Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe zacisze 09:47, 03 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Śliczne parapety, ojej jaka magnolia, widok z okna prześliczny

Tak, kwitnąca magnolia i śliwowiśnia Pissardi zagląda mi do okna
Ogrodowe zacisze 09:43, 03 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale u ciebie to dopiero wiosna całą gęba i kolory.......i tulipany i pierwiosnki, i magnolia, i szafirki...........u mnie to wszystko dopiero startuje, oprócz przekwitających krokusów i bratków w donicach innych kolorów brak. U was jak na Dolnym Sląsku duzo cieplej i wegetacja szybsza.
Pieknie pokazujesz swój ogród i .........jego mieszkanców.
Pozdrawiam !

Nie narzekam na pogodę. Jest naprawdę wspaniale
Ogrodowe zacisze 01:56, 03 kwi 2014

Do góry
Ale u ciebie to dopiero wiosna całą gęba i kolory.......i tulipany i pierwiosnki, i magnolia, i szafirki...........u mnie to wszystko dopiero startuje, oprócz przekwitających krokusów i bratków w donicach innych kolorów brak. U was jak na Dolnym Sląsku duzo cieplej i wegetacja szybsza.
Pieknie pokazujesz swój ogród i .........jego mieszkanców.
Pozdrawiam !
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 01:08, 03 kwi 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
O, nie wiedziałam, że z Nowej Zelandii Proszę jaka egzotyczna panna u mnie mieszka, nic dziwnego, że tylko raz się biedaczce udało zakwitnąć
Też widziałam te głazy w Obi. Żwirek kupiłam w zoologicznym, taki do akwarium, jest idealny, jak u Carol w Gardener's World

O dzięki za namiary na żwirek, właśnie taki jak u Carol http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Magnolia%20%27Iolanthe%27&lang=1 wyslij im zdjęcie, bo biedaki nie maja
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:42, 02 kwi 2014

Do góry
Ale dziwinie te rośliny kwitną u Ciebie psiząb ma kwiaty u mnie w pączkach , Twoja magnolia w pączkach moja kwitnie chociaż moja wczesna a Twoja tak na prawdę powinna kwitnąć w maju to i tak szybko w tym roku kwiaty pokazała śliczna
Ogród w Tarnowie 23:11, 02 kwi 2014

Do góry
No nie, to niesprawiedliwe, jaka magnolia! U nas co dzień rano"szary" trawnik a takie kwiaty może za miesiąc Chociaż bliżej mi do naturalistycznych ogrodów, uporządkowane tuje robią wrażenie. Pozdrowienia ze wschodu
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:03, 02 kwi 2014

Do góry
kwitnie wisienka

i magnolia lada dzień..

ciemiernik cuchnący

i sliwa-nie wiem jaka

Ogród w budowie - nieustającej 21:58, 02 kwi 2014

Do góry
Gabrysiu, bardzo się cieszę, że przeze mnie znalazła się w twoim ogrodzie jeszcze jedna magnolia i przybyło białych wrzośców, myślę, że i tak jesteś zadowolona................o rewizycie pamiętam, ale nawet ja nie zobaczę kwitnienia moich magnolii, ponieważ zaczynam remont w domu, ogród jest na razie w odstawce, najpierw muszę się uporać z remontem, ale na kwitnienie moich mini Wojsławic na pewno zdążysz

Twoje napoje są jak z raju
Ogrodowe zacisze 21:48, 02 kwi 2014

Do góry
Śliczne parapety, ojej jaka magnolia, widok z okna prześliczny
Ogrodowe zacisze 21:45, 02 kwi 2014

Do góry
Piękna wiosna u ciebie No i magnolia już kwitnie Moja jeszcze chyba śpiNo i parapet pięknie ukwiecony Pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 21:24, 02 kwi 2014

Do góry
moje hiacynty

tulipanki

magnolia, mała i ma małe kwiaty
Mój skrawek zieleni 21:24, 02 kwi 2014

Do góry
I największa "radocha" dzisiaj - zakupy!!!!

mój pasażer na przednim siedzeniu - Magnolia gwieździsta

i jak większość zaraziłam się bukszpanowymi kulkami

Ogródek Anity 21:01, 02 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale świetnie ci wyszło z tym podziałem, jek bys trawke dawała wg sugestii Kondzia to jakiegoś carrexa najlepiej, nie za wysokiego np carex ice dance albo przeciwnie jakiegos "włosiastego" takiego jak ja ostatnio kupiłam w Traczu carex amazon mist

Wrzosy pokaż koniecznie !
A i pokaż magnolie jak zakwitnie - troche sie czuje wspólrodzicem dla niej to chce zobaczyc jak kwitnie. Teraz żałuje że tez sobie takiej nie wziełam, dobra cena była jak na taki rozrosniety egzemplarz.

Magnolia na razie ma się dobrze! Sprawdzałem dzisiaj, już trochę różowego koloru widać w pączkach. Trzeba było kupić! Ja żałuje że traw nie kupiłam wtedy, ale nic to, pojadę do tej szkółki niedaleko ciebie, z trawkami. A jakie trawki do cienia? Bo tam gdzie rozsadziłam żurawki na obwódkę to cień raczej....
Ogródek Anity 20:55, 02 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)

Dzielenie jest fajne. Można mnóstwo roślinek uzyskac za friko Ja sobie od mamy przywiozłam bergenie. Z jednej zrobiłam kilka i myslę, że im będzie dobrze

Magnolia stoi w fazie pąków, bo się zimno zrobiło...

Cieszę się, że na blog zaglądasz i że ci się moje "garowanie" podoba Jednak ostatnio mało tam bywam, bo czasu brak...
Tylko chleb piekę regularnie. Właśnie dzisiaj kolejny rośnie, żytni na zakwasie

No i się rozpisałam znowu... Jestem niereformowalna

A rozpisuj się, to miłe
Sadzonki robić z odnóżkę to czysta oszczędność!
A bób już dowiedziałam sie od Karoli jak sadzic! Trzeba namoczyć na noc i na drugi dzień do gruntu siup!
Potem jak już sa spore tomczubki się obrywa żeby nie rosły wysokie i żeby mszyce nie żarły bo lubią te czubki docelowo ma 60-70 cm wysokości! I tyczki trzeba!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 02 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen ja mieszkam w innej strefie klimatycznej czy cuś ? ... moje tulipanki są uprzejme mieć jakieś 25 cm i to chyba przesadziłam ... ale wybaczam bo nacieszyłam oczy ... bardzo nacieszyłam ... przypadkiem podjęłam też decyzję ... przy tarasie stanie magnolia ... no musi stanąć ... nie wiem jeszcze jaka ale coś wymyślimy ... buziam wiosennie i stokrotkowo

Iza Ty się nie przejmuj, mieszkasz dobrze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 02 kwi 2014

Do góry
Cudne fotki Magnolia poezja Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 02 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen ja mieszkam w innej strefie klimatycznej czy cuś ? ... moje tulipanki są uprzejme mieć jakieś 25 cm i to chyba przesadziłam ... ale wybaczam bo nacieszyłam oczy ... bardzo nacieszyłam ... przypadkiem podjęłam też decyzję ... przy tarasie stanie magnolia ... no musi stanąć ... nie wiem jeszcze jaka ale coś wymyślimy ... buziam wiosennie i stokrotkowo

Iza moje angelique też jeszcze śpią bo to póżna odmiana. Teraz kwitną kaufmana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 02 kwi 2014

Do góry
Majowo nie tylko w maju 18:43, 02 kwi 2014

Do góry
Narcyzy, hiacynty, magnolia, klon palmowy, ciemierniki, brunnera,
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:29, 02 kwi 2014

Do góry
Magnolia cudo.
Nie udało mi się z magnolią "kiedyś" i odpuściłam sobie.Szkoda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies