkę z sadzonkami mojej najstarszej horti.
Placyk już trochę podsadziłam niezapominajkami i sasankami, cos tam zaczyna się dziać Też tak sobie myślałam, ze magnolia więcej wody przepuści niż świerki, bo pod swierkami to ciągle muszę podlewać. Tam jest istna pustynia!

Pozdrawiam
Ogród dla Agusi 23:13, 13 kwi 2014

Do góry
Aniu magnolia prześlicznej urody a i kalinie też nic nie brakuje U mnie nic nie kwitnie bo nie ma za bardzo co Mam dobrą wiadomość niektóre twoje patyczki mają już listki ,czy to znaczy że się ukorzeniły?Czy z każdej róży patyczki mają szansę się ukorzenić? Tak pytam z ciekawości. Pracuję przy tarasie obecnie to będzie romantyczny kącik różany Aniu tak jakoś wyszło że postawiłam głównie na róże ale przy tej bieli nie widzę innych kwiatów .Nie wiem czy słusznie ale nie widzę i już hi,hi.Pokażę ci jak skończę co wymyśliłam Zdradzę tylko ze po tych białych słupach będą się pięły pachnące róże pienne a niżej również pachnące niewysokie rabatowe Jeszcze nie wybrałam gatunków bo te które mi się podobają cenę mają zawrotną i troszkę muszę poczekać .Czekam na bezdeszczową pogodę aby skończyć to co robię .Miło cię widzieć jak zawsze .
Ogród pod trzema dębami 23:05, 13 kwi 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Trawnik pięknie wygląda,ja miałam tyle filcu ,że masakra,do dzisiaj mnie ręce bolą od grabienia
Skrzynki fajnie się prezentują.
Magnolia piękna

U mnie też był filc. Odpuściłam jednak grabienie i działał u nas wertykulator. Kiedyś miałam dwa małe trawniczki to grabiłam sama. Po większych deszczach rozpuściły się też nawozy i trawa dała czadu, zaraz czeka mnie znowu koszenie, a to prawie godzina z kosiarą.
Ogród to moje hobby 22:53, 13 kwi 2014

Do góry
Jeny jaka ilość szafirków !! piękne są Franiu .Wykopujesz je na zimę ? chyba nie bo to takie małe cebulki a ich ilość ogromna. Mój klon Franiu jak stał w miejscu tak stoi ,chyba go wykopię i włożę do doniczki Zaklęty czy co? Magnolia też piękna szkoda że tak krótko kwitnie .Wrzośce i wrzosy zmarły mi już drugi raz wyrzuciłam były prawie czarne i suche .Do trzech razy sztuka ,jeszcze tylko jeden raz zaryzykuję Nie obijam się Franiu ciężko pracuję choć efekty nie są jeszcze za bardzo widoczne to czuję to w każdej części swej ciała ale posuwam się pomaleńku do przodu
Mój zielony świat 22:19, 13 kwi 2014

Do góry
Irenko, Kondziu, dzięki

Z serii metamorfozy - wrzosowisko

Było

Staje się...

Przesadzona z innej części ogrodu została tuja Whipkord, tu jest zdecydowanie lepiej wyeksponowana. Przewędrował też kiścień i klon japoński aureum.
Tam gdzie są trzy zielone kijki koło siebie posadzę niskie kosodrzewiny, na miejscu wysokiej tyczki bambusowej pojawi się magnolia (zastanawiam sie między Sieboldii plena, a Genie), a tam gdzie pojedyncze kijki, dojdą głazy. Po prawej stronie będzie ścieżka z łupka, a za nią część z rh (czekają na przesadzenia z niewłaściwie wybranych miejsc). Dodam jeszcze do wrzosowiska trawy, wybór między hakone, stipą, a rozplenicą little boy.

Ku pamięci, odmiany:
Wrzośce
Golden Starlet, Vivellii,
Wrzosy
Peter Sparkes, Robert Chapman, Dark Beauty, Heidezwerg, J.H.Hamilton, Kinlochruel
Azalia japońska Anouk

Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 22:07, 13 kwi 2014

Do góry
Aniu Twoja magnolia piękna zdjęcie z 2 maja 2012 ,ile ma kwiatów ,super,masz racje ze wybierasz późniejsze odmiany szkoda żeby przemarzły ,jednak jesteś bardzo praktyczna i to się chwali
Ogród Magdalenka 21:15, 13 kwi 2014

