Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

magnolia 10:57, 07 maj 2014

popcarol napisał(a)
Magnolio,
chyba identyczna jak u Ciebie na fotce.
Zajrzysz do mnie, plis? Molestuję ciągle rabatę na froncie

to sesleria skalna
popcorn 11:10, 07 maj 2014

dzięki i dzięki
Buziam!!!
popcorn 11:11, 07 maj 2014

magnolia napisał(a)

Seslerię skalną można ścinać, wg mnie jak się ścina to jest bardziej zwarta, ładna.
ścinam ją po kwitnieniu jak zaczyna sie robić wyciągnięta za bardzo. Najlepiej kierować sie własnymi emocjami w kwestii seslerii- kiedy przestaję ja lubić, tnę. Za 2 tyg wyłażą małe , zielone jeżyki i znów ją lubię. Czasem tnę ją nawet 2 razy w roku, kiedy późnym latem znów mnie wnerwia. Nigdy jej nie nawożę, ale mój M. owszem ( cichaczem jej sypnie jak nie widzę- dzieciom coca colę, seslerii parę garstek obornika granul).

haha, uśmiałam się Lubię Twojego M hihi
Tess 11:24, 07 maj 2014

magnolia napisał(a)

Trochę żałowałam wieczorem że wstaiłam te zdjęcia- nic na nich nie ma ciekawego.

Ludzie, trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam!

magnolia napisał(a)

(...) w dalsze ingeruje powoli, bo bardzo chcemy zachować ducha miejsca, bo tam jest miły klimat. Więc nie moje ambicja maja tam byc najważniejsze.
Stary sąsiad zza miedzy powiedział nam kiedyś komplement- 'ładnie u Was, nie zniszczyliscie tego miejsca'

Mądry ten sąsiad.

magnolia 11:28, 07 maj 2014

Tess mój sąsiad jest fajny.
pamiętasz z dzieciństwa bajkę pt Wiklinowa zatoka- o szczurze, nutriach, bobrach nad stawem? On napisał scenariusz tej bajki.
Tess 11:50, 07 maj 2014

magnolia napisał(a)
Tess mój sąsiad jest fajny.
pamiętasz z dzieciństwa bajkę pt Wiklinowa zatoka- o szczurze, nutriach, bobrach nad stawem? On napisał scenariusz tej bajki.

Oj, chyba jej w moim dzieciństwie jeszcze nie było....
Bo czytałam wówczas wszystko, co mi w ręce wpadło
Pamiętam serial animowany dla dzieci Tajemnice wiklinowej zatoki.

Nic dziwnego zatem, że umie patrzeć.
aleksandra_g 16:52, 07 maj 2014

łoooo jeny! ile mnie ominęło!, zaznaczam i będę nadrabiać
Pszczelarnia 17:01, 07 maj 2014

I co z tymi różami, o matko!

gusiarz 17:23, 07 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam setkowo. A jeżenie czuba przez ziębola skąd to znamy? Faceci tacy są, jak jest robota, to najlepiej udać zagniewanego z byle powodu, a jak już wszystko zrobione, to:oraliśmy i pierś do przodu. No może wśród Panów na O, są wyjątki.

Są wyjątki!!!
gusiarz 17:27, 07 maj 2014

Aguś w sprawie róż nie pomogę, bo ja dopiero startuję w temacie... znam żuki co przeżerają kwiaty, ale korzeniowych robali jeszcze nie

Jakże się cieszę że wpadłam teraz... bo na tapecie sesleria ... miałam 6szt mam 24 ... posadziłam w ub. tygodniu na połowie rabaty z dereniami... za rok podzielę 24 na 48 szt... jak ja lubię takie cuuudowne rozmnożenia
Czyli czytam, że ciachnąć... ciachnę, nie nawozić... nie nawoziłam, ma być zwarta... czekam