Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród to moje hobby

Ogród to moje hobby

FrancoPolo 22:47, 13 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Witaj Twój ogród niezmiennie rzuca mnie na kolana Pozdrawiam A mój klonik cały i zdrowy (ten w kwestii którego radziłam się Ciebie jesienią ) Jeszcze raz dziękuję
Witaj Kasiu, dawno Cię nie było ale teraz chyba rozkwitasz razem z wiosną jak moje klony. Pozdrawiam.
dajana 22:53, 13 kwi 2014

Jeny jaka ilość szafirków !! piękne są Franiu .Wykopujesz je na zimę ? chyba nie bo to takie małe cebulki a ich ilość ogromna. Mój klon Franiu jak stał w miejscu tak stoi ,chyba go wykopię i włożę do doniczki Zaklęty czy co? Magnolia też piękna szkoda że tak krótko kwitnie .Wrzośce i wrzosy zmarły mi już drugi raz wyrzuciłam były prawie czarne i suche .Do trzech razy sztuka ,jeszcze tylko jeden raz zaryzykuję Nie obijam się Franiu ciężko pracuję choć efekty nie są jeszcze za bardzo widoczne to czuję to w każdej części swej ciała ale posuwam się pomaleńku do przodu
FrancoPolo 23:14, 13 kwi 2014

Witaj Danusiu. Wiem że ciężko pracujesz, Czasem Cię tylko drażnię aby Cię zmotywować ale powoli ,dasz radę, co do wrzosów napiszę jutro u Ciebie. Pozdrawiam,
Katkak 19:31, 14 kwi 2014

FrancoPolo napisał(a)
Witaj Kasiu, dawno Cię nie było ale teraz chyba rozkwitasz razem z wiosną jak moje klony. Pozdrawiam.

A żebyś wiedział Franku, obudziłam się chyba z zimowego snu i aż mnie nosi Jak jest pogoda wolny czas spędzam w ogródku ma się rozumieć, a jak leje to w piwnicy z nasionkami A możesz zdradzić w jaki sposób robisz sadzonki z klonów? Może i ja bym spróbowała? Na specjalny sukces nie liczę, ale czemu nie spróbować Pozdrawiam
FrancoPolo 20:51, 14 kwi 2014

Witaj Kasiu. Sadzonki klonów robię już w czerwcu a w tym roku o miesiąc wcześniej zwykle do połowy lipca. Pęd 12cm gr ołówka na 3 listki pod słoik. Bardzo trudno się ukorzeniają, a jak już jako tako się ukorzenią to nie przetrwają po zimie pomimo że są w piwnicy bo są zbyt słabe. Na 10 sadzonek ostała się jedna która już ma 2 lata i teraz rozwija się 3 sezon Ale i tak mam dużą satysfakcję że to moja. Teraz będę budował taką małą szklarenkę specjalnie dla sadzonek bo one musza mieć dużą wilgotność powietrza i temperaturę ziemi 23 C.Pozdrawiam
FrancoPolo 20:56, 14 kwi 2014

Wprawdzie już wiosna zagościła na dobre ale roślinność bardzo powoli się rozwija i nie mogę doczekać się chwili aż wszystko rozkwitnie i zazieleni się.
FrancoPolo 21:01, 14 kwi 2014

Lukasz2013 21:05, 14 kwi 2014

No powiem Ci full wypas.
Katkak 21:44, 14 kwi 2014

To jednak odpuszczę, zostanę przy rozmnażaniu hortensji - to jednak znacznie prostsze, a satysfakcja równie ogromna Ale mimo wszystko dziękuję, że wytłumaczyłeś mi co i jak Będę się cieszyć Twoimi klonami, są najpiękniejsze - bez dwóch zdań
Anita1978 22:06, 14 kwi 2014

No u ciebie to już jest zielono na maksa! Fajnie urzadziłeś ogród, nawet teraz wyglada baaardzo interesująco!