Do góry
Tfu tfu, piękne te graby!!! A kuleczki w nogach i do tego tawki, tak jak lubię Magnolia zachywyca, ach jak ja lubię te klimaty.
Madziu ja jestem bardzo kontenta z mojch delikatnych turkusowych ozdób na święta, do tego landrynkowy róż i stól wielkanocny w tym roku będzie taki jak sobie wymyśliłam. Jeszcze musze serwetki w odpowiednim kolorze dokupić, biały obrus odebrac z magla i chyba od czwartku wezmę urlop aby umyć okna...
Piaskownia na zakręcie 20:45, 13 kwi 2014

Do góry
Piękne fotki Moja magnolia też jeszcze w pąkach No i dobrze bo u nas mróz był Pozdrowienia na nowy tydzień zostawiam
Moje miejsce na ziemi 20:14, 13 kwi 2014

Do góry
Iwona,
bardzo dziękuję za taki miłe słowa. Cieszę się, że nasza radosna twórczość może się podobać To co udało nam się stworzyć robiliśmy kolejno jak były i środki i siły a to przy takich rozmiarach działki jest różnie

Dzisiejsza piękna pogoda nastroiła mnie do cykania fotek, oto kilka z wiosennych akcentów:

moje ulubione tulipanki

migdałek też już w pełni rozkwitu

magnolia - mimo, że mam ją już 3 lata po raz pierwszy zakwitnie. Była złamana, potem przemarzła, a teraz mam nadzieję, że pokaże swoje piękne oblicze. Czekam, jeszcze płatków nie rozchyliła...

nawet rabarbar zaczyna kwitnąć ???

Makowo na Kociewiu 19:59, 13 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Kasiu, miejsce na meble gotowe, ale czy nie za male??? Twoj rodek jest obledny Cudo I magnolia na bogato, ze o hiacyntach nie wspomne. Bujnie masz niesamowicie

Jak już będą gotowe to wtedy będę dalej trawnik wycinać ...sznurkiem wygrodziłam to sama rogówka powinna się zmieścić ale stół ...tak jak pisałam dopasuję jak będą
Makowo na Kociewiu 19:55, 13 kwi 2014

Do góry
Kasiu, miejsce na meble gotowe, ale czy nie za male??? Twoj rodek jest obledny Cudo I magnolia na bogato, ze o hiacyntach nie wspomne. Bujnie masz niesamowicie
Ogród dla Agusi 19:34, 13 kwi 2014

Do góry
Jagódko moja magnolia Pinkie przeciąga kwitnienie nawet do maja.To widok jej kwiatu 13-go maja .

Kwitnie razem z kaliną Burkwooda
Od ogrodu do łąki i stawu 18:07, 13 kwi 2014

Do góry
jolka napisał(a)

Magnolia wspaniała! Czy to alexandrina??
Muszę koniecznie ją dodać do listy zakupów w kolejnym sezonie
Pozdrowienia Domi

niestety nie wiem na pewno jaka to odmiana. można się tylko domyślać, że to alexandrina.
teraz zaczyna kwitnąć na dobre, więc jutro zrobię jej sesję

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:43, 13 kwi 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Joasiu, przeczytałam. Chylę czoła, uznanie dla Męża. Pracy włożony ogrom, ale praca w ogrodzie to przeciez saaaama przyjemnośc, nawet to zrywanie darni, nawet to grabienie trawy. Nam siłownia nie potrzebna!
A to dopiero początek sezonu.
Magnolia jest śliczna, i kolor skrzyni , bardzo mi się podoba, Czy możesz zdradzić czym malowane?
Oj, zainspirowała mnie ta wycieczka po Waszych włościach, zainspirowała.
Pozdrowienia.

Aniu, niesamowita jesteś
Wszystko przeczytałaś?
Magnolia rosnie u mnie dopiero rok i dlatego jej kwiaty tak bardzo cieszą, bałam się, że w moim surowym klimacie nie zakwitnie lub wogóle zmarznie ale jakoś dała radę. Ale tylko dlatego że zima łaskawie się z nami wszystkimi obeszła.
Skrzynie były malowane dekoralem do drewna, kolor jasny szary.
Ogrodowisko jest źródłem ogromnej wiedzy i różnych inspiracji, jesteś niedawno na tym forum i nie przejrzałaś wszystkich wątków. Na innych znajdziesz o wiele więcej inspiracji, ale miło że coś Ci u mnie wpadło w oko. Mój ogród w ciągłych przeróbkach na miarę moich możliwości finansowych.
pozdrawiam serdecznie
Piaskownia na zakręcie 17:30, 13 kwi 2014

Do góry
Ewa, tulipanki jak magnolia te same kolorki, ale się zgrały z kwitnieniem, o mahonia.........cieszę się, że jeszcze ktoś pokazuje mahonie w ogrodach, taka zapomniana jest ostatnio, tak samo jukki, przestały być pokazywane w ogrodach, a jednak każda z tych roślin jest wyjątkowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